Ινδική Φιλοσοφία: Η τελική Απελευθέρωση

Ινδική Φιλοσοφία: Η τελική Απελευθέρωση
ΔΑΡΜΑ – ΚΑΡΜΑ

-Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός θεσμός στην αρχαιότητα που τον συναντούμε σε όλους τους γνωστούς πολιτισμούς και αυτός είναι ο θεσμός των Μυστηρίων.

-Τα Μυστήρια ήταν ένα είδος «βιωματικού πανεπιστημίου»,

που μετάλλασσε όποιον «σπούδαζε» σε αυτά.

Ο Μαθητής κατακτούσε γνώση σε διάφορα επίπεδα.

Η θεωρητική άσκηση συμβάδιζε με την πρακτική και οι δοκιμασίες ήταν κατά κάποιον τρόπο οι εξετάσεις αυτών.

Ο στόχος ήταν να γνωρίσει τον εαυτό του και τους νόμους της φύσης για να καταφέρει να κατακτήσει ένα παραπάνω βήμα στην εξελικτική του πορεία.

-Στην Ινδική φιλοσοφία η Ανθρωπότητα αντιμετωπίζεται ως ένα ζωντανό Ον σε εξέλιξη και θεωρείται ότι η Ιστορία ακολουθεί κάποια σκοπιμότητα.

Υπάρχει μια πορεία που θα οδηγήσει όλη την ανθρωπότητα κάποια στιγμή ώστε να καταφέρει να ανυψωθεί, σπάζοντας όλα τα δεσμά που την κρατούν δέσμια στην ύλη.

Είναι η θεωρία της πνευματικής εξέλιξης μέσα από τις ενσαρκώσεις (μην ξεχνάμε την διδασκαλία της μετενσάρκωσης που είναι καθοριστική στις διδασκαλίες του Ινδικού εσωτερισμού).

-Κάθε άνθρωπος όμως αποτελεί μια ξεχωριστή μονάδα και για αυτό δεν υπήρχαν μαζικές μυήσεις, αυτή η μονάδα όμως είναι σε αλληλεξάρτηση με διάφορα σύνολα, διαμορφώνει και διαμορφώνεται από αυτά.

-Μπορεί να υπάρχει το προγραμμένο αλλά υπάρχει και η Βούληση. Δεν υπάρχει για τους Ινδούς το τυχαίο.

Το τυχαίο είναι ένας νόμος που δεν γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να ονομάσουμε.

Πιστεύουν ότι τα πάντα έχουν μια αιτία και κάθε δράση δημιουργεί ένα αποτέλεσμα.

Αυτό είναι ο νόμος του Κάρμα που διέπει τα πάντα.

Είναι ο τρόπος που περπατά κανείς την οδό της ζωής,

δεν είναι όμως η οδός, η πορεία.

-Αυτή την ονομάζουν Δάρμα.

Το Δάρμα είναι ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε.

Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει όμως από τα ελαστικά τοιχώματα αυτού του δρόμου.

Για παράδειγμα ένα πουλί έχει διαφορετικό Δάρμα από έναν άνθρωπο και ένα φυτό έχει τελείως διαφορετικό Δάρμα από έναν άγγελο και δεν μπορεί να αλλάξει.

-Κάθε ον λοιπόν έχει το δικό του Δάρμα και ο τρόπος που θα το βαδίσει καθορίζει το Κάρμα του.

Γιατί κάθε δράση δημιουργεί μια αντίδραση.

Αυτό λέει ο Νόμος.

Ακόμα κι αν πει κανείς να κάνει καλό, πάλι δημιουργεί κάρμα.

Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζει να είναι εγκλωβισμένος μέσα στο νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος.

Πώς μπορεί λοιπόν να απελευθερωθεί;

-Μόνο με την Ορθή Δράση.

Ορθή Δράση σημαίνει να δρας χωρίς να περιμένεις τους καρπούς των δράσεων σου.

Είναι αυτό που η λαϊκή σοφία ονομάζει «κάνε το καλό και ρίξ΄ το στον γιαλό».

-Στα Μυστήρια δεν διδάσκονταν ένας προσωπικός θεός που μισεί και τιμωρεί κάποιον ή που αγαπά και συγχωρεί.

Ο άνθρωπος είναι καθ’ όλα υπεύθυνος των πράξεών του και συμμετέχει σε ένα γενικότερο σχέδιο, σε μια λογική της ζωής.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Ινδικό Εσωτερισμό,

υπάρχει η Πρώτη Δύναμη και πίσω από αυτήν υπάρχει η αιτία της (έως εδώ υπάρχει ο δυαδισμός ) και μετά υπάρχει η Αιτία δίχως Αιτία, η Αλήθεια,

ο Μη-Αριθμός Μη-δεν που είναι η αρχή όλων των αριθμών και στα σανσκριτικά λέγεται ΔΑΡΜΑΝ.

Μην τον μπερδέψουμε με τα διάφορα Δάρμα.

Το Δαρμάν είναι ο ολοκληρωμένος Νόμος μέσα από τον οποίο ξεπηδούν όλα τα Δάρμα.

-Μόνο όταν ο μαθητής περπατά στην οδό της εξέλιξης με ορθή Δράση,
μόνο τότε δεν δημιουργεί επιβαρυντικό Κάρμα.

Αυτή η ευθεία πορεία του ανθρώπου μέσα στις διάφορες ενσαρκώσεις ονομάζεται με την σανσκριτική ορολογία ΣΑΝΤΑΝΑ

Μόνο η ορθή δράση λοιπόν μπορεί να γλιτώσει τον άνθρωπο από τον κύκλο των ενσαρκώσεων, δηλαδή τον τροχό της ΣΑΜΣΑΡΑ.

Μόνο η Ορθή Δράση μπορεί να οδηγήσει στην έσχατη απελευθέρωση,

μέσω της Βούλησης του Μαθητή να είναι ελεύθερος.

«….Για τα έργα μόνο να νοιάζεσαι,

ποτέ για τους καρπούς τους. Κίνητρό σου να μην είναι ο καρπός του έργου,

μα ούτε κι η προσκόλληση σου να είναι στην απραξία.

Σταθερός να εκτελείς τα έργα εγκαταλείποντας κάθε προσκόλληση και μένοντας ίδιος και στην επιτυχία και στην αποτυχία….»

(Μπαγκαβάτ Γκίτα)

ΠΗΓΗ

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

21 thoughts on “Ινδική Φιλοσοφία: Η τελική Απελευθέρωση

 1. μπλακ-αης says:

  ο αρχαιοΕΛΛΗΝΙΚΟΣ και παντα συγχρονος/επικαιρος πολιτισμος ειχε ασχοληθει σε βαθος με το θεμα της μετενσαρκωσης εχοντας την δυνατοτητα τα φωτεινα μυαλα των φιλοσοφουντων/ερευνητων να μπορουν να επισκεπτονται τα Ακκασικα Αρχεια της Γνωσης και να μεταφερουν στους απλους θνητους τα μηνυματα που απεσπασαν.

  αλλα και η καθε Ψυχη του καθε Ανθρωπου ειτε βρισκεται εν ζωη σε καποιον πλανητη ειτε σε αιθερικο επιπεδο αναμονης της μετανσαρκωσης της εχει την δυνατοτητα με βαθυ διαλογισμο που γινεται κατορθωτος με την εσωτερικη εστιαση του πνευματος να επισκεφθει και να διαβασει απο τα Ακκασικα Αρχεια καθε Γνωση και καθε πληροφορια που αναζητει!

  πολλοι πρωτοποροι ερευνητες ανακαλυψαν νεους δρομους εξ αιτιας της επισκεψης των σε αυτα τα πεδια της Γνωσης που με τις πληροφοριες που αντλησαν μπορεσαν να λυσουν θεματα και προβληματα που θα ηταν αδυνατον με την περιρεουσα Γνωση που υπαρχει στον Πλανητη Γαια!

  το Ιερατειο των θρησκειων ομως που πολεμησε καθε τι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ που ανοιγε ορθανοικτες τις πυλες της Αληθειας και της Επιστημονικοτητας ηταν φυσικο να παλεψει και εναντυα σε αυτην την δυνατοτητα της Ανθρωπινης Ψυχης και ετσι χρεισιμοποιησε τον καλλιτερο συνεργατη του ,την CIA, ωστε να καταφερει την διαστρεβλωση της Αληθειας περι διαλογισμου δηθεν οτι αυτος επιτυγχαινεται μονον με ναρκωτικα, μπαφους, κ.ο.κ. και οτι η μονη Αληθεια ειναι οι αγιες γραφες του ……….

  τωρα πως ειναι δυνατον να μην αποδεχεται το Ιερατειο τα Ακκασικα Αρχεια και τον φυσιολογικο διαλογισμο αλλα ομως να διαφημιζει τραντακτα τα κατευθυνομενα προτερηματα των προφΥτειων των διαφορων στελεχων του και τις προορισεις τους…αυτο ειναι …αλλουνου Παππα ευαγγελιο…..!!!

  στο μοναδικο επιπεδο που δεν υπαρχει Αρχη Μεση Τελος και ειναι Αχρονος τοπος ισως…ειναι το Ακκασικο πεδιο της Γνωσης
  σε ολα τα αλλα πεδια που υπαρχει χρονος …γραμμμικος…καμπυλωειδης…ειναι φανερη η παραδοχη της Αρχης Μεσης Τελους αρα και της μετενσαρκωσης ωστε η ενεργεια που ακολουθει την Ψυχη ειτε να αφομοιωθει με την Πηγη του Αχρονου Πεδιου της Γνωσης ειτε να εξαερωθει αποσυνθετωμενη λογω αδυναμιας προσαρμογης και εξελιξης…

  βιβλιογραφια ολων των πιο πανω μπορειται βα βρειτε στα λογια του Ερμη του τρισμεγιστου…του Πλατωνα…του Σωκρατη…

  εαν δε η εξελιξη αυτου του Πολιτισμου , που ωσονουπω παει να τελειωσει, ακολουθουσε τις Πλατωνικες αποψεις και οχι τις Αριστοτελικες , θα ακολουθουσαμε τον δρομο της Ψυχικης εξελιξης που πιστευε ο Πλατωνας και οχι της εγκεφαλικης λογικης που ηθελε ο Αριστοτελης…

  το Ιερατειο ομως ηθελε να κρατησει αυτο τις Ψυχες και την ανοδο τους
  και να δοσει στους Ανθρωπους μονον την εγκεφαλικη εξελιξη τους….

  ετσι λοιπον περιμενετε …
  την δευτερα παρουσια για να αναστηθουν τα σαπια και σκουληκοφαγωμενα σαρκια σας!!!!…
  και το αλλο δημιουργημα του ιδιου Ιερατειου να φατε τζαμπα πιλαφι με πολλα ουρια που ειναι λευκες γκομενες (για τις γυναικες τους δεν λενε τιποτα) για να σας κανουν ολα τα κεφια!!!!….

  αλλα ΟΧΙ μην το ερευνατε δεν υπαρχει μετενσαρκωση …δεν υπαρχει αλλη ζωη…
  θα σας καταρρασθει το Ιερατειο των …-ισμων….

 2. Ανώνυμος says:

  Πάντα μου κάνει εντύπωση: "…και ανώτερη από τον διαλογισμό η απαρνηση του καρπού των πράξεων "
  Μπαγκ. Γκιτ'α.

 3. Ανώνυμος says:

  ΟΙ ΙΝΔΟΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΣ ΛΑΟΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ…

  ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ…ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΕΝΩ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΣΑΝ ΤΑΥΡΟΙ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΛΑΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ…

  ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΓΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΡΒΑΝΑ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ….ΠΑΛΙΑ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΙΚΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ… ΣΗΜΕΡΑ Ο ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ….

  Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ …ΟΙ ΙΝΔΟΥΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ…ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…

  ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΙΝΔΟΥΙΣΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ …ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ..

  Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ…ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ….

  ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΗ ΣΤΟ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ…

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΣΠΑΣΤΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΙΚΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ…ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΤΑΞΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟ ΜΥΡΩΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΜΥΡΟ…

  Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ Η ΖΩΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΟ…''' ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ '''

  ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

 4. Ανώνυμος says:

  Ακόμη και στα λατινικά η ιταλικα η ισπανικά η η μισή υφήλιος ονομάζει τον Θεό Dios συχνά μαζί με λέξεις οπωs madre de dios y dios santisimo.Το ινδία μπορεί να σημαίνει ινία στο Δια η μέσα στο δία το οποίο πρόκειται η ακούγεται σάν προσβολή…απ αρχαιωτάτων χρόνων…Με λιγα λογια…όπως φαίνεται και απο τον ινδικό λαο η το πρότυπο λαού που είναι ιδανικός παγκοσμίως για να παίξει το ρόλο του ποπολου με παγκόσμια φυτεμενη αντιληψη τις 7 μετεμ ψυχώσεις ….όπου ΄δεν θα είναι ανάγκη να κάνεις τίποτε γιατί στην 7 ζωη σου θα γεννηθείς βασιλεας …οπότε κάνε υπομονή 500 χρόνια πανω κάτω.Η έννοια της μετεμψύχωσης ακούγεται απο πολλα στόματα και υπάρχουν ακόμη και μεντιουμ που σοου λενε τι ήσουν σε προηγούμενες ζωές σχηματιζοντας στο νού τελικά μία ιδέα υπόσχεσης η ελπίδας με σκοπό την επανάπαυση.Δέν είναι ανάγκη να είσαι μελαμψός η να φοράς ινδικά ρουχα η να σου τρών τα θυμιάματα που ανάβεις στους θεούς οι γίδες….είσαι ηδη ινδός και δέν το ξέρεις

 5. Ανώνυμος says:

  να πώ και γώ την γνώμη μου.

  είμαι χριστιανός ορθόδοξος.
  δεν βλέπω τίποτα στραβό η περίεργο στο παραπάνω άρθρο.

  έχω πεί στο παρελθόν και επαναλαμβάνω..

  όλες οι θρησκείες εμπεριέχουν αλήθεια…όλες πλήν της ρωμαιόκαθολικής.

  ένας είναι ο Θεός,δημιουργός των πάντων.

  επειδή όλες οι θρησκείες εμπεριέχουν αλήθεια,μπορεί ο καθένας να προσεγγίσει το Θείο μέσο αυτών.

  ΠΡΟΣΟΧΗ όμως..

  όλες οι θρησκείες έχουν βάση και αναφέρονται ποικιλοτρόπως στην Αγάπη.
  η Αγάπη είναι-αποτελεί την υπέρτατη αλήθεια και δίνεται μέσω των θρησκειών.

  αυτός είναι ένας βασικός λόγος,που βλέπουμε ομοιότητες σ'όλες τις θρησκείες.

  αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι η διαχείριση που γίνετε στα κείμενα… οι έννοιες και οι διαφορές που πλασάρονται απο τα ιέρατεια….μ'αποτέλεσμα να διχάζεται ο κόσμος
  και απο πιστοί στην Αγάπη να γίνονται οπαδοί σε κάτι που ούτε καν καταλαβαίνουν τι είναι.
  τυφλώνονται απο το πάθος της οπαδοσύνης και έχουν χάσει το μήνυμα της Αγάπης πρίν ακόμα καλά καλά το ανακάλυψουν. τραγική η κατάσταση.
  βλέπουμε τι γίνετε (και τι έχει γίνει ανά τους αιώνας) στον κόσμο….σφαγή και ισοπέδωση των πάντων.
  γ'αυτά τ'ασχημα φίλοι μου δεν ευθύνεται ο Χριστός ή ο Μωαμεθ και οι υπόλοιποι άλλων θρησκειών.
  γ'αυτά τ'ασχημα ευθύνονται αποκλειστικά και μόνο τα ιερατεία και οι ''πολιτικές'' τους που δεν συμβαδίζουν με τα λόγια και το μήνυμα του Χριστού και των 'Αλλων..Μωάμεθ κ.τ.λ οι οποίοι μετέδωσαν την αλήθεια της Αγάπης του

  ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
  (μην ξεχνάτε ποτέ ποιοί σταύρωσαν τον Χριστό)

  όλα αυτά που φωνάζει και κράζει κυριολεκτικά ο μπλάκ-αης και άλλοι,για τις σταυροφορίες,ιερά εξέταση κ.τ.λ είναι αλήθεια….
  αλήθεια επίσης όμως είναι ότι αυτοί που τ'εκαναν αυτά στο όνομα του Χριστού είναι ακριβώς οι ίδιοι που Τον στάυρωσαν.
  απλά πήραν ότι χρειάζονταν απο τα λόγια και έργα του Χριστού και των άλλων και τα εκμεταλέυτηκαν για να μαντρώσουν τον κόσμο,να τον οπαδοποιήσουν και στην συνέχεια έχουμε τ'αποτελέσματα που βιώνουμε και σήμερα γύρω μας.

  ακούς πουθενά στην τηλεόραση και γενικά να μιλάνε για τον Χριστό και την ουσία των λόγων του;;
  ακόμα και στίς μεγάλες γιορτές,χριστούγεννα,πάσχα,δεν μαθαίνουμε τίποτα για τον Χριστό,γιατί γιορτάζουμε,τι γιορτάζουμε.
  τα πάντα είναι ένα καταναλώτικο όργιο,ψώνια, ρεβεγιόν,τσιφτετέλια,δυναμιτάκια κ.τ.λ, τα γνωρίζετε 'ολοι καλά αυτά.τον Χριστό τον γνώρισε κανείς μέσω των εορτών;; όχι.
  στις δε καθολικές κοινωνίες εκεί ούτε καν ακούς το Ονομά Του.το CHRISTMAS έχει γίνει εδώ και καίρο XMAS και το MY GOD λέγεται πλέον MY GAS.άντε γειά έτσι ;;

  το MY GOD ή JESUS CHRIST το συναντάμε μόνο σε ταινίες και πάντα σε περιπτώσεις που γίνετε κάτι τραγικό και άσχημο.τότε μόνο λένε MY GOD και καλά για να περάσουν στον θεατή το… που είναι ο Θεός;;…που πιστέυεις και επικάλεισαι..γιατί δεν βοηθάει την κατάσταση.

  λοιπόν για να μην κουράζω άλλο,θα ήθελα να κλείσω με μια αναφορά στην Αρχαία Ελλάδα.
  φυσικά το Αρχαία Ελλάδα δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση το ότι λέχθηκε τότε δεν ισχύει και τώρα.φυσίκα τα πάντα που έχουμε απο τούς προγόνους είναι πάντα επίκαιρα και έτοιμα να εφαρμοστούν απ'ολους μας,τώρα και πάντα.
  το μόνο πράγμα που έχει να τονίσει ο Χριστός στην Αρχαία Ελληνική γνώση όσο αναφορά την ζωή που ζούμε εμείς τώρα και στην ζωή που ζούσαν οι Πρόγονοι μας, είναι το μήνυμα της Αγάπης και τις δυνατότητες αυτού.
  (θυμηθείται την φαγωμάρα που υπήρχε και τους πολέμους που έγιναν μεταξύ μας)
  η σοφία σοφία αλλά και η μανούρα μανούρα.αν είχε επικρατήσει και κατοχυρωθεί-παγιωθεί στο ''μέσα'' των ανθρώπων η Αγάπη…πιθανότατα το ρού της ιστορίας μας να ήταν τελείως διαφορετικό..τώρα που μιλάμε..μπορεί να είχαμε περάσει ήδη σε άλλη διάσταση,αν ισχύει αυτή η θεωρεία.κανείς δεν ξέρει.
  το σίγουρο είναι πως ωφελημένοι θα ήμασταν!!

  ΟΛΑ ΕΝΤΕΛΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ.

  Γ'ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
  και πρώτα απ'όλα τον κώστα,τον γιάννη,την μαρία,την κατερίνα…εσάς δηλαδή.

  και όπως λέει και ο μπλάκ-αης..με αγάπη σολους και σολες !!

  sketo original

 6. Ανώνυμος says:

  Μπλάκυ…απορεί κανείς πώς πάς με τους πονοκεφαλους αν σε πιάνουν τα ντεπον η τα πονσταν τι κυματομορφή παράγεις τελικά μέσα απο τις πληροφορίες που συλέγεις….Τι νόημα θα εχει μιά η πολλές μετεμψυχώσεις αν δέν θυμάσε ποιός είσαι και ούτε η παρόν μετεμψυχωμένη ζωή δεν σε βοηθά στο να εκλογιτευτής με την ομοούσια κυματομορφή που συχνά τα παίζει απο ανθρώπινες ξενικές αντιδράσεις που σκοπό έχουν μόνο το χάος

 7. μπλακ-αης says:

  sketo original 11.49

  με σεβασμο στην μορφωση σου και εκτιμηση στην εδω παρουσια σου διαβασα με πολυ προσοχη καθε σου λεξη

  σε γενικοτερο πλαισιο ο καθενας μπορει να συμφωνησει μαζι σου

  οι επιμερους λεπτομερειες μπορουν να χαρακτηρισουν την τοποθετηση σου ως εναν εξυπνο ελιγμο προπαγανδισης της μεσανατολιτικης κουλτουρας που εισεβαλλε πονηρα …υπουλα… Β Ι Α Ι Α στην παρεικμασμενη ΕΛΛΑΣ!

  εαν αγαπητε φιλε μπορουσες να συνδιασεις ολες τις τελετουργιες και ολες τις διδαχες αυτης της μεσανατολιτικης κουλτουρας που μας φορτωθηκε απο την …πνευματικη (εμπορικη) εκλαμψη του παμπονηρου Οβραιου Σαουλ=> Παυλου

  με τις τελετες και τα φιλοσοφικα ευρηματα των ΕΛΛΗΝΩΝ φιλοσοφων/ερευνητων τοτε θα ησουν πιο δικαιος και αντικειμενικος ωστε να βγουν τα απλα συμπερασματα:

  οτι θελανε να μαντρωσουν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ και τους ΕΛΛΗΝΕΣ και τις ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ με τα ιδια τα δικα τους μετρα και σταθμα στο δικο τους Οβραικο ομως μαντρι και ετσι να τους σπασουν τον τσαμπουκα και την ορμη τους!!!

  κατα τα αλλα τα περι Αγαπης και μπαρουφιλοσοφια οτι τοτε κανανε πολεμο οι πολεμοχαρεις ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ….

  και ηρθε ο θεος της Αγαπης …μεσανατολιτης προφΥτης …αγνωστον και εαν ητο υπαρκτο προσωπο …και απο τοτε…σταματησαν οι πολεμοι…

  εεε …αυτο το αφηνω στην κριτικη του καθε χριστιανοβλαβη και θρησκοβλαμμενου… οπαδου σου!!!!

  δεν επεκτινω την κριτικη μου σε αλλα σημεια αφου προκειται περι ενος
  σολικου κειμενου που δεν ταιριαζει ….

  με την αγαπη σολους και σολες σας!.

  …στον κωλαουζο μου που μαζευει και αποθηκευει τα σχολια μου
  τον προτρεπω ωστε αυτο να το καταχωρησει στα αμεσης ευρεσης για καθε χρηση!!!!

  • Ανώνυμος says:

   η Αγάπη φίλε δεν είναι μπαρουφιλοσοφία.στην Αγάπη βρίσκετε ότι χρειάζεται ο Ανθρωπος.
   η Αγάπη δεν εννοείται αλλά βιώνεται.

   δεν είπα ότι ήρθε ο Χριστός και σταμάτησαν οι πολέμοι,
   δεν ξέρω πως το βγαλες αυτό το συμπέρασμα.
   τα κοσμητικά επίθετα δεν τα σχολιάζω.

   όπως και να χει,το ουσιαστικό για μένα είναι να γίνουμε 'Ανθρωποι και να μαστε Ελεύθεροι..!!

   η Αρχαία Ελληνική γραμματεία μας δίνει όλα τα εφόδια και την γνώση.

   ο Χριστός για μένα τονίζει την Αγάπη,γ'αυτό είμαι φίλος του.

   ο Χριστός βιώνεται δεν περιγράφεται.

   πιστέυω θα ήταν καλό να δίνουμε περισσότερη σημασία σ'αυτά που συμφωνούμε,ώστε να υπάρχει συνέχεια και να οδηγηθούμε κάπου.
   αλλιώς ο καθένας τραβάει τον δρόμο του και η κοκορομαχία καλά κρατεί..

   sketo original

 8. μπλακ-αης says:

  11.56

  …αγαπητε/η …δυστυχως αυτη η "ληθη" της μνημης των ψυχων ισχυει ισως …μονον σε αυτον τον πλανητη Γαια …που ειναι μια φυλακη ψυχων …και υπο κατοχη και ελεγχο η εξελιξη της…

  ο πλανητης Γαια ειναι δυο τρια σκαλωπατια πριν απο το νεκροταφειο ψυχων οπου εκει γινεται η εξαερωση/αποσυνθεση της ενεργειας της ψυχης…

  λιγα φωτεινα μυαλα και εξυψωμενες ψυχες ημπορουν να αντλησουν πληροφοριες για την μετενσαρκωση τους!

  ολοι οι αλλοι πραγματι ζουν στην αγνοια και στις ξενικες επιδρασεις οπως εσυ τα περιγραφεις στην απορια σου….

  βρεθηκα σε εναν πραγματικα μυστικιστικο αληθινο και πολυ ΕΛΛΗΝΙΚΟ κυκλο τετοιων Ανθρωπων και που με την βοηθεια καποιου φωτεινου μυαλου συμμετεχοντα μπορεσε καποιος αλλος συμμετεχων να ανακαλυψει τον λογο της οικογενειακης εντασης του σε αυτην την ενσαρκωση του

  μαθαινοντας οτι ηταν ο Ορεστης που σκοτωσε την μητερα και τον εραστη της και που σε αυτην την ζωη ειναι η μανα και η αδελφη του

  και οπως τοτε ετσι και τωρα ο πατερας απουσιαζει λογω θανατου απο πολυ μικρη ηλικια…

  πιστεψε με μαθαινουμε οτι οι οικογενειακες σχεσεις του ηρεμησαν κατα πολυ (οχι τελειως…καρμα ειναι αυτο…) αλλα ο ιδιος ειναι πολυ πιο ησυχος και ετοιμος για το ξεπερασμα του προβληματος!!!

  εαν πραγματι εισαι ενας/μια σκεπτομενος/η και οχι καποιος πονηρος πατερημας που με τον μεσανατολιτικο χαφιεδισμο προσπαθει να θολωσει και να μπερδεψει την Γνωση…

  σε προτρεπω στο Σωκρατικο Γνωθι Εαυτον…ανεπηρεαστα!!!!

  καλη τυχη!

 9. Ανώνυμος says:

  Sηνηθως όλοι η οι μισοί ανθρωποι πιστεύουν πως καθε καρυδιας καρύδι συν όλα τα διασημα ονόματα πέρασαν απο την γή ΟΛΑ εκτός απο τον Χριστό….

 10. μπλακ-αης says:

  αγαπητε ,1.11, sketo original ,

  μεγαλωσα με το … Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ…
  εζησα στην εφηβεια με το…Η ΕΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ…
  βιωνω σε αυτην την ηλικια με το…ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΑΜΙ…

  επαναλαμβανω με σεβασμο στην μορφωση και στην ευγενεια σου… οτι αλλο χριστιανισμος της Οβραικης μεσανατολιτικης κουλτουρας και αλλο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ!!!

  εαν εσυ μου βρεις μια σταγωνα αγαπης (οχι ερωτα…οχι συμπαθειας…οχι συμφεροντολογικη…οχι στην θεωρια…οχι στα λογια…..) σε αυτον τον Πλανητη …σε παρακαλω …θα πρεπει να την δημοσιοποιησεις …και αμεσα!!!

  διαφορετικα ειναι ακομη μια κουφια εννοιας λεξη. δουρειου ιππου. για την υποδουλωση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ…

  δεν χαρακτηρισα….εκφραστηκα !!!
  δεν κοκορομαχισα…τοποθετηθηκα!!!
  (δυσκολες εννοιες για την δουλικοτητα της μεσανατολιτικης …πονηριας του πιστευε και μη ερευνα #####)

  • Ανώνυμος says:

   μπλακ-αης

   άλλο χριστ.της οβραικ.μεσανατ.κουλτούρας και άλλο Ελληνισμός, όπως το πες.

   άλλο χριστιανός και άλλο ορθόδοξος χριστιανός
   άλλο εβραίος και άλλο ορθόδοξος χριστιανός.

   αν διάβασες την ανάρτηση :
   ''Στο βιβλίο Τριαδική Δογματολογία του Αγίου όρους αναγράφονται τα "πιστεύω" των Εβραίων -ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ''

   θα πρόσεξες οτι το ταλμούδ συμβουλέυει…(με δυό λόγια)…Kυνήγι στους 'Ελληνες και στους Χριστιανούς.
   γιατι δεν λέει μόνο στους 'Ελληνες;;

   μια σταγόνα Αγάπης είπες;;
   κοίτα ένα παιδί στα μάτια….τι νοιώθεις;;
   όταν χαζέυεις τις χελώνες σου στον κήπο ….τι νοιώθεις;;
   οταν περπατάς πλάι στην θάλασσα και γαληνέυεις…τι νοιώθεις;;
   όταν βοηθήσεις κάποιον χωρίς να έχεις την υποχρέωση να το κάνεις…τι νοιώθεις;;
   βρεχόμαστε φίλε απο μια θάλασσα Αγάπης.
   το 'ασχημο της υπόθεσης είναι,πως βρεχόμαστε και απο μια καταιγίδα φόβου.

   αν βουτάγαμε στην Αγάπη,αντί απλά να βρεχόμασταν απ'αυτήν…η καταιγίδα του φόβου θα γινόταν ψιχάλα.

   δεν χρειάζεται να είσαι Χριστιανός για να γίνεις Αγάπη.το θέμα είναι να γίνεις!
   το απο που θ'αντλήσεις πληροφορίες και έμπνευση είναι στην επιλογή του καθενός.

   γι'αυτο φίλε μου..πίσευε και μή.(τελεία)ερέυνα.!

   sketo original

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *