Η Ισπανία ζήτησε επίσημα στήριξη,ο Σόρος προειδοποιεί για άμεση διάλυση του ευρώ!

Επίσημο αίτημα στην Ευρωπαική Ένωση για στήριξη των τραπεζών της φέρεται να κατέθεσε η Ισπανία.

Την πληροφορία αυτή ουσιαστικά επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος του Ισπανικού υπουργείου Οικονομικών, η οποία όμως δεν αποκάλυψε το ποσό που ζήτησε η χώρα της.Την είδηση αυτή μεταφέρουν τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και είναι ο λόγος σύμφωνα με αναλυτές που πέφτει τόσο το ευρώ όσο και οι ευρωπαικές αγορές.

Το γεγονός αυτό έχει καταλυτική επίδραση και στην αγορά ομολόγων αφού, σύμφωνα με το Reuters, τα ισπανικά 10ετή ανέβηκαν στο 6,44%, συμπαρασύροντας και τα 10ετή ιταλικά ομόλογα στο 5,88%.

Δραματική προειδοποίηση Σόρος

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την προειδοποίηση του μεγάλου επενδυτή Τζορτζ Σόρος ότι ενδεχόμενη αποτυχία των Ευρωπαίων ηγετών να αποφασίσουν δραστικά μέτρα στη σύνοδο κορυφής την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή θα μπορούσε να σημάνει τη διάλυση του ευρώ.

«Το διακύβευμα είναι μεγάλο. Υπάρχουν πολύ μεγάλοι κίνδυνοι στο σύστημα, τα κόστη δανεισμού αυξάνονται, υπάρχουν πιέσεις σε κατηγορίες επενδύσεων και η ανάπτυξη μειώνεται πολύ γρήγορα. Πρέπει (οι Ευρωπαίοι ηγέτες) να αντιμετωπίσουν όλους αυτούς τους κινδύνους. Θα είναι πολύ δύσκολο», δήλωσε οικονομολόγος της βρετανικής τράπεζας Standard Chartered στο Λονδίνο, ενώ δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Financial Times αναφέρει ότι οι επενδυτές δεν έχουν μεγάλες προσδοκίες από τη σύνοδο κορυφής.


Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει στη σύνοδο κορυφής ένα όλο και περισσότερο ενιαίο μέτωπο άλλων χωρών της Ευρωζώνης, το οποίο ζητά πιο φιλόδοξες πολιτικές για να σωθεί η Ευρωζώνη αυτή την εβδομάδα.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα έχουν συναντήσεις πριν από τη σύνοδο κορυφής, καθώς επιδιώκουν να περιορίσουν τις διαφορές απόψεων τους.

Ο κ. Σόρος κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες – με άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times – να συστήσουν μία Ευρωπαϊκή Δημοσιονομική Αρχή (European Fiscal Authority), η οποία θα δημιουργήσει ένα ταμείο μείωσης του χρέους (Debt Reduction Fund). Το ταμείο αυτό, σύμφωνα με τον Σόρος, θα αγοράζει τα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα, με αντάλλαγμα την προώθηση συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων από τις δύο χώρες.

«Υπάρχει μία διαφωνία όσον αφορά τη δημοσιονομική πλευρά.

Αν δεν επιλυθεί στις επόμενες τρεις ημέρες, φοβάμαι ότι η σύνοδος κορυφής μπορεί να αποδειχθεί φιάσκο. Αυτό θα μπορούσε να είναι πράγματι μοιραίο», αναφέρει στο άρθρο ο κ. Σόρος.Η Γαλλία και η Ιταλία ζητούν επίσης από τη Γερμανία να αναλάβει αποφασιστική δράση για να τελειώσει η κρίση χρέους που διαρκεί επί 2,5 χρόνια, καθώς η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων αυξήθηκε πάνω από το 7% την περασμένη εβδομάδα, ένα επίπεδο που δεν θεωρείται διατηρήσιμο. Η απόδοση των 10ετών ισπανικών τίτλων, η οποία μειώθηκε τις τελευταίες ημέρες, αυξήθηκε σήμερα κατά 10 μονάδες βάσης και έφθασε στο 6,48%, ενώ άνοδο κατά 5 μ.β. στο 5,85% σημείωσε και η απόδοση των αντίστοιχων ιταλικών τίτλων.
 

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=15519

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *