Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:00 - 22/12/2011

Η σημερινή κατάσταση του κόσμου

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Κατά βάθος είναι οι τελευταίες σπασμωδικές προσπάθειες των ΗΠΑ να διατηρηθούν στην κορυφή της πυραμίδας, κτυπώντας τον ανταγωνισμό της Ευρώπης
Είναι πολύ φιλόδοξο -το λιγότερο τουλάχιστον που μπορεί να λεχθεί- για κάποιον να πιστεύει ότι μπορεί να μιλήσει για τη σημερινή κατάσταση του κόσμου σε ένα σύντομο άρθρο σε μια εφημερίδα. Από την άλλη μεριά…

με το τέλος του χρόνου, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε επιγραμματικά ορισμένα στοιχεία σχετικά με τη σημερινή κατάσταση.

Ο Adler, με το 9/11 (11 Σεπτεμβρίου, 2001), δηλαδή με την καταστροφή των δίδυμων πύργων στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης από τρομοκράτες της Al -Quaeda, έβλεπε «το τέλος του παλιού κόσμου». Όπως φάνηκε αργότερα, ήταν η αρχή μιας εποχής. «Η σύγκρουση των πολιτισμών» του Huntington.

Παράλληλα, όμως, με το φαινόμενο του ισλαμικού φονταμενταλισμού έχομε την οικονομική κρίση στον κόσμο. Ένα νέο επαπειλούμενο κραχ του 1930.

Κι ενώ η κρίση άρχισε από τις ΗΠΑ και με τις καταρρεύσεις κολοσσών, όπως η Lehman Brothers, προχώρησε προς την Ευρώπη, όπου προς το παρόν βρίσκεται στο ζενίθ της.

Κατά βάθος είναι οι τελευταίες σπασμωδικές προσπάθειες των ΗΠΑ να διατηρηθούν στην κορυφή της πυραμίδας, κτυπώντας τον ανταγωνισμό της Ευρώπης με τη βοήθεια των Βρετανών «εξαδέλφων» τους από μέσα. Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο για τη ζώνη του ευρώ, αφού διακυβεύεται αυτή τούτη η διατήρηση του κοινού νομίσματος και η ύπαρξη των εκατομμυρίων ανθρώπων των χωρών της Ευρωζώνης και γενικά της ΕΕ.

Το γαλλο-γερμανικό διευθυντήριο της Ευρωζώνης κατόρθωσε προς το παρόν να διατηρήσει τη συνοχή του για να επιζήσει, δεν φαίνεται, όμως, να έχει ξεπεράσει την κρίση και τον κίνδυνο του ολέθρου. Ο κ. Κάμερον καθαρά κράτησε τη χώρα του εκτός των κοινών αποφάσεων, διατηρώντας, ως είπε, τα συμφέροντα του City, και δήλωσε ότι σωστά δεν μπήκε το ΗΒ στη ζώνη του ευρώ ούτε και έχει σκοπό να μπει.

Ο αγγλοσαξωνικός άξονας συνεχίζει τον αγώνα του εναντίον της ΕΕ, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε όπλο στη διάθεσή του, όπως π.χ. την Τουρκία και την εισδοχή της στην ΕΕ, πράγμα που θα αδυνάτιζε τις μεγάλες χώρες της ΄Ενωσης, όπως τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία.

Το τι θα γίνει με την Ευρωζώνη, το ευρώ και την ΕΕ θα το δούμε στο άμεσο, ελπίζουμε, μέλλον. Ελπίζουμε να σωθούν, άλλως θα αντιμετωπίσουμε μιαν από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της εποχής μας. Που θα ξεπεράσει και το κραχ της Γουόλ Στριτ.

Όσον αφορά τη διαμάχη μεταξύ των αγγλοσαξώνων και της Ευρώπης, το συμφερότερο και για τα δύο μέρη θα είναι η διατήρηση της σημερινής κατάστασης. Γιατί, έστω κι αν οι Αγγλοσάξωνες κατορθώσουν να επιβληθούν της Ευρώπης και να καταστρέψουν ή αποδυναμώσουν το ευρώ, η κυριαρχία των ΗΠΑ τελειώνει σιγά, αλλά σταθερά. Υπάρχουν οι BRICS, οι CIVETS και κυρίως η Κίνα και η Ινδία. Όπως διερωτήθηκα από το 1968, φαίνεται ότι τώρα μπαίνουμε πραγματικά στον κινέζικο αιώνα. (Βλ. Χρίστου Α. Θεοδούλου, Θέσεις, Από τη Διεθνή και Κυπριακή Πολιτική Ζωή (1957 – 70), Λευκωσία, Εκδόσεις ΧΕΛΚΑ, 1971, σελ. 18).
c.a.theodoulou@cytanet.com.cy

ΔΡ. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ
Δικηγόρος, Πολιτικός Επιστήμονας, Διεθνολόγος 
http://www.sigmalive.com
Πηγή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*