Η χιονοστιβάδα της κατάρρευσης

Στο ραβδόγραμμα της ανάρτησης αναπαρίστανται οι πληρωμές της χώρας σε κεφάλαιο και τόκους. Το μπλε τμήμα αφορά τα ίδια τα ομόλογα ενώ το πράσινο τους τόκους.


Όπως βλέπετε έχουμε  3,6δις για τον Οκτώβριο και 1.17δις σε τόκους. Για τον Νοέμβριο πάμε στα 3.4δις ενώ τον Δεκέμβριο έρχεται ο Άη Βασίλης με σχεδόν 12δις. Τότε θα χρειαστούμε τους Μάγους με τα δώρα προκειμένου να την βγάλουμε καθαρή.


Το πράγμα όμως του χρόνου γίνεται πιο πιεστικό. Τον Μάρτιο πάμε στο γιγαντιαίο ποσό των σχεδον 18δις.


Όλα αυτα εξηγούν την άνοδων των ελληνικών CDS. Η κατάσταση απλά δεν βγαίνει και η αναδιάρθρωση με κούρεμα, επιμήκυνση και μείωση των επιτοκίων είναι αναπόφευκτη. Το ζήτημα είναι πως θα γίνει αυτό χωρίς να επηρρεάσει τα επιτόκια άλλων χωρών με πρόβλημα και ιδιαίτερα της Ιταλίας.


Η Ιταλία με χρέος 5άσιο αυτού της Ελλάδας είδε πρόσφατα την πιστωληπτική της ικανότητα να υποβαθμίζεται από τον οίκο S&P ενώ τα επιτόκια της τελευταίας δημοπρασίας των ομολόγων της ήταν τσιμπημένα. Άν τα επιτόκιά της φθάσουν το 8% τότε οι αγορές θα κλείσουν και η ΕΕ θα κληθεί να διασώσει την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. 


Όλα αυτά δείχνουν ότι η χιονοστιβάδα έχει αρχίσει να μεγαλώνει επικίνδυνα και αν οι ιθύνοντες δεν κάνουν κάτι για να την σταματήσουν τότε σύντομα θα είναι πολύ αργά.

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *