in ,

ΙΝΔΙΑ: Το μεγαλύτερο πρόγραμμα βιομετρικών ταυτοτήτων στον κόσμο είναι γεγονός.

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Η Ινδία έχει ξεκινήσει ένα πανεθνικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τη χορήγηση ενός μοναδικού αριθμού αναγνώρισης (UID) για κάθε ένα από τα 1.2 δισεκατομμύρια κατοίκους της.Η Jahangirpuri είναι μία από τις μεγαλύτερες παραγκουπόλεις στην ινδική πρωτεύουσα, το Δελχί, ​​η περιοχή που μένουν κυρίως ρακοσυλλέκτες και εργάτες σκουπιδιών.
Πολλοί από αυτούς όμως βρίσκονται έξω από ένα μικρό γραφείο, περιμένοντας υπομονετικά.
Καθώς κάθε ένας από αυτούς πηγαίνει στο εσωτερικό, δύο νεαροί άνδρες και γυναίκες εισάγουν τα στοιχεία τους σε έναν υπολογιστή, πριν τους φωτογραφήσουν και σαρώσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα και την ίριδα.Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κάθε ένας από τους αριθμούς αναγνώρισης θα πρέπει να συνδέεται με τα βιομετρικά δεδομένα του παραλήπτη χρησιμοποιώντας τρεις διαφορετικές μορφές πληροφόρησης – δακτυλικά αποτυπώματα, σάρωμα ίριδας , και εικόνες του προσώπου. Και τα δέκα δάκτυλα του χεριού θα πρέπει να καταγράφονται, και τα δύο μάτια να σαρώνονται.
Το έργο κατευθύνεται από την Αρχή ταυτοποίησης της Ινδίας (UIDAI), με την αιτιολογία ότι το κάνουν για την πρόληψη της κλοπής ταυτότητας και της κοινωνικής απάτης.
Υπάρχουν ανησυχίες για το κόστος του προγράμματος, τις επιπτώσεις του στην εθνική ασφάλεια και φόβοι ότι τα δεδομένα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από διάφορα πρόσωπα.
«Λένε ότι έτσι θα έχουν την ευκαιρία να μειώσουν τη διαφθορά και τη διαρροή. Ποιοι είναι οι άνθρωποι που πρόκειται να το ελέγξουν αυτό; Η υπόθεση είναι ότι η τεχνολογία είναι ουδέτερη και δεν μπορεί να χειραγωγηθεί», λέει ο Usha Ramanathan, ένας ανεξάρτητος νομικός ερευνητής ο οποίος έχει ξεκινήσει εκστρατεία εναντίον το UID.
“Όμως ότι κάνει η τεχνολογία εξαρτάται από το ποιος την ελέγχει. Ενώ το όλο σύστημα είναι διεφθαρμένο, συγκεντρώνονται τα στοιχεία και τα παραδίδουμε στους ίδιους ανθρώπους. Τι νόημα έχει;”
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Η συριακή αντιπολίτευση υπόσχεται αυτονομία για τους Κούρδους

Κάρολος Ρώσσελ και Ελευθεροτεκτονισμός