«Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Η «Λερναία Ύδρα» είναι μέσα μας και αντιπροσωπεύει τα κομμάτια του εγωισμού μας. Κάθε κομμάτι αντιπροσωπεύει και ένα αντίστοιχο πάθος, αδυναμία και επιθυμία μας. Ικανοποιώντας καθένα από αυτά δίνουμε «τροφή» στο θηρίο κι όσο επιβεβαιώνουμε την εγωπάθεια μας τόσο το θηρίο θεριεύει μέσα μας.
Στην ουσία διαμέσου αυτού τρέφουμε άλλες οντότητες….

Στην Ελληνική μυθολογία ο Ηρακλής θανατώνει με φωτιά (πυρ) την ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ.

Δηλαδή, το θηρίο αυτό ζητάει ενέργεια, αλλά και με πυρ (ενέργεια) εξολοθρεύεται. Δύσκολος άθλος πραγματικά να κρατήσουμε την ενέργειά μας και να την διαχειριστούμε εναντίον του…

Μάθετε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΗΓΗ

Loading...

6 thoughts on “«Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ» (ΒΙΝΤΕΟ)

 1. Ανώνυμος says:

  Ας προσπαθήσουμε να συμπληρώσουμε στα λεγόμενα του Νίκου, ότι ο Πλάτωνας γράφει αρκετά πράγματα, για τα τρία μέρει της ψυχής.

  Έχω την γνώμη ότι και η Λερναία Ύδρα, είναι ενέργεια, που βασίζεται στο κατώτερο εγώ μας… ενώ ο Ηρακλής χρησιμοποιεί την ενέργεια του ανώτερου ΕΓΩ, για να μπορέσει να αντισταθμίσει τα κατώτερα αισθήματα. Προφανώς τα κεφάλια του Θηρίου, είναι τα πάθη μας… που βρίσκονται συσπειρωμένα στις ρίζες της ψυχής μας… εκεί βρίσκεται το πεδίο του κόπου – άθλου.

  Εάν κάποιος αναλύσει του τι είναι αυτά τα… κεφάλια τις Ύδρας (συνήθως δοχείο ύδατος), θα καταλάβει ότι ο κάτοικος της χώρας των Ελλήνων, βαφτίστηκε επί δεκαετίες… στα ελώδη ύδατα της λίμνης Λέρνης…. έχει ακατάλυτα χούγια στα τρίσβαθα της ψυχής του!

  Όσο αφορά όμως τον εν λόγο μύθο… υπάρχει μια παράδοση, που λέει ότι ενώ ο Ήρωας, μάχετο την Ύδρα… ένας κάβουρας (οπισθοβάμων), έδακνε την δεξιά του πτέρνα… ο Ήρωας, λόγω φύσεως… απλά τον συνέθλιψε με την πτέρνα του.

  這些

 2. Ανώνυμος says:

  Ο Κάβουρας που δαγκώνει την φτέρνα του Ηρακλή..τον οποίο όμως κάβουρα τον έστειλε η Ήρα…αστρολογικά το όνομα "κάβουρας" οφείλεται στον `Αρατο, τον οποίο ακολούθησαν οι Ίππαρχος και Πτολεμαίος….. Οι Πλατωνικοί πίστευαν ότι οι ψυχές των ανθρώπων κατέβαιναν από τα ουράνια και εγκαθίσταντο στα ανθρώπινα σώματα περνώντας ανάμεσα από τα άστρα του Καρκίνου, και γι' αυτό ονομαζόταν «Πύλη των Ανθρώπων», Ο τροπικός του καρκίνου αποτελεί πύλη εισόδου της ψυχής στον κόσμο του γίγνεσθαι …στον εδώ κόσμο της 'Υλης…όσο για το "δοχείο του ύδατος" …το ύδωρ αντιστοιχεί στα νεφρά…όπου εκεί το ύδωρ γίνεται αίμα….οι ψυχές που εισέρχονται στον Κόσμο του γίγνεσθαι πίνουν απο το νερό της Λήθης…στέρηση δηλαδή της Α-ληθούς Μνήμης.

  ΔΕΛΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *