Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα

Δεν αποτελεί νέο πλέον ότι οι κακόβουλοι χρήστες χρησιμοποιούν  ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες για να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις τους.
Ο πρόσφατος βασιλικός γάμος, ο θάνατος του Οσάμα Μπίν Λάντεν καθώς και…. προηγουμένως το τσουνάμι και η πυρηνική καταστροφή στην ιαπωνική επαρχιακή πόλη  Φουκουσίμα και πολλά ακόμη νέα που έχουν συγκλονίσει τον κόσμο, έχουν γίνει μέσο εκμετάλλευσης από τους hackers για την πραγματοποίηση διαδικτυακών επιθέσεων σε ανυποψίαστους χρήστες.
Πιο συγκεκριμένα,
αμέσως μετά το θάνατο του Οσάμα  Μπίν Λάντεν και κατά το βασιλικό γάμο χρησιμοποιήθηκε το ίδιο κακόβουλο αρχείο από τους hackers, το οποίο ήταν ένα banking trojan με προέλευση τη Βραζιλία.
Στην υπόθεση του Οσάμα Μπίν Λάντεν, το εν λόγω trojan αρχικά προσπαθεί να δελεάσει τον χρήστη προσφέροντας του ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά του Λευκού Οίκου – το βίντεο του θανάτου του.  Το δελεαστικό μήνυμα όμως δεν σταματάει σε αυτή την πληροφορία και συνεχίζει λέγοντας ότι στο βίντεο φαίνεται χαρακτηριστικά ο πρώην αρχηγός της Al Qaeda ζωντανός, να διαβάζει εφημερίδα με μεταγενέστερη ημερομηνία από το θάνατό του.
Με τον τρόπο αυτό ο χρήστης που θα πειστεί και θα μπει στη διαδικασία να ανοίξει και να δει το βίντεο, αμέσως θα εκτελεστεί το trojan προσβάλλοντας προσωπικά του στοιχεία και δεδομένα.
Θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί με τα αρχεία που κατεβάζουμε και τους υπερσυνδέσμους που εμπιστευόμαστε να ανοίξουμε καθώς δεν μπορούμε να ξέρουμε που μπορεί να μας οδηγήσουν.

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *