Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:30 - 28/06/2012

Η καταλήστευση των ελληνικών αρχαιοτήτων από τους ναζί κατακτητές

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις


MΕ ΚΑΘΕ ευκαιρία οι κυβερνώντες τη Γερμανία, η σιδηρά καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο υπουργός Οικονομικών, ο πολύς κ. Σόιμπλε, ο σεβαστός τραπεζίτης κ. Γιούνκερ και οι διάφοροι βοηθοί τους κουνάνε απειλητικά το δάχτυλο και επαναλαμβάνουν μονότονα: «Οι Γερμανοί δεν μπορούν να πληρώνουν τα λάθη των Ελλήνων».
Και τα λένε τη στιγμή που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πόσο ακριβά πλήρωσαν οι Έλληνες τη ναζιστική κατοχή με τις εκτελέσεις δεκάδων χιλιάδων ανδρών, γυναικών και παιδιών, την ερήμωση της χώρας και την καταστροφή κάθε παραγωγικής βάσης. Και αυτοί που λεηλάτησαν την Ελλάδα αρνούνται να πληρώσουν τα ποσά που επιδικάσθηκαν σε διεθνείς συνδιασκέψεις.

Εκμεταλλευόμενοι για χρόνια την παθητική στάση των ελληνικών κυβερνήσεων δεν κατέβαλαν τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ (σε σημερινές τιμές) του χρέους τους από τις επανορθώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσαν και τις χιλιάδες ζωές που χάθηκαν καθώς και για το «Αναγκαστικό Δάνειο» που «έλαβαν» (για την ακρίβεια πήραν με το ζόρι) για τις ανάγκες των στρατευμάτων τους. Κι αν προσθέσουμε και τα χρέη απέναντι σε Έλληνες που έχασαν δικούς τους ή περιουσίες τους, τότε μπορούμε να μιλάμε ακόμη και για 160 δισεκατομμύρια ευρώ. Συγκρίνετε αυτά τα ποσά με το σημερινό χρέος της χώρας προς τους διεθνείς τοκιστές που μας οδήγησαν στην υποτέλεια του μνημονίου και της τρόικας και θα καταλάβετε το μέγεθος της αδικίας σε βάρος της «πτωχής πλην τιμίου» Ελλάδος.

Την περασμένη εβδομάδα οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΚΕ ο δεύτερος και του ΛΑΟΣ ο πρώτος για τις γερμανικές αποζημιώσεις είπαν πως για τη χώρα μας το θέμα παραμένει ανοιχτό. Δηλώσεις θετικές που μακάρι να γίνουν και πράξη γιατί η μέχρι τώρα εμπειρία από τη στάση των ημετέρων κυβερνήσεων κάθε άλλο παρά θετική είναι. Και μαζί μ’ αυτές να ανοίξει επιτέλους και ο μεγάλος φάκελος των ελληνικών αρχαιοτήτων που λήστεψαν οι ναζί κατακτητές και από τότε ουδείς γνωρίζει πού βρίσκονται. Το Εθνικό Συμβούλιο για τις γερμανικές επανορθώσεις έχει ήδη εδώ και χρόνια θέσει το θέμα με όλα τα σχετικά ντοκουμέντα. Μάλιστα στις 2-4.12.2005 σε ειδική ημερίδα ο δικηγόρος Κώστας Τουμασάτος παρουσίασε όλα τα στοιχεία για την πρωτοφανή αυτή κλοπή που άρχισε αμέσως μετά την κατάληψη της χώρας από τα γερμανικά στρατεύματα.
 Οι αρχαιολόγοι έσωσαν την ελληνική κληρονομιά Στις 16 Ιουνίου 1945 στο περιοδικό «Μέντωρ» της Αρχαιολογικής Εταιρείας και με τα αρχικά ΜΑΒ ο μεγάλος Έλληνας αρχαιολόγος και διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Χρήστος Καρούζος περιέγραψε πώς συμπεριφέρθηκαν οι ναζί μόλις κατέλαβαν τη χώρα: «Μόλις μπήκαν οι Γερμανοί, οι αρχαιολόγοι τους απαιτήσανε πρώτα πρώτα να ανοίξουνε αμέσως τα μουσεία, λέγοντας στην αρχή πως ο πόλεμος τελείωσε πια, ύστερα πως τα αρχαία θα πάθουν κρυμμένα, ύστερα πως στον πόλεμο οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να καταφεύγουν στην τέχνη. Η επίμονη αντίσταση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας μας εγλύτωσε τα σπουδαιότερα μουσεία μας από την καταστροφή και τη λεηλασία. Γιατί όπου βρήκαν ευκαιρία, όχι πολύ συχνά ευτυχώς, τα έκαμαν και τα δύο. Πέτυχαν να ανοίξουν τα Μουσείο του Κεραμεικού, που το είχαν κάμει αυτοί: Σε λίγες μέρες Γερμανοί αξιωματικοί έκλεψαν, μπροστά στα μάτια του Γερμανού αρχαιολόγου που τους οδηγούσε, έναν ωραίο πήλινο αρχαϊκό πίνακα, με παράσταση πρόθεσης του νεκρού. Σε διάφορα άλλα επαρχιακά μουσεία (Μέγαρα, Θήβα, Χαιρώνεια, Τανάγρα, Αλμυρό, Λάρισα, Βέροια, Θέρμο, Κόρινθο, Άργος, Δήλο, Σίφνο, Κνωσό, Χανιά, Σάμο) Γερμανοί και Ιταλοί, αφού μπήκαν ή εγκαταστάθηκαν στα μουσεία, αλλού έσπασαν βιτρίνες και αποθήκες, αλλού έκαψαν την ξυλεία, αλλού πήραν ό,τι αρχαία μπόρεσαν. Οι φύλακές μας στάθηκαν όλοι, σχεδόν, αξιοθαύμαστα πιστοί στο καθήκον τους, με κίνδυνο όχι μόνο της δικής τους ζωής, αλλά και όλου του σπιτιού τους. Μερικά έπαθαν ανεπανόρθωτες καταστροφές για να κάμουν αυτοί τα “απόρθητα” οχυρώματά τους (Βασιλικός τάφος Κνωσού, Ακρόπολη Ασίνης, βωμός ανακτόρου Τίρυνθος, Ναός Ποσειδώνος – Σούνιο, ανατίναξη του Λαβυρίνθου της Γόρτυνος, του μινωικού βασιλικού τάφου των Ισοπάτων, τείχη του Κόνωνος).

Η Αρχαιολογική μας Υπηρεσία δεν άφησε καμία ευκαιρία που να μην απευθυνθεί στη στρατιωτική τους “υπηρεσία προστασίας της τέχνης” και να τους καταγγείλει, με σπάνια παρρησία και με πολύ έντονα έγγραφα, τα εγκλήματά τους. Οι αρχαιολογικοί σταυρωτήδες, όμως, που υπηρετούσαν εκεί μόνη έγνοια είχαν το πώς θα γλυτώσουν το μέτωπο. Η γενναιότητά τους ξεθύμαινε με έγγραφα απερίγραπτης τραχύτητας και θρασύτητας, με τα οποία κατά κανόνα έριχναν πάντα την ευθύνη στους Έλληνες και φοβέριζαν τους αρχαιολογικούς μας υπαλλήλους για τη δυσφήμηση του στρατού κατοχής. Αρκετοί φύλακες φυλακίσθηκαν και βασανίστηκαν, επειδή είχαν τολμήσει να κάμουν τέτοιες καταγγελίες. Ας αφήσουμε τις παράνομες λαθραίες ή τις φανερές ανασκαφές τους».
ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

Σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Παιδείας που συνέταξαν το 1946 οι κορυφαίοι Έλληνες αρχαιολόγοι με επικεφαλής τον Χρήστο Καρούζο και τον Μαρίνο Καλλιγά με τίτλο «Ζημίαι των Αρχαιοτήτων εκ του Πολέμου και των Στρατών Κατοχής», οι Γερμανοί έκλεψαν και αφαίρεσαν αρχαιότητες μεγάλης επιστημονικής και καλλιτεχνικής αξίας από τα εξής μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους:

Κεραμεικού Πειραιά Σκαραμαγκά
Βούλας Βάρης Κορωπίου
Κερατέας Σουνίου Ελευσίνας
Αίγινας Μεγάρων Θήβας
Λιβαδειάς Ευπαλίου Γαλαξιδίου
 Τανάγρας Χαιρώνειας Κωπαΐδας
Δελφών Χαλκίδας Ερέτριας
Κορίνθου Άργους Λακωνίας
Κυθήρων Βασιλικού Πεταλιδίου
Μεσσηνίας Μεσσηνίας
Θέρμου Μονής Βελάς Ν. Αγχιάλου
Λάρισας Καλαμπάκας  Χασίων (Μονή Αναλήψεως)
Μονής Γκούρας Θεσσαλονίκης Ποτίδαιας
Κομοτηνής Μυτιλήνης Σάμου
Τηγανίου Μήλου Καστελίου Κισσάμου
 Κνωσού Αγίας Τριάδας Γόρτυνας Φαιστού (Κρήτη)

Πηγή

http://xemandrios1.blogspot.gr/2012/06/blog-post_1038.html

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*