Θεαματική έκρηξη του Ήλιου (VIDEO)

Τα μαγνητικά πεδία στο βορειοανατολικό άκρο του Ήλιου ξέσπασαν γύρω στις 17:45 UT στις 16 Απριλίου, και παράγουν μία από τις πιο οπτικές-θεαματικές εκρήξεις των τελευταίων ετών. Το Solar Dynamics της NASA Παρατηρητήριο (SDO) κατέγραψε την έκρηξη σε ακραία μήκη κύματος της υπεριώδους ακτινοβολίας.
Η έκρηξη, η οποία καταχωρήθηκε στο (M1.7) βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ των ηλιακών εκλάμψεων , δεν ήταν προς τη Γη αλλά προς το διάστημα.
Αναλυτές στο Εργαστήριο Διαστημικού Καιρού Goddard έχουν αναλύσει την τροχιά του νέφους και διαπίστωσαν ότι θα χτυπήσει το STEREO-Β διαστημικό σκάφος της NASA, το διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer, και την περιέργεια rover καθ ‘οδόν προς τον Άρη.Οι πλανήτες Αφροδίτη και Άρης θα μπορούσαν να λάβουν επίσης ένα φοβερό πλήγμα.

Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα από το Κέντρο ΠΑΑ, Steele, Goddard Space Flight της NASA συγκεντρώσαμε ένα video της εκδήλωσης του φαινόμενου. Δείχνει την έκρηξη να εκτυλίσσεται σε 304A, ένα μήκος κύματος που ανιχνεύει το πλάσμα με θερμοκρασία περίπου 80.000 Κ.

Η κάλυψη της έκρηξης δεν περιορίζεται σε διαστημικά τηλεσκόπια. Οι ερασιτέχνες αστρονόμοι το είδαν, επίσης.Ο Jim Lafferty στέλνει αυτή την εικόνα από το παρατηρητήριο του (Redlands, Καλιφόρνια)

«Η χθεσινή προβολή στο ανατολικό άκρο του Ήλιου ήταν ήταν μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών «Ήταν ένα υπέροχο θέαμα στο προσοφθάλμιο και στη φωτογραφική μηχανή!»
Ευτυχώς ακίνδυνη για τη Γη

Δείτε το video:πηγη

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *