Η λανθασμένη χρήση του «Εμείς»…

Σε οποιαδήποτε συζήτηση επιχειρηθεί, ζώσα ή διά σχολίων, παρατηρώ ένα σχεδόν επιδημικό φαινόμενο: Πάντα το ίδιο λάθος! Την λανθασμένη χρήση του «εμείς»! Ένα «εμείς» αυτο-ενοχοποιητικό, καθηλωτικό, αφασικό, ραγιάδικο! 

Η δική μου, λοιπόν σύντομη θέση και άποψη είναι η εξής: Αν εννοείς εμένα, διαχωρίζω την θέση μου, αν εννοείς εσένα, τοποθετήσου… Φτάνει πια, με αυτό το αυθαίρετο και γενικό «εμείς» που μας ενοχοποιεί όλους: δικαίους και αδίκους! 
Όχι, λοιπόν, Εμείς! Αλλά, κάποιοι συγκεκριμένοι με ονόματα και διευθύνσεις! Η ενοχή όταν απλώνεται και μοιράζεται σε όλους, είναι προς κέρδος των αδίκων και προς βλάβη των δικαίων! 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι ιστορικά σε κάθε επίθεση – εισβολή που δέχτηκε η Ελλάδα, πάντα υπήρχαν και οι «γην και ύδωρ δότες»… Κι αυτοί δημιουργούν το πρόσθετο πρόβλημα της ενοχοποίησης, λόγω μη διακρίσεως τού πώς ορίζεται κάθε φορά το ΕΜΕΙΣ!
Είναι καιρός να αναδειχθεί και να ξεκαθαρίσει αυτό το υγιές ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, από την ραγιάδικη αφασία του άρρωστου και δουλικού ψευτο – «εμείς»!

Κι αυτό θα είναι επώδυνο! Στους καιρούς που ζούμε κι αυτούς που έρχονται, αλλίμονο σε αυτόν που δεν ξέρει πού ανήκει! Διότι αυτός που δεν ξέρει πού ανήκει, βολοδέρνει στην σύγχυση και είναι αδύνατον να επιτελέσει ακόμα και το πιο απλό καθήκον!

Υ.Γ. Απευθύνομαι στο «Υγιαίνον τής Ελλάδος», όσο ακόμα απομένει! Διάλογος με την αρρώστεια, την βλακεία, και την ξενοδουλεία, δεν γίνεται!

http://pyrisporos.blogspot.com/2010/03/blog-post_6447.html Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *