ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ… ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ “ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ” ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ COSCO ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ…

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ…

Εαν οι πληροφορίες είναι ακριβείς, ε, τότε τα πράγματα αγριεύουν!! Πάντως όλα συγκλίνουν και συναντιούνται στην ίδια διαπίστωση!!!

Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας – κι ένας από τούς πιο σοβαρούς ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ- ο Θοδωρής Δρίτσας προβαίνει σε μια λιτή αλλά εντυπωσιακή δήλωση για την πρώτη του προτεραιότητα. Πως ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού παραμένει. Κι οτι θα σταματήσουμε την πώληση του λιμανιού του Πειραιά!!!

Κι ενω ολοι θα περίμεναν τούς Κινέζους της COSCO να έχουν βάλει μαύρες πλερέζες» και να νοιώθουν απομονωμένοι απ την κυβερνητική εξαγγελία, ή ακόμα να προσπαθούν να απλώσουν «γέφυρες συνεννόησης» με τους …ακραιφνείς ΣΥΡΙΖΑίους , δεν έκαναν καμία τέτοια κίνηση.

Κι ομως, άρχισαν να πανηγυρίζουν. Και να έχουν προνομιακή θέση σε σχέση με άλλους διπλωμάτες επισκεπτόμενοι πρώτοι τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου -οχι φυσικά για να διαμαρτυρηθούν ,αλλά για να δηλώσουν τη στήριξή τους, την έμπρακτη θετική παρουσία τους στο πλευρό της νέας κυβέρνησης!!….

Οι εξελίξεις παρέμειναν μυστηριώδεις έως τη στιγμή που η ακριβής πληροφορία , έδειξε τι συμβαίνει…

Οι Κινέζοι δεν ενδιαφέρονταν για την επέκταση της επένδυσής τους. Απλώς τούς ένοιαζε να διασφαλίσουν την καλή αυτή συμφωνία που έκαναν με την Ελληνική πλευρά και να μην πάρει κάποιος αλλος ανταγωνιστής τους το υπόλοιπο κομμάτι του λιμανιού και να μην έχουν τον Χ αντίπαλο στα πόδια τους….

Μάλιστα, είχαν αποφασίσει για μια ντουζίνα δισεκατομμύρια να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το υπόλοιπο κομμάτι για να το προστατεύσουν από τον άγνωστο μέλλοντα ανδιαφερόμενο….Ετσι, με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να ξοδέψουν ούτε ενα δολάριο, αφού τούς καλύπτει και με το παραπάνω η κυβερνητική πρωτοβουλία για τον δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού….Που διασφαλίζει οτι κανένας επίδοξος ανταγωνιστής δεν θα μπεί στον κόπο , αφού η Ελληνική κυβέρνηση με την παρέμβασή της έδειξε την πολιτική της βούληση!

Βέβαια, κάποιοι ΝΑΤΟΙΚοί κύκλοι που ξέρουν τη στρατηγική σημασία του λιμανιού εκφράζουν τα δικά τους ερωτηματικά για το αν πρέπει να είναι μόνον Κινέζοι στο λιμάνι αφού φαίνεται πως δεν χάνουν την ισχύ τους και τα μέχρι σήμερα συμφωνηθέντα.

Η είδηση όμως είναι αλλού!!! Στο ποιος εποπτεύει τις νέες συμφωνίες!!!Στο πώς φθάσαμε και πανηγυρίζουν οι Κινέζοι της COSCO!!! Στο ποιος είναι ο «αόρατος» άνθρωπος που συμβουλεύει για τα επόμενα βήματα!!! Γιατί και πως διασφαλίζονται οι Κινέζοι!!!….

Η είδηση είναι απίστευτη γιατί είναι συγκλονιστική. Δικηγόρος της COSCO είναι ενας απ” τούς καλύτερους δικηγόρους της Αθήνας. Απ τους πιο καταρτισμένους. Από τούς πιο αποτελεσματικούς . Ο εξπέρ στα θέματα αυτά δικηγόρος Σπύρος Σαγιάς. Αποτελεί σύμπτωση ότι είναι ο νέος γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Του Πέτρου Κασιμάτη

ΠΗΓΗ

8 thoughts on “ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ… ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ “ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ” ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ COSCO ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ…

 1. Ανώνυμος says:

  (..) Οι Κινέζοι δεν ενδιαφέρονταν για την επέκταση της επένδυσής τους. Απλώς τούς ένοιαζε να διασφαλίσουν την καλή αυτή συμφωνία που έκαναν με την Ελληνική πλευρά και να μην πάρει κάποιος αλλος ανταγωνιστής τους το υπόλοιπο κομμάτι του λιμανιού και να μην έχουν τον Χ αντίπαλο στα πόδια τους….(..)

  Και η βλακεία πάει σύννεφο ..
  Έχετε λαλίσει όλοι σας το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη .. Ότι φανεί του λωλοστεφανή και ότι του κατεβάσει η γκλάβα του αρκεί να του μοιάζει πιασάρικο και μάλιστα δενδυστάζετε και να κατασκευάσετε μπούρδες μήπως και τσιμπήσει κανείς ..

  Ρε σαχλαμάρες τι ακριβώς κάνουν στο λιμάνι οι Κινέζοι που φοβούντε τον ανταγωνισμό ..?? Σε τι θα τους ανταγωνιστεί κάποιος άλλος ..?? Τα δικά τους εμπορεύματα κατεβάζουν στην προβλήτα που έχουν νοικιάσει και τα διακινούν στην ΕΕ ..?? Σε τι θα τους ανταγωνιστεί κάποιος άλλος ..? Θα έρεθει άλλος θα κατεβάζει και αυτός Κινέζικα και θα τα πουλά σε πάγκους δίπλα στους δικούς τους πάγκους ..??

  ¨Ελεος πια με τις κοτσάνες … έχετε γελοιοποιηθεί εντελώς ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ..
  0  0
 2. Ανώνυμος says:

  ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ Η ΡΩΣΣΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ?? ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ?? ΣΤΑΝ ΟΡΛΩΦΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕ ?? ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ?? ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΟΡΑ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ??

  ΟΣΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ, ΚΑΝΕΙΣ- ΚΑΝΕΙΣ ΚΙΝΕΖΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΣΕΙ, ΚΙ' ΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ !

  ΤΑ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΥΚΟΣΛΑΒΙΑ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΩΣΤΕ ΜΕΣΩ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΚΟΣΛΑΒΙΑΣ, ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΣΟΥΠ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ! ΚΑΝΕΙΣ " ΕΘΝΑΡΧΗΣ" ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΝΕ !

  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΓΙΟΥΚΟΣΛΑΒΙΑ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ , ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΣΤΑ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑΝ, ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΡΕΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΚΙ' ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΡΑΧΘΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ !

  ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΟΜΩΣ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΜΗΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΟΙΟ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΚΑΘΗΛΩΝΟΤΑΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΔΩ, ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ! ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΑΛΗΤΟ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΕΣ !!

  ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ 5000 χιλ.ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΝΟΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΑΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΓΙΟΥΚΟΣΛΑΒΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΠΩΣ ΘΑΠΡΕΠΕ !!

  ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ……..
  ΑΓΓΕΛΙΚΗ
  0  0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.