Ιάπωνες επιστήμονες ανοίγουν το δρόμο για την αιώνια ζωή

Η Ιαπωνία, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας παγκοσμίως όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής, έχει τώρα ένα άλλο εργαλείο για να εδραιώσει την ηγετική της θέση. Επιστήμονες της χώρας λένε ότι ανακάλυψαν μια πρωτεΐνη υπεύθυνη για τη γήρανση και έμαθαν πώς να την ελέγχουν.Μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα έχουν διαπιστώσει ότι ένα από τα συστατικά του ανθρώπινου συστήματος του συμπληρώματος, είναι άμεσα υπεύθυνο για τη γήρανση.


Η πρωτεΐνη C1q, λένε οι ερευνητές, είναι υπεύθυνη για τη γήρανση των ανθρώπινων κυττάρων. Μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος, το σύστημα του συμπληρώματος, βοηθά το σώμα να απομακρύνει τα μικρόβια. Η πρωτεΐνη C1q μέχρι σήμερα θεωρούσαν ότι είναι απλά ένα δομικό στοιχείο του συστήματος.


Αφού διαπιστώθηκε ο πραγματικός ρόλος της πρωτεΐνης, οι επιστήμονες έμαθαν και πώς να την ελέγχουν, να κλειδώνουν, δηλαδή, σχεδόν εντελώς τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων». Η ανακάλυψη, λένε, θα μπορούσε εύκολα να γίνει το κλειδί για την αιώνια ζωή.

Αλλά υπάρχει και μια διαφορετική πλευρά της ιστορίας. Ρίχνοντας την πρωτεΐνη “σε ύπνο” ώστε να επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης, οι επιστήμονες μπλοκάρουν επίσης ολόκληρο το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος.


Μέχρι στιγμής, τρόπος για να σταματήσει η γήρανση και ταυτόχρονα να δουλεύει κανονικά το ανοσοποιητικό σύστημα, δεν έχει βρεθεί.(?) Όμως οι ερευνητές λένε ότι εργάζονται σκληρά για να το πετύχουν. Έτσι ποιος ξέρει; Ίσως πολύ σύντομα να είμαστε σε θέση να παραμένουμε νέοι – και υγιείς ταυτόχρονα.

πηγη

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *