Θέατρα Ελέγχου: Ρόλοι που Παίζουμε Ασυνείδητα

Θέατρα Ελέγχου: Ρόλοι που Παίζουμε Ασυνείδητα

“Μαύρος μάγος” γίνεται κανείς όταν παίζει ρόλους μέσα από τους οποίους προσπαθεί να αφαιρέσει ενέργεια από τους άλλους και όχι να δώσει.

Υπάρχουν πολλές καθημερινές ασυνείδητες και συνειδητές τεχνικές που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι ώστε να αφαιρούν ενέργεια από τους άλλους. Το βιβλίο “Ουράνια Προφητεία” έχει μία ωραία κατηγοριοποίηση αυτών των ρόλων. Είναι τέσσερις.

Ο πρώτος, είναι ο ρόλος του “θύματος”, μέσα από τον οποίο το άτομο προσπαθεί με τεχνικές του τύπου «λυπηθείτε με τον κακόμοιρο», ή «εγώ ο αδικημένος» κ.λπ., να τραβήξει την προσοχή των άλλων, άρα την ενέργεια τους. Συχνά οι ασθενείς έχουν τέτοια συμπεριφορά.

Ο δεύτερος, είναι ο ρόλος του “απόμακρου“, που δεν μιλάει πολύ, ή κάνει τον αδιάφορο, ή φεύγει (ώστε να τρέχουν πίσω του και να ασχολούνται μαζί του) προσπαθώντας να τραβήξει την προσοχή, άρα και την ενέργεια των άλλων.

Ο τρίτος, είναι ο ρόλος του “ανακριτή”, εκείνου δηλαδή που προσπαθεί να βάλει τον άλλον σε θέση απολογητική, να τον καταστήσει υπόλογο, να του αφαιρέσει δηλαδή την εξουσία, άρα και την ενέργεια του. Πολλοί γίνονται ανακριτικοί όταν προσπαθούν ασυνείδητα να απεκδυθούν τις ευθύνες τους. Επίσης ανακριτής είναι εκείνος που υποδεικνύει στους άλλους τα σφάλματα τους κάνοντας τους να νιώθουν “μικρότεροι”. Μία ακόμα ανακριτική τεχνική είναι να υποβάλει κανείς πολλές ερωτήσεις απαιτώντας απαντήσεις! Με αυτό τον τρόπο ένας “ανακριτής” σε “ρουφάει”.

Ο τέταρτος, είναι ο ρόλος του “τρομοκράτη“, ο οποίος με τη βία και με τις φωνές προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο, με ψυχολογικούς εκβιασμούς κλπ. Συνήθως τα “θύματα” έλκουν “τρομοκράτες” και αντιστρόφως, ενώ οι “απόμακροι” έλκουν “ανακριτές” και αντιστρόφως. Κάποιος, ας πούμε, γίνεται δειλός γιατί φοβάται να αντιμετωπίσει έναν “τρομοκράτη” κάνοντας τον έτσι να τον τρομοκρατεί ακόμα περισσότερο. Ο “τρομοκράτης” προκαλεί περισσότερο στον άλλον τη συμπεριφορά του θύματος, και έτσι δημιουργείται μεταξύ τους ενεργειακή σχέση εξουσίας-ελέγχου, ένας δεσμός σαν ενεργειακά πλοκάμια μεταξύ των τριών κάτω chakras των εμπλεκομένων ατόμων. Ο “ανακριτής”, από την άλλη, απευθύνεται με ερωτήσεις στον “απόμακρο”, του τύπου «μα τι έχεις, πες μου, πες μου», όπως κάνουν πολλά ζευγαράκια μεταξύ τους. Κι έτσι τον κάνει ακόμα πιο απόμακρο.

Το ζητούμενο είναι να αναγνωρίσουμε αυτούς τους ρόλους, κι εμείς οι ίδιοι να μην παίρνουμε μέρος σε τέτοιους ανταγωνισμούς ενέργειας! Να μην κανακεύουμε, ας πούμε, έναν άρρωστο που συνεχώς κλαίγεται. Γιατί έτσι βολεύεται στην ασθένειά του και του αρέσει, πράγμα καθόλου τιμητικό για την ολότητα του εαυτού του. Ή, να μην ρωτάμε έναν απόμακρο συνεχώς τι έχει. Να διατηρούμε σε κάθε περίπτωση την αυτοπεποίθησή μας χωρίς να φοβόμαστε ότι ο άλλος μπορεί να παρεξηγηθεί. Και βεβαίως, να μην είμαστε ανακριτικοί για όσα λάθη νομίζουμε ότι βλέπουμε, ούτε να εμπλεκόμαστε σε ψυχολογικούς εκβιασμούς κλπ.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι να έχουμε αυτοπεποίθηση. Να είμαστε στο κέντρο μας χωρίς να επηρεαζόμαστεαπό τις συμπεριφορές των άλλων οι οποίοι άλλοτε πάνε να μας “ψαρώσουν”, άλλοτε να μας θυμώσουν κλπ. Το ζήτημα δεν βρίσκεται στο να αποβάλλουμε ό,τι θεωρούμε αρνητικό, αλλά στο να δημιουργούμε εμείς διαρκώς θετικότητα. Με αυτό τον τρόπο, αν δεν ποτίζουμε τα ζιζάνια, αυτά απλώς θα μαραθούν!

Ακουλουθεί ένα μικρό απόσπασμα βίντεο από την ταινία “Η Ουράνια Προφητεία“, του συγγραφέα του βιβλίου και σκηνοθέτη της ταινίας, James Redfield, και αφορά τα Θέατρα Ελέγχου.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

7 thoughts on “Θέατρα Ελέγχου: Ρόλοι που Παίζουμε Ασυνείδητα

 1. Ανώνυμος says:

  άλλος αυτός που έχει κάνει μεγάλες κονόμες με την καινούρια του θρησκεία…..
  τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί πολύ και έχουμε και στην Ελλάδα πολλούς πιστούς της… αλοίμονο, εδώ ήταν να μην κάνουν την αρχή οι Εβραίοι, άπαξ και πέρασε από δω το καθήκι, ο απατεώναρος, κοντοπίθαρος, μαυριδερός, ασχημομούρης Σαούλ μετά όποιος άλλος μαλάκας εμφανιστεί έχει δρόμο ανοιγμένο έτοιμο.

  Υ.Γ. αυτά που γράφει και τα παρουσιάζει ως "διδασκαλία" της "θρησκείας" του είναι εντελώς copy paste από τα βιβλία της Ψυχολογίας και Ψυχιατρικής, διδάσκονται εδώ και χρόνια ……. αλλά καλά τώρα

  • mpafiasmenos danaos says:

   coolαρισε λιγο το εχω προτεινει εδω μεσα πανω απο 3 φορες σε σχολια …ψαξτο .
   Εχουμε πει καθενας εκτελει "ρολο" ακομα και το κακο ..γι αυτο του επιτρεπεται η δραση "ουδεν κακον αμιγες καλου ".Ολα θα οδηγησουν ανεξαρτητως προσωπικου σχεδιου στο τελικο κι ενα …την ανασταση και την ουρανια βασιλεια.Εχετε αληθινα ματια και αυτια και φιλτραρετε τα παντα πριν την "καταπωση" , αν δεν εχει να σου πει κατι η παραπανω επιγνωση ..ειναι καθαρα δικο σου προβλημα …αλλα καποιος ειπε …γνωρισε τον εαυτο σου ._

 2. Ανώνυμος says:

  Αφού δέν καταλαβαίνουμε οι ανθρωποι πως αυτό είναι μιά δοκιμασία…δεν είμαστε και για πολλά εκτός απο να πολυλογούμε.Πως θα πάς στην πηγή αυφού γεννηθηκες εγωιστης μα μόνο για προστασία χωρου να όπως τα ζωα.Τεμπέλης με ροπή προς το κακό διότι είναι το πιό εύκολο.Δοκιμασίες υπάρχουν πολλές και όλες αφορούν το εσωτερικό με σκοπό να δείς. Στα μάτια σου αν βγης έξω περνούν αναρίθμητα γεγονότα…που αν βλέπεις η θα σε θυμώνουν η θα σε κλείνουν η θα σε ερεθίζουν η θα σου σπάν τα νεύρα μα χαρά μόνο θα αισθανθείς αν πληρώσεις…δεν είναι περίεργο αυτό; πόντο πόντο σε τραβάνε.Αν σε στενοχωρισουν μείνε αττραγος και μη μιλήσεις καθόλου συγκεντωσου με και η ψυχή θα έχει ανέβει ενα πολυ μικρό σκαλοπάτι μα η ανθρωπότητα ενα πολύ μεγάλο ,ναι αυτό θα το δείς και θα ζυγησι εσένα.Ολα είναι υποπτα σε κάθε σου κίνηση τερατα περπατούν τριγηρωσου….ε εκεί που πάς και αυτά που λές…τι περιμένεις να τα δείς; Μόνο την προσωπική προβολή θα δείς κι όταν το καταλάβεις θα είσαι κουρασμένος για να αντιδράσεις.
  Τραμπα κι αλυσίδα το κακό κι όλους τους ενώνει

 3. Ανώνυμος says:

  Μετά την θρησκεία που λένε ολοι το κοντο καιπ το μακρυ τους….χωρίς όμως να μπορούν να δώσουν μιά λογική απάντηση τι είναι αυτό που τους απομακρύνει συμβαίνουν πάρα πολλά όσο πλησιωαζεις ακόμα τρισχειρότερα…που ισως σου τσακισουν τα νεύρα… να κατι που ακούσαμε προς φατα απο μικρα κορίτσια του δημοτικού …παμε να φηγουμε αυτός μας κατάλαβε αλεκο τα μάτια τους ενώ τα πρόσωπ.ά τους αγγελικά ροζ η αγνα ηταν απέκτησαν κυκλους απο κάτω και γυάλισε το βλέμμα τους ενω το εσκασαν τρεχοντας με σπαστικές κινήσεις γυρνώντας πισω το κεφάλι να δουν τι τρεχει καρε ηθελαν να κάνουν μα δέν τους βγήκε η εκφρασή τους κοκίνιζε καθε τοσο που γυρνούσαν μα την άλλη μέρα εκαναν πως δέν ήξεραν κατι γι αυτο το γεγονος αφήνωντας ενα τυπο ληθης σε ολους.

 4. Ανώνυμος says:

  Ευχαριστώ τα ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ που μου δείχνουν ότι υπάρχει μια κοινή γνώση διασκορπισμένη.
  Διαβάζω εδώ και καιρό το βιβλίο ενός ελληνα με μια φιλοσοφία που τη διδάχθηκε από τον πατέρα του στα βουνά της Αρκαδίας [σημειολογική η Αρκαδία]
  Από το βιβλίο λοιπόν αυτό έμαθα ότι ο καθένας μας φέρει το ατομικό μαγνητικό του πεδίο που απαρτίζεται από ψυχικές ακτίνες. Οταν οι ακτίνες αυτές είναι μπλοκαρισμένες τυλίγονται γύρω από το σώμα του ανθρώπου και δημιουργούν το ΣΑΜΑΡΙ [όπως το λέει ο συγγραφέας] επηρρεάζοντας τον.
  Τα ΣΑΜΑΡΙΑ είναι τέσσερα με ονόματα ζώων και το καθένα φέρει μέσα του έναν εσωτερικό τύραννο – καταστροφέα της ψυχής. Αντίστοιχα λοιπόν έχουμε ΤΣΑΚΑΛΙ – πνευμα της οργής, ΛΑΓΟΣ – πνεύμα της θλίψης, ΚΟΧΛΙΑΣ [ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ] – πνεύμα του κινδύνου, ΟΧΙΑ – πνεύμα της ανάγκης. Κάθε ΣΑΜΑΡΙ έχει 12 προσωπεία – εγώ.
  Εχουμε λοιπόν:
  ΤΣΑΚΑΛΙ – οργικό, φιλόνικο, νευρικό, απότομο, αναπάντεχο, απρόσμενο, βίαιο, υβριστικό, παρορμητικό, καταστροφικό, του τρόμου, οξύθυμο ε γ ω
  ΛΑΓΟΣ – θλιμμένο, σκυθρωπό, μελαγχολικό, καταθλιπτικό,ανήμπορο, δυστυχέστατο,ανασφαλές, άμοιρο, πικρό, ταλαίπωρο, αχάριστο, συφοριακό [υποθέτει συμφορές] ε γ ω
  ΚΟΧΛΙΑΣ – είμαι απών, δεν είμαι εδώ και φεύγω, απουσιάζω, λείπω, είμαι αλλου, αφανής, δυσπρόσιτο, απλησίαστο, απρόσιτο, απέχων, αζύγωτο, της απόστασης ε γ ω
  ΟΧΙΑ – θανατηφόρος κριτής, αχαλίνωτο, υπερήφανο, διαχειριστικό, άρχων, εξουσιάζων, ισχυρό, υποκριτικό, διδάσκων, ανακριτικό, άπληστο, μανία του ε γ ω
  Παίζουμε λοιπόν ένα παιχνίδι με τον εαυτό μας δηλαδή μέσα μας [στο σπίτι μας] που το κατευθύνει ο εσωτερικός τύραννος μας και ένα εξωτερικό παιχνίδι [στην αυλή μας] που εκδηλώνεται ως σαμάρι.
  Κάθε τύραννος κρύβει μέσα του τους άλλους 3 τυράννους των άλλων σαμαριών. Ο τύραννος που φαίνεται ότι κυριαρχεί λειτουργεί ως προκάλυψη των τριών άλλων κρυφών τυράννων.
  Εν κατακλείδι [γιατί το κεφάλαιο αυτό των σαμαριών και των τυράννων είναι τεράστιο]
  Σαμάρια = μαγνητικό πεδίο του ανθρώπου = μπλοκαρισμένες ψυχικές ακτίνες, τυλιγμένες γύρω και πάνω από το σώμα του, που είναι σαν αδιάβροχο αδιάσπαστης ισχύος. Ετσι, ο άνθρωπος στερείται δώρο συμπαντικής ενέργειας και γεννάται μέσα του η ανάγκη για ψυχική ενέργεια. Επακόλουθο όλου του μπλοκαρισματος είναι η ανάγκη που γεννιέται μέσα στον άνθρωπο για ενέργεια, από τη στέρηση που του δημιουργεί το κλείσιμο. Αυτή η ανάγκη τον σπρώχνει στην αρπαγή / κλέψιμο ζωτικής ενεργειακής δύναμης από τους γύρω του.

 5. Ανώνυμος says:

  Χρύσα το βιβλίο έχει τίτλο ΑΕΝΑΟΝ ΦΥΣΙΚΟΣ ΣΤΟ ΦΩΣ Αφού ενδιαφέρθηκες νομίζω ότι εσύ θα το διαβάσεις μέχρι το τέλος του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *