17:09 - 03/07/2014

Η Σαουδική Αραβία στέλνει 30.000 στρατιώτες στα σύνορα με το Ιράκ

Η θωράκιση των συνόρων ακολουθεί την υποχώρηση των ιρακινών δυνάμεων

Ιρακινές δυνάμεις στην πόλη Τζουρφ αλ Σαχάρ ( Πηγή: REUTERS)

Η Σαουδική Αραβία αναπτύσσει 30.000 στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων της με το Ιράκ, οι οποίοι έχουν εντολή να λάβουν «κάθε απαραίτητο μέτρο» για την προστασία της μεθορίου.

Η θωράκιση των συνόρων ακολουθεί, σύμφωνα με ΜΜΕ της περιοχής, την υποχώρηση των ιρακινών δυνάμεων από την άλλη πλευρά πλευρά της μεθορίου.

Η συνοριακή γραμμή Σαουδικής Αραβίας και Ιράκ έχει μήκος περίπου 800 χιλιόμτερα. Σύμφωνα με το σαουδαραβικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων, ο βασιλιάς Αμπντάλα διέταξε να ληφθεί κάθε μέτρο για την προστασία από «τρομοκρατικές απειλές».

Σύμφωνα με το Αl Arabiya, η ανάπτυξη των σαουδαραβικών δυνάμεων ακολουθεί την εγκατάλειψη των συνοριακών φυλακίων από τις ιρακινές δυνάμεις.

Το κανάλι ανέφερε πως ήρθε στην κατοχή του βίντεο με περίπου 2.500 χιλιάδες στρατιώτες στην έρημο ανατολικά της Καρμπάλα μετά την υποχώρησή τους από τα σύνορα.

Στο που μετέδωσε το κανάλι, εμφανίζεται επίσης αξιωματούχος που υποστηρίζει ότι οι ιρακινοί στρατιώτες έλαβαν τη διαταγή να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους χωρίς περαιτέρω εξήγηση. Το Reuters σημειώνει ότι η γνησιότητα του βίντεο δεν είναι επιβεβαιωμένη.

ΒΗΜΑ

infognomonpolitics.blogspot.gr

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί