Θὰ ἐξακολουθήσουν νὰ ὑπάρχουν Ἑλληνικὰ σχολεῖα στὴν Β. Ἤπειρο;

Κατὰ πῶς φαίνεται, μᾶλλον… Δὲν ξέρω τί συνέβῃ, ἀλλὰ ἡ Ἀννούλα ἀπεφάσισε μᾶλλον νὰ τὴν πληρώσῃ τὴν «λυπητερή»! Ἴσως οἱ δικές μας φωνές, ἴσως οἱ κραυγὲς τῶν Βορειοηπειρωτῶν, ἴσως γιατὶ εἶναι ἁπλῶς θέμα τακτικῆς… (Κτυπᾶμε σὲ δέκα, ὑποχωροῦμε στὸ ἕνα καὶ δείχνουμε καλὴ θέλησι… Τὸ δέκατο δὲν τὸ ξεχνᾶμε.. Τὴν ἐπομένη φορά..)

Ἴσως νὰ μὴν εἶναι κι ἔργο Ἀννούλας… Βλέπετε ὁ Λαμπρινίδης τώρα τελευταῖα ὅλο καὶ μᾶς βγαίνει στὸ πιὸ …πατριωτικό! Κάτι Ἴμβρους ἐπισκέπτεται.. Κάτι περίεργα λέει… Λέτε νὰ τὴν σώσουμε τὴν Βόρειο Ἤπειρο τελικῶς;


Διαβάζω στὴν σελίδα τοῦ Γιώργου Ἐχεδώρου τὰ ἐξῇς:


Αύγουστος 20, 2011.


Η ελληνική κυβέρνηση έχει παράσχει εγγυήσεις ότι θα συνεχίσει τις οικονομικές επιχορηγήσεις για την λειτουργία των δύο ελληνικών σχολείων στην Κορυτσά και στην Χιμάρα, όπως δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών , Σταύρος Λαμπρινίδης.
«Παρά το γεγονός ότι μπαίνουμε σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, τόνισε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, το Υπουργείο Εξωτερικών έχει καταβάλει προσπάθειες για να καλύψει το οικονομικό κόστος της λειτουργίας των δύο σχολείων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας».


Με την ίδια δήλωση η Αθήνα επικρίνει την αλβανική κυβέρνηση για τη στάση της, τονίζοντας, ότι είναι γνωστό ότι οι αλβανικές αρχές που εφαρμόζουν την πολιτική για τις ‘μειονοτικές περιοχές’ δηλώνουν αδυναμία της διδασκαλίας που είναι ένα από τα βασικά δικαιώματα των μειονοτήτων , επιπρόσθετα η Αλβανία έχει περιορίσει, αυθαίρετα, την ύπαρξη της ελληνικής μειονότητας σε συγκεκριμένη περιοχή, κατά παράβαση των διεθνών υποχρεώσεων της.


Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι έχει ιδιαίτερη σημασία η λειτουργία των ελληνικών εκπαιδευτηρίων ‘Όμηρος’ της Κορυτσάς και της Χιμάρας, των οποίων την ύπαρξη και το έργο τους υποστηρίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην Αλβανία.


Μετά την πρόσφατη δημοσίευση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι τα ελληνικά σχολεία απειλούνται με κλείσιμο για οικονομικούς λόγους, η κυβέρνηση Παπανδρέου δέχθηκε επικρίσεις από βουλευτές του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας πολιτικές συζητήσεις και ένας από τους βουλευτές του Κοινοβουλίου, ο Μαντζής, δήλωσε ότι «είναι θετικό το γεγονός ότι αυτά τα σχολεία θα λειτουργήσουν στις περιοχές αυτές που από την εποχή του Ενβέρ Χότζα οι περιοχές δεν αναγνωρίζονταν ως μειονοτικές παρόλο που από την αρχαιότητα αποτελούσαν το λίκνο του ελληνισμού». (Βαλκανικὸ περισκόπιο, ἄρθρα καὶ σκέψεις)
Θὰ δοῦμε… Ἔτσι κι ἀλλοιῶς, τὸ δούλεμα, τὸ πούλημα καὶ τὸ ξεπούλημα εἶναι ἴδιον κάθε πολιτικοῦ ποὺ πέρασε ἀπὸ τὸν τόπο. Γιατί νὰ περιμένουμε κάτι διαφορετικό σήμερα;
Πρὸς ὥρας χαιρόμαστε μὲ τὰ ἔως τώρα δεδομένα. Ἐλπίζουμε νὰ μὴν μᾶς κάτσῃ στὸν λαιμὸ ἡ …χαρά!

Φιλονόη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *