ΙΡΑΚ: Παρά τις συνεχιζόμενες δολοφονίες (200 από την αρχή του έτους), οι χριστιανοί αυξάνουν

Οι περισσότεροι χριστιανοί στην Δύση πιθανότατα, θα έφευγαν τρέχοντας μακριά από μια εκκλησία μετά από την δολοφονία ενός ή δύο από τα μέλη της, και πολύ περισσότερο αφότου έβλεπαν 200 να σκοτώνονται κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους.

Πράγματι, πολλοί από τους πιο ένθερμους πιστούς θα εγκατέλειπαν μια θρησκευτική κοινότητα όπου οι εκρήξεις βομβών αποτελούν τον κανόνα και όπου πιστοί απαγάγωνται σε εβδομαδιαία βάση.

Κι όμως, παρά τη φρικτή αυτή πραγματικότητα, ο Ιρακινός Αγγλικανικός ιερέας Andrew White, λέει ότι η εκκλησία της Βαγδάτη έχει 4.000 άτομα και τα μέλη του, είναι από τους ευτυχέστερους πιστούς που έχει δει ποτέ.
«Τόσοι πολλοί Χριστιανοί έχουν δολοφονηθεί», είπε ο White σε μια αποκλειστική συνέντευξη στον Steve Strang, εκδότη του περιοδικού Charisma
«Ωστόσο, η εκκλησία στο Ιράκ είναι τόσο χαρούμενη-ως εκ θαύματος χαρούμενη. Το γεγονός ότι είναι έτσι η εκκλησία είναι απίστευτο. Και έχουν πολλά μαθήματα να μας διδάξουν».
Η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στην Κόκκινη Ζώνη της Βαγδάτης, είναι μία από ελάχιστες αγγλικανικές εκκλησίες στο Ιράκ. Αν και εκτιμάται ότι 800.000 Χριστιανοί έχουν εγκαταλείψει την περιοχή τα τελευταία χρόνια, η εκκλησία τείνει να γίνει η μεγαλύτερη της χώρας. Ο White εκτιμάει ότι περισσότεροι από 550 Μουσουλμάνοι παρακολουθούν τις λειτουργίες της εκκλησίας, αν και μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι, δεδομένου ότι οι περισσότεροι μουσουλμάνοι στο Ιράκ αντιμετωπίζουν την απειλή του θανάτου εφόσον ομολογήσουν τον Ιησού ως Κύριο. Πέρυσι ο White βάφτισε 13 μουσουλμάνους. Μέσα σε μια εβδομάδα, 11 από αυτούς δολοφονήθηκαν.
«Τους λέμε, ‘αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι επικίνδυνο;’ και πάντα λένε, ‘εμείς απλά αγαπάμε και θέλουμε να ακολουθήσουμε τον Ιησού,» λέει ο White.
Ο White παίρνει τον κίνδυνο σοβαρά. Στην πραγματικότητα, για την προστασία από τις επιθέσεις αυτοκτονίας και άλλες επιθέσεις, τουλάχιστον 30 ένοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται γύρω από τον Άγιο Γεωργίου, και κάθε πιστός ψάχνεται πριν μπει στο ναό. Αλλά με την ανησυχία να είναι πλέον μέρος της καθημερινής ζωής, ο White λέει ότι η εκκλησία πρέπει να είναι ένας φάρος ειρήνης σε ένα έθνος που είναι γεμάτο με αναταραχή.
«Αυτό είναι πολύ σημαντικό», λέει. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για συμφιλίωση και ειρήνευση χωρίς πραγματικά να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των ανθρώπων.»
Με 177.000 δολάρια μηνιαίο προϋπολογισμό, η εκκλησία παρέχει εβδομαδιαία αγαθά σε περισσότερα από 4.000 άτομα και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους στην περιοχή. Η ιατρική μονάδα στέγασης έχει τέσσερις γιατρούς και τρεις οδοντίατρους, καθώς και ένα φαρμακείο και ένα εργαστήριο. Η εκκλησία σχεδιάζει να ανοίξει ένα σχολείο και να παρέχει χρήματα για στέγαση σε ως επί το πλείστον μουσουλμάνους αποδέκτες.
Γνωστός ως ο «εφημέριος της Βαγδάτης»,ο White είναι επίσης ο ιδρυτής του Ιδρύματος για την Ανακούφιση και τη Συμφιλίωση στη Μέση Ανατολή (Foundation for Relief and Reconciliation in the Middle East), μέσω του οποίου έχει μεσολαβήσει σε εκατοντάδες διαπραγματεύσεις ομήρων και ειρηνευτικών συμφωνιών. Αλλά ο γεννημένος στο Λονδίνο White, λέει ότι προσφέροντας την αγάπη του Χριστού στον ιρακινό λαό επισκιάζονται οι επικίνδυνες καταστάσεις μέσα στις οποίες βρίσκεται πολλές φορές.
«Παρά τις δυσκολίες, θα πρέπει να αγαπούμε τους ανθρώπους. Μέρος της λατρείας στον Θεό είναι η αγάπη», λέει. «Όταν ο Ιησούς πήγε για το έργο Του κήρυξε και γιάτρεψε. Και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε:. Να κηρύττουμε και να θεραπεύουμε».
Ο White λέει ότι οι θεραπείες και τα θαύματα είναι ένα κανονικό μέρος της ζωής της εκκλησίας, όπως και οι αγγελικές επισκέψεις και η θεία προστασία.
«Όταν έχεις χάσει τα πάντα, τότε συνειδητοποιείς ότι ο Ιησούς είναι το μόνο που σου έχει μείνει», λέει. «Και το μόνο που έχουμε είναι ο Ιησούς. Η εκκλησία συνέχισε να προχωράει μέσα από αντιξοότητες. Μεγαλώνει και δυναμώνει. Τόσο χάλια είναι τα πράγματα γύρω μας και όμως είμαστε η πιο ευτυχέστερη εκκλησία που έχω ποτέ ποιμάνει».

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *