Η Ρωσία ξεκινά στρατιωτικές ασκήσεις «συγκρίσιμες» με του NATO

Η Ρωσία ξεκινά στρατιωτικές ασκήσεις «συγκρίσιμες» με του NATO

Ιούνιος 10, 2014.

Η Ρωσία άρχισε στρατιωτικές ασκήσεις στον ευρωπαϊκό θύλακα του Καλίνιγκραντ ‘συγκρίσιμες’ με εκείνες που διεξάγει το NATO κοντά στα σύνορά της με τις χώρες της Βαλτικής, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Ο αριθμός των συμμετεχόντων στην περιοχή του Καλίνιγκραντ, τόσο των δυνάμεων όσο και των μέσων που δραστηριοποιούνται , είναι συγκρίσιμος με τον αριθμό των στρατιωτών και τον στρατιωτικό εξοπλισμό, στις ασκήσεις που διεξάγονται από τις χώρες του NATO στην παραμεθόρια περιοχή», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι ρωσικοί ελιγμοί πραγματοποιούνται ‘ταυτόχρονα’ με την πολυεθνική ναυτική άσκηση ‘Baltops’ και την επίγεια ‘Saber strike’ που πραγματοποιούνται από το NATO, κάθε χρόνο από το 2010.

Το Καλίνιγκραντ είναι μια ρωσική πόλη, εντελώς απομονωμένη από το έδαφος της Ρωσίας και βρίσκεται μεταξύ της Πολωνίας και της Λιθουανίας.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε αυτές τις ασκήσεις, αρχικά, είχε προσκληθεί η Ρωσία για συμμετοχή, αλλά το NATO ανέστειλε τη στρατιωτική συνεργασία με τη Μόσχα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, το Μάρτιο.

Τη Δευτέρα το βράδυ, ο Ρώσος διπλωμάτης, Σεργκέι Λαβρόφ, περιέγραψε ως ‘αντιπαραγωγική’ την επέκταση του NATO προς ανατολάς και την ενίσχυση των στρατιωτικών δομών του, κοντά στα ρωσικά σύνορα.

«Η επέκταση της Βορειο-ατλαντικής συμμαχίας, έρχεται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις των χωρών του NATO, που συμμετέχουν στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και την Ιδρυτική Πράξη του NATO- Ρωσίας», κατήγγειλε ο Λαβρόφ.

Μετά την προσάρτηση από τη Μόσχα της χερσονήσου της Κριμαίας, το NATO, άρχισε να ενισχύει τον αριθμό των στρατευμάτων κοντά στα σύνορα, μεταξύ των χωρών της Βαλτικής και της Ρωσίας.

Οι τρεις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες- Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία- που προσχώρησαν στο NATO, το 2004, ανησυχούν για την αυξανόμενη στρατιωτική δυναμική της Ρωσίας στα σύνορά τους, τονίζοντας το ενδεχόμενο μια κρίσης παρόμοιας με την Ουκρανία.

ΠΗΓΗ

Loading...

3 thoughts on “Η Ρωσία ξεκινά στρατιωτικές ασκήσεις «συγκρίσιμες» με του NATO

  1. Ανώνυμος says:

    ΡΕ ΝΙΚΟ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΛΑ …ΤΟ ΡΩΣΣΙΚΟ SYSTEM SS-18 [ SATAN ] ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ… ΛΟΙΠΟΝ…ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΙ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ…ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΦΕΡΕΙ 10 ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ…ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΣΙΛΟ 300 PSI…ΕΝΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 6000 PSI ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑ ΠΛΗΡΩΣ ΑΤΡΩΤΟ ΑΠΟ ΝΑΤΟΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ…ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΜΕ 20 ΚΤ ΙΣΧΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ …ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΟΙΟΝ ΠΥΡΑΥΛΟ ΚΑΙ Η ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ… Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2040..Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΛΛΩΝ 400 ΣΑΤΑΝΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΜΕΣΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ…ΤΟ ΝΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ ΣΑΝ ΗΓΕΤΙΔΑ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΗ ΡΩΣΣΙΑ …ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
    ΥΓ.-1 ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ…ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ…
    ΥΓ.-2 ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝΑΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΞΟΥΝ …ΕΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΡΩΤΑ ..ΕΜΠΑΙΝΕ ΓΙΓΑΝΤΑ…

  2. Ανώνυμος says:

    ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ…ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ…ΟΙ ΕΒΡΑΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΙΖΡΑΗΛ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ…ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ…ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΩΝΟΙ?ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΝΕΦΕΛΙΜ ΚΑΙ ΕΛΟΧΙΜ….Η ΣΥΜΑΧΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ…Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΦΑΓΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ…ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ…Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΣΩΝΟΣ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ…ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΣΤΟΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *