Η Μέθοδος αγοράς προμηθειών των 2 Ευρώ !

Η Μέθοδος αγοράς προμηθειών των 2 Ευρώ !

Την Μέθοδο των 2 Ευρώ την χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια για να αγοράζουμε τμηματικά τις προμήθειες μας, είτε πρόκειται για τρόφιμα, είτε για άλλα εφόδια όπως…

είδη προσωπικής υγιεινής ή άλλα αναλώσιμα.

Η μέθοδος είναι πολύ απλή και συνίσταται στο εξής. Κάθε φορά που πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ, μαζί με τις άλλες αγορές, ξοδεύουμε περίπου 2 ευρώ για το στοκ προμηθειών μας.

Μπορεί να σας φανεί μικρό το ποσό αλλά σκεφτείτε ότι σε ένα μήνα αντιστοιχεί σε πολλές μερίδες φαγητού. Και δεν είναι απαραίτητο να ξοδευτεί σε τρόφιμα.

Μπορεί να είναι ένα πακέτο μωρομάντιλα, μερικά σαπούνια, μια σακούλα κεράκια ρεσώ, ανταλλακτικά φιαλίδια για το γκαζάκι σας κτλ.

Τα Πλεονεκτήματα της Μεθόδου.

1. Μοιράζει το κόστος σε μεγάλο βάθος χρόνου.

2. Κρατά την καταναλωτική μανία και τις αυθόρμητες αγορές υπό έλεγχο.

3. Βοηθά τον νέο-εισερχόμενο στο preparedness να αποφύγει τις αγορές πανικού και να υιοθετήσει μια πιο συστηματική μέθοδο αγορών.

4. Διασπείρει της ημερομηνίες λήξης των τροφίμων. Έτσι δεν μπορεί κανείς να βρεθεί με ποσότητες τροφίμων που φτάνουν στην ημερομηνία λήξης τους ταυτόχρονα.

5. Βοηθά στην ανανέωση των τροφίμων στην αποθήκη καθώς μας αναγκάζει να την ανανεώνουμε συχνά.

6. Μας δίνει την δυνατότητα εκτέλεσης κύκλων προετοιμασίας. Για παράδειγμα τον ένα μήνα ασχολούμαστε με τα τρόφιμα, και τον επόμενο με τα απαραίτητα εφόδια για ένα blackout.

7. Προσφέρει Ασφάλεια από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Τα Μειονεκτήματα της Μεθόδου.

1. Είναι Μεθοδική, και Επίπονη. Πολύ απλά μας αναγκάζει να ανοίγουμε την αποθήκη και να ανανεώνουμε τα υλικά και τις ημερομηνίες λήξης στην λίστα μας σχεδόν κάθε εβδομάδα.

2. Είναι Αργή. Αυτό βέβαια αν φοβάται κανείς για το τέλος του κόσμου κάπου μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

3. Δεν ενδείκνυται για αγορές εφοδίων μεγάλης αξίας ή για τρόφιμα που συμφέρει να αγοράζονται σε μεγάλες ποσότητες.

Βέβαια το ποσό των 2 ευρώ είναι συμβολικό. Απλά τυχαίνει να ταιριάζει στις δικές μας καταναλωτικές συνήθειες. Και προφανώς δεν είναι αρκετό για τις ανάγκες μιας οικογένειας. Αλλά σαφώς και η μέθοδος θα πρέπει να προσαρμοστεί στα δικά σας δεδομένα, κάτι στο οποίο είναι ευέλικτη από την φύση της.

ΠΗΓΗ

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

4 thoughts on “Η Μέθοδος αγοράς προμηθειών των 2 Ευρώ !

 1. Ανώνυμος says:

  Στο στρατο εν καιρό πολέμου εχουν κονσέρβα γιατι δεν χρειάζεσαι να ψήνεις άρα δεν υπάρχουν μυρωδιες δεν χρειάζεσαι καύσιμη ύλή για το ψήσιμο η ρεύμα. Αν υπαρχουν μυρωδιά του ψησίματος μπορεί να δεχτείς επίθεσή απο αυτόν που δεν εχει

  • Ανώνυμος says:

   Ναι, δεν μπορείς να ζεις μόνο με κονσέρβες, θα πάθεις σκορβούτο!! Αυτά δε σας τα λένε στο στρατό ! Αποθήκευσε και κανένα όσπριο , λάδι, ρύζι, κ.λ.π.
   Κατά τα άλλα πολύ καλή ιδέα η προτεινόμενη του άρθρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *