Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΟΧΩΡΑ… 26 Αυγούστου συζητείται το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΟΧΩΡΑ… 26 Αυγούστου συζητείται το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Επειτα από πολλές παλινωδίες και καθυστερήσεις τουλάχιστον εννέα μηνών, εισάγεται στις 26 Αυγούστου προς συζήτηση στο θερινό τμήμα της Βουλής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Επί της ουσίας, πρόκειται για το πρώτο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς, όπως όλα δείχνουν, για ακόμη μία αφορά, το μείζον θέμα της «αντιρατσιστικής» νομοθεσίας θα βρεθεί στο επίκεντρο πολιτικών αντιδράσεων.

Το πρώτο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είχε κατατεθεί στη Βουλή στις 20 Νοεμβρίου 2013. Ωστόσο, δεν προωθήθηκε ποτέ προς συζήτηση μετά τις ενστάσεις που είχε διατυπώσει ο τότε γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου εισήγαγε νέο σχέδιο νόμου, ωστόσο και αυτό δεν συζητήθηκε, καθώς έγινε μόνο η πρώτη ανάγνωση από τα μέλη της επιτροπής και επί μήνες -λόγω της προεδρίας της Ε.Ε. αλλά και άλλων επειγουσών ρυθμίσεων που έπρεπε να προωθηθούν- εκκρεμoύσε η δεύτερη συζήτηση προκειμένου να εξεταστεί από την Ολομέλεια.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε λίγες ημέρες και πάλι το πολύπαθο νομοσχέδιο θα εισαχθεί εκ νέου προς συζήτηση στη Βουλή, ενώ σε αυτό έχουν προστεθεί και νέες τροποποιήσεις οι οποίες αφορούν αφενός τη νομική προστασία των ομοφυλοφίλων ως θυμάτων ρατσιστικής βίας αλλά και την αυστηρότερη ποινική μεταχείριση για τους αρνητές του Ολοκαυτώματος.

Ως προς το ζήτημα των γενοκτονιών, το οποίο σήμερα αλλά και στο παρελθόν είχε αποτελέσει πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στο κείμενο του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή θα ορίζεται ότι η παραβατική συμπεριφορά των υμνητών του ναζισμού και όσων αρνούνται το Ολοκαύτωμα ή τις γενοκτονίες θα πρέπει να συνδέεται με την υποκίνηση βίας ή μίσους.

Βάσει αυτού, δεν θα είναι ποινικώς κολάσιμη η αμφισβήτηση, εφόσον περιορίζεται στο πλαίσιο έκφρασης προσωπικής άποψης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ψήφιση του νέου νομοσχεδίου είναι στο πλαίσιο εναρμόνισης της ελληνικής με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, καθώς ο νόμος που ισχύει μέχρι σήμερα καταρτίστηκε το 1979.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αφού δεν αποκλείεται να υπάρξουν περαιτέρω τροποποιήσεις μέχρι την κατάθεσή του στη Βουλή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης προβλέπει, μεταξύ άλλων, βαριές ποινικές κυρώσεις για πολιτικά πρόσωπα που διεγείρουν πράξεις μίσους, αλλά και αποκλεισμό από κρατικές επιχορηγήσεις για κόμματα ή ενώσεις που προάγουν τον ρατσισμό.

Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, αυτεπάγγελτα, θα αποκλείονται για διάστημα από έναν έως έξι μήνες από δημόσιες παροχές, επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις, διαφημίσεις, προμήθειες κ.λπ. κόμματα αλλά και ενώσεις προσώπων που προάγουν τον ρατσισμό.

Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης με απόφασή του μπορεί να επιβάλει πρόστιμο από 10.000 έως 100.000 ευρώ, ενώ, αν οι πράξεις αυτές έχουν τελεστεί σε ραδιοφωνική ή τηλεοπτική εκπομπή, οι κυρώσεις θα επιβάλλονται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Διακρίσεις, μίσος

Παράλληλα, με φυλάκιση τριών μηνών έως τριών ετών και χρηματική ποινή από 5.000 μέχρι 20.000 ευρώ θα τιμωρείται όποιος προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει «σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή, τον γενετήσιο προσανατολισμό και τη σωματική ακεραιότητα».

Αν οι πράξεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την τέλεση εγκλήματος, τότε επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών αλλά και χρηματική ποινή που κυμαίνεται από 15.000 έως 30.000 ευρώ.

Με τις ίδιες ποινές τιμωρείται και όποιος συνιστά ή συμμετέχει σε οργάνωση που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση τέτοιων πράξεων.

Επίσης, με φυλάκιση τριών μηνών έως τριών ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο -μέσω του Τύπου, του Διαδικτύου ή προφορικά- «εγκωμιάζει, επιδοκιμάζει ή αρνείται κακόβουλα τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας ή κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου καθώς και του Ολοκαυτώματος και του ναζισμού», με τρόπο που μπορεί να υποκινήσει ρατσιστική βία ή μίσος.

Σε περίπτωση που δράστης αυτών των πράξεων είναι δημόσιος λειτουργός, π.χ. βουλευτής ή δημόσιος υπάλληλος, τότε προβλέπεται αυστηρότερη ποινή που κυμαίνεται από τρία έως πέντε έτη φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο που μπορεί να ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Lykavitos.gr

ΠΗΓΗ

Loading...

10 thoughts on “Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΟΧΩΡΑ… 26 Αυγούστου συζητείται το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

 1. Ανώνυμος says:

  Ολα Καλα… ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΕΙΟ ΤΙ ΑΞΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ (ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΙΣΑΜΕ ΨΥΦΙΖΟΝΤΑΣ) ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ…. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝ(ΕΣ) ΞΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ…. Ω ΡΕ! ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΑΡΜΑΡΟΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΚ….

 2. Ανώνυμος says:

  Συγνώμη….γιατί ακόμα καθόμαστε στους καναπέδες μας; Ούτε και αυτό δεν είναι ικανό να μας ξεσηκώσει; Δηλαδή να σου κάνει καταγγελία ο λαθρομετανάστης και εσύ να μπαίνεις φυλακή και αυτός να λαμβάνει υπηκοότητα….και εμείς είμαστε ακόμη στους καναπέδες μας. Αλλά για τις ποδοσφαιρικές ομάδες τρέχουν οι οπαδοί, εκατοντάδες τα λεωφορεία που κατεβαίνουν στην Αθήνα. Αλλά για το μέλλον μας καθόμαστε στον καναπέ. Ας το αποφασίσουν οι άλλοι. Καλά να πάθουμε και ας μας έρθουν και χειρότερα, καλά να πάθουμε. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας και άξιοι της κακής μας παιδείας.

 3. Ανώνυμος says:

  Φιλε 2΄΄51 στις 27 Αυγουστου ελατε λοιπον στις εφοριες ολης της χωρας να στειλουμε ενα βροντερο μυνημα οτι φτανει πια,για ολα.

 4. μπλακ-αης says:

  προσοχη σε ολους και σε ολες
  ο νομος και το ποινολογιο του
  ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ …ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!
  διοτι ο Σαμαροαπατεωνας και ο Βενιζελοκακουργος
  θελουν να βαλουν χερι και στην ανεξαρτησια /ελευθερια του διαδικτυου
  ειπαμε προκειται περι χουντας ξενοδουλων εντολοδοχων
  γιαυτο απο τις 27.8.14 …μοκοτο…
  ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ !!!!!!!

  Περιμενω την ωρα της πτωσης του Σαμαροβενιζελικου γκουβερνου
  περιμενω την ωρα της σφαλιαρας τους
  περιμενω την ωρα του λυντσαρισματος των
  περιμενω την ωρα της λογοδοσιας τους
  περιμενω την ωρα της τιμωριας των

  ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΡΙΕΣ
  την ημερα των εκλογων στις αποθηκες
  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΥΣ
  για να πανε να τους καταψηφισουν
  ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
  προκειται για το μελλον μας πλεον

  ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ
  διοτι πανε στους μισθους αυτων που ψηφιζουν για εμας την καταδικη μας
  ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  διοτι πανε σε δανεια μονον σε αυτους του δικου τους συστηματος

  χαχολοι και χαχολες ο Σαμαρας …η Μακρη…ο Στουρναρας… ο Γεωργιαδης …ο Βοριδης…ο Βενιζελος …η Γεννηματα…ο….η….
  ΑΥΤΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΛΑ…ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ …ΝΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ

  εμεις υποφερουμε χαχολε και χαχολα……..

  ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ
  οταν οι Πολιτες του Κρατους δεν τους εφαρμοζουν!!!!!

  πιστεψτε οτι η ταλαιπωρια της ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΜΑΣ ΘΑΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ
  απο τον μακροχρονιο βασανισμο που μας ετοιμασαν οι βρωμεροι πολιτικοι μας

  σολοι και σολες των κατοχικων

  η τωρα τους ριχνουμε …η τωρα μας πεθαινουν…

  • Ανώνυμος says:

   μπλακ αη , με τρελλαινει ο δυναμισμος σου και οι ξεκαθαρες θεσεις που επαναλαμβανεις σαν Ρηγας Φερραιος για να γινει επιτελους κατι.μια ακομη σολα.
   οιστρογονο

 5. Ανώνυμος says:

  ΠΟΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΡΕ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΘΕΟΚΤΟΝΕ ΕΒΡΑΙΟΣΠΟΡΕ…ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΨΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑΣ…ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΙΟ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΟΥ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

 6. μπλακ-αης says:

  αγαπημενη συνσχολιαστρια/ποθητο οιστρογονο
  """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
  …παρεκτος και εαν εκτος και αν μου κανεις πλακα
  (οπως κανει η nyuies1 σε ολους και σε ολα…)

  ολοι εδω μεσα ειμαστε δυναμικοι !

  εαν καταλαβαινεις το πεισμα και την δυναμικη αντιπαραθεση που γινεται για να προωθησουμε τις αντιμαχομενες πολλες φορες αποψεις μας
  (μεσω των σχολιων) τοτε θα πρεπει λοιπον να σε τρελλαινουν κι αλλοι
  …ολοι και ολες…

  τελος παντων το εμβολιμο σχολιο σου το παιρνω ως καλοπροαιρετο και το αφιερωνω οπως σχολιασα πιο πανω
  ….σολους και σολες …των κατοχικων!!!

 7. Ανώνυμος says:

  Θέλω να κάνω μια ερώτηση και θα παρακαλούσα όποιος μπορει να μου απαντησει σοβαρά:
  ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΎΡΙΟ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ, ΕΆΝ ΚΑΝΕΊΣ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΈΣΕΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ Ή ΝΑΖΙΣΤΗ ΕΝΩ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΩ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΙΣΤΟΡΊΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΦΙΛΟΣΟΦΊΑ, ΤΗΝ ΑΡΧΑΊΑ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΑ, ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ ΑΞΊΕΣ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΟΝΊΔΙΟ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΔΙΑ ΜΈΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΏΝΩΝ (την μεγαλύτερη της ανθρώπινης παγκοσμιας ιστορίας)………….
  Μ Π Ο Ρ Ω. Ν Α. Κ Α Ν Ω. Μ Η Ν Υ Σ Η;
  Θέρμη παρακληση για μια σοβαρή απάντηση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *