Η Ημερομηνία των Γεγονότων.

Ο Θεός διαστέλλει και συστέλλει το χρόνο
ανάλογα με την Μετάνοια του ανθρώπου.
π. Μάξιμος Ιβηρίτης

Τις Προφητείες ενός Αγίου
μονάχα Άγιος μπορεί να τις ερμηνεύσει…
π. Δαυίδ Καρεώτης

Γιώργος Θαλάσσης

Η πορεία του Γένους μας ομοιάζει με την επίγεια ζωή του Κυρίου μας.
Κανένα έθνος στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν σταυρώθηκε όσο το δικό μας και κανένα δεν κατάφερε να παραμείνει ζωντανό μετά από τόσες συμφορές και να Ανασταίνεται σαν νέος Φοίνικας!

Το 1453 το Γένος μας ανέβηκε το Μεγάλο Γολγοθά και βυθίστηκε στο αίμα μετά από χιλιετείς επιθέσεις μίσους και κακίας από όλες τις πλευρές του ορίζοντα και από όλα τα έθνη.

Η μάχη όμως δεν τελείωσε το 1453. Συνεχίστηκε στους σκοτεινούς αιώνες της σκλαβιάς με τις δεκάδες επαναστάσεις, συνεχίστηκε το ’21, συνεχίστηκε στους Βαλκανικούς και συνεχίζεται σήμερα που έχουμε φτάσει στο ναδίρ της ιστορίας μας.

Σταυρωθήκαμε όπως ο Κύριος και όπως ο ευγνώμων ληστής ελπίζουμε να τον ακολουθήσουμε στην Ανάσταση και στη Σωτηρία.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, ότι Γολγοθάς χωρίς μετάνοια ισούται με τον ληστή εξ ευωνύμων.
Οπότε η σταύρωση και ο Γολγοθάς μπορεί να γίνουν εφαλτήριο Μετάνοιας, αλλά μπορεί να γίνουν και αιτία να γίνουμε χειρότεροι από πριν.

Το Γένος μας γνώρισε πείνα στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά αντί αυτό να γίνει αιτία επανευαγγελισμού και αλλαγής βυθιστήκαμε σε εμφύλιους, σε δικομματισμούς και αρρωστημένες μεταπολιτεύσεις. Η πείνα δεν θα μας σώσει και το Μεγάλο όνειρο του Γένους από το 1453 έως σήμερα δεν θα έρθει από μόνο του ή έστω έτσι όπως το φανταζόμαστε.

Θυμηθείτε την ιστορία και συγκεκριμένα αυτή των εβραίων, που είχαν όλες τις προφητείες για την δική τους νεκρανάσταση και δικό τους ποθούμενο.
Οι δικές τους ερμηνείες επί των προφητειών και κυρίως η δική τους σκληροκαρδία δεν τους επέτρεψε να διακρίνουν την έλευση του Μεγάλου Γεγονότος της ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού.
Είδαν το Όνειρό τους Εσταυρωμένο από δικά τους καρφιά, κρεμάμενο επί ξύλου και δεν ηθέλησαν…

Ἰερουσαλὴμ Ἰερουσαλήμ… ποσάκις ἠθέλησα ἐπισυναγαγεῖν τὰ τέκνα σου… καὶ οὐκ ἠθελήσατε.

λέγει ο Κύριός μας και Θεός μας για να το ακούσει διαχρονικά όλη η ανθρωπότητα εις πάντας του αιώνας.

Οι εβραίοι βουτηγμένοι στην αμαρτία, στη σκληροκαρδία και την αμετανοησία τους περίμεναν δόξα και τιμές στην πραγματοποίηση των Προφητειών. Οι προφητείες ήρθαν, όμως όχι έτσι όπως τις περιμένανε. Η αμετανοησία τους τούς κατέστρεψε και από κοσμικής άποψης λίγα χρόνια μετά την Σταύρωση του Κυρίου, όταν οι Ρωμαίοι δεν άφησαν λίθο πάνω σε λίθο στην Ιερουσαλήμ.

Επειδή το Γένος μας έχει υποφέρει ξανά και ξανά μέσα από τα ίδια λάθη και δεν ακολουθεί την σοφή μέθοδο, να μαθαίνει από τα λάθη τον άλλων και ακόμα περισσότερο από τα λάθη του δικού του παρελθόντος, ας προσέξουμε όλοι μας και καθένας από εμάς ξεχωριστά μην πλανηθούμε από τη δική μας σκληροκαρδία, αμετανοησία και αδιαφορία.

Αν δεν θέλουμε να σωθούμε, ο Κύριος δεν μπορεί να μας σώσει παραβιάζοντας την ελευθερία μας.
Αν δεν θέλουμε το Γένος μας να Τον ακολουθήσει στην Ανάσταση, ο Κύριος δεν θα μας εξαναγκάσει να ξεφύγουμε από την σκλαβιά.
Κάθε μέρα που περνάει πολλοί αδελφοί περιμένουν να ξημερώσει η Ανάσταση του Γένους και το Ποθούμενο της φυλής μας, όμως εκτός από το να περιμένουν δεν κάνουν τίποτα άλλο, ενώ υπάρχουν τόσα που θα μπορούσαμε να κάνουμε.

Περιμένουν τα Γεγονότα πολλοί αδελφοί μας, ενώ το τραγικό είναι ότι τα Γεγονότα περιμένουν εκείνους.

Χωρίς επανευαγγελισμό και Μετάνοια αν δίνανε σήμερα την Πόλη στη βουτηγμένη μέσα στην αμαρτία και στη βλασφημία κοινωνία μας, που μεταξύ άλλων δεν μπορεί να κρατήσει ούτε τη Θράκη, δεν θα αργούσε μια τρίτη άλωση.

Δεν χρειάζεται μεγάλος αγώνας, δεν χρειάζεται να πιάσουμε τα όπλα, χρειάζεται όμως να εκμεταλλευτούμε την κάθε μέρα που περνάει και να συμβάλουμε στη Μεταμόρφωση της Κοινωνίας μας και των γύρω μας με λίγα λόγια και πολλές πράξεις, που θα τους οδηγούν στο Άγιο Δισκοπότηρο και στην Πνευματική Ζωή της Εκκλησίας.

Για να κάνουμε την Πόλη και την Αγιά-Σοφιά Βυζάντιο ξανά, θα πρέπει και εμείς οι ίδιοι να είμαστε Βυζαντινοί. Ρωμαίικοι δηλαδή και όχι ψευτορωμαίικοι.

Τα λιοντάρια του 1821 δεν περίμεναν την ημερομηνία των Γεγονότων, αλλά αποφάσισαν με λόγια και έργα να την ορίσουν οι ίδιοι και να γράψουν με χρυσά γράμματα τον Ευαγγελισμό της Παλιγενεσσίας του Γένους.

Σήμερα και μετά από τόσες αρρωστημένες δεκαετίες ψευτορωμαίικου χρειαζόμαστε να αναγγείλουμε μια νέα 25η Μαρτίου με λόγια αλλά και έργα.

Μην περιμένετε μοιρολατρικά. Την ημερομηνία της Ανάστασης του Γένους θα την ορίσουμε εμείς, όπως τα λιοντάρια του ’21, με τις Πνευματικές πράξεις μας σε μια Πνευματική Επ-Ανάσταση αυτή την φορά. Ο Θεός περιμένει την Γενιά εκείνη, που θα πάρει την μεγάλη απόφαση, για να παρέμβει.

Οι λίγοι Χριστιανοί άλλαξαν κάποτε τον διεφθαρμένο και αμαρτωλό κόσμο πραγματοποιώντας το παραδοξότερο γεγονός. Τη γέννηση της Αγίας Ρωμανίας στα εδάφη της αντίχριστης αυτοκρατορίας.

Πάντα οι λίγοι άλλαζαν το κόσμο και οι πολλοί ακολουθούσαν, όπου τους πήγαινε και πάει το ρεύμα.
Δεν πρέπει λοιπόν να απογοητευόμαστε για το αν είμαστε λίγοι ή ανίσχυροι.

Πέντε άτομα να βρεθούμε στην πόλη μας, που οργανωμένα και συντονισμένα να οδηγούμε τους γύρω μας στην Πνευματική Ζωή της Εκκλησίας, και τα Γεγονότα θα ξεκινήσουν την ίδια στιγμή.

Από σήμερα λοιπόν μια Επ-Ανάσταση κατήχησης και Ιεραποστολής στην διαλυμένη Πατρίδα μας με πρωτότυπες ιδέες, που να απευθύνονται κυρίως στους χλιαρούς και αδιάφορους αδελφούς, που περιμένουν το έναυσμα για να ξεκινήσουν Πνευματική Ζωή.

Σκεφτείτε ιδέες και τρόπους, ώστε να ωθήσετε τους αδελφούς μας στο Πετραχήλι της Εξομολόγησης και στο Άγιο Δισκοπότηρο ξεκινώντας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ από τους εαυτούς σας.

Σκεφτείτε ιδέες και τρόπους και προωθήστε τους στα blogs της Ρωμιοσύνης, στους Ελληνορθόδοξους συλλόγους και πρωτίστως στην ενορία σας. Να είστε σίγουροι ότι, αν είναι εκ Θεού, κάποιος θα ανταποκριθεί.

Εναλλακτικά βοηθήστε τις προσπάθειες και ιδέες, που ήδη έχουν ξεκινήσει οι υπερασπιστές της Ρωμιοσύνης αγωνιστές Ιερείς, bloggers και Ελληνορθόδοξοι σύλλογοι αφύπνισης, και ελάτε να ξεκινήσουμε τώρα το Ποθούμενο Γεγονός:

Το όνειρο και προορισμό του Γένους να γεννά Αγίους και να κτίζει Αγιές-Σοφιές.

Γιώργος Θαλάσσης

ΠΗΓΗ

Loading...

84 thoughts on “Η Ημερομηνία των Γεγονότων.

 1. Ανώνυμος says:

  Να γινεις εσυ βυζαντινος μαλακα αρθρογραφε αρχισατε να ξεσηκωνετε παλι τις γριες να πανε να παρουν κονσερβες.

  • Ανώνυμος says:

   Δεν είναι μελλοντικός ήρωας!ειναι ο Μικρός Ήρωας Γιώργος θαλάσσης από το 2 παγκόσμιο πόλεμο!
   Μαζί του κι Σπίθας που τώρα θα τρώει χάμπουργκερ!και φυσικά Μαζί και η Κατερίνα που θα παραμείνει αγαμητη πάλι….
   Ξέρει να οδηγεί μοτοσυκλέτα,οτομοτρις,οτομοτεσσερις,αεροπλάνο,και στην καινούρια έκδοση ψεκαστικο ιπτάμενο δίσκο!!!
   ΝΙΚΟΣ(πράκτορας Χ2 ,από μέση Ανατολή)

  • Ανώνυμος says:

   Ποια αυτοκριτικη 1.25; επειδη ο τυπος οραματιζεται βυζαντινούς επεκτατισμους, εγω θα τον ακολουθησω; η Ελλάδα δεν μπορεί να σταθει στα ποδια της και εγω θα ακουω τον καθε παρανοικο που θελει να μπει στην Τουρκία; ο καθενας οτι του ρθει λεει. Αυτα του υπεδειξαν οι ρασοφοροι τραγοι, αυτα αναμασαει κ αυτος σαν υποχειριο τους.

  • Ανώνυμος says:

   Εχεις ζησει πολεμο
   8.53; δες εικονες απο διαμελισμενα πτωματα ,ομαδικους ταφους και σκεψου αν θες αυτες τις εικονες να τις ζησουν τα παιδια σου. Τα παιδια οχι μονο τα δικα σου αλλα και του τουρκου απεναντι. Καλες και οι προφητειες κ τα λοιπά παραμυθακια αλλα η πραγματικοτητα ειναι σκληρη. Καλη σκεψη!

   • Ανώνυμος says:

    σου ειπε κανενας οτι τον θελουμε τον πολεμο?θα γινει ομως!κ ανοιγες τα στραβα σου να κοιταξεις τι γινεται γυρω σου θα το εβλεπες!
    αυτο που εννοουσα οτι πρεπει να γινει ειναι η μετανοια!

  • Ανώνυμος says:

   Εσυ αν ανοιγες τα στραβα σου θα εβλεπες οτι ολοι ειναι μεσα στο κολπο της νεας ταξης. Αμερική,ρωσια,εκκλησια,ολοι! Σου εχουν δωσει προφητειες να χεις να ελπιζεις, για να μην βλεπεις.. ΞΥΠΝΑ!

   • Ανώνυμος says:

    ετσι οπως το λες ειναι σα να εννοεις οτι η ελπιδα ειναι κατι κακο.κ στο κατω κατω δεν ειναι απαραιτητο ουτε να τις πιστεψουμε ουτε κ να τις απορριψουμε.τις εχουμε στο μυαλο μας κ ο,τι ειναι να γινει θα γινει!

  • Ανώνυμος says:

   Ξεκιναμε απο αλλη βαση. Εχεις σαν βαση την θρησκευτικη πιστη ενω εγω τη νοηση. Δεν το λεω υποτιμητικα.
   Το μονο που εχω να πω ειναι να προσεχουμε ολοι τι ευχομαστε

 2. Ανώνυμος says:

  πιστη στον θεο
  εξομολογηση
  προσευχη
  μετανοια
  ταπεινωση
  αγαπη προς ολους χωρις διακρισεις
  προσφορα και βοηθεια στον συνανθρωπο μας
  συμετοχη στις ιερες ακολουθιες
  μελετη ιερων κειμενων οπως καινη διαθηκη αγια γραφη
  ψαλμοι του δαυιδ παρακληση στην παναγια χαιρετισμοι της παναγιας
  τα παραπανω για εμενα και διαφορα αλλα ειναι πολυ σημαντικα να τα εφαρμοζει καθε ανθρωπος για την βελτιωση του εαυτου του οπου τον φερνουν σε ανωτερα πνευματικα επιπεδα σε συνδιασμο κανοντας ο καθενας μας και το θελημα του θεου

  xristianiko mhnyma.com

 3. Dmitry Giannopulos says:

  O POUTIN TOUS EXI GRAMENOUS STA ARX@@@@ TOU…..

  AUTOS THELI NA INE O PLANITARXIS KAI KANIS ALOS " O GAMIAS TIS GITONIAS SAS "

  LIPON

  I PIGES MOU LENE KAI OTAN LEME PIGES MILAME GIA TO THINK TANK OPOS LEME LESXI BILDEBERG ALA ROSIKA

  VALDAI CLUB

  http://valdaiclub.com/

  mou exoun pi OTI

  I STATIGI TIS ROSIA TON KONTO TON KRATANE ME NIXIA KAI ME DONTIA

  INE TRELOOOOOS N AN TON AFISOUN THA TA KANI POUTANA STIN KIRIOLEXIA

  THA DITE NA FEUGOUN TA PIRINIKA AVERTAAAAAA.

  SS-18 SATAN 20 KT

  DASFIDANIA , OPIOS KATALAVE KATALAVE…….

 4. Ανώνυμος says:

  ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΚΛΑΣΣΙΚΑ,ΧΑΧΑΧΑ…
  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ…ΕΜΜΜΜ.Α ΝΑΙ…ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ,ΟΙ ΠΑΠΠΑΔΕΣ ΦΤΑΙΝΕ.ΕΠΟΜΕΝΟΣ!

 5. Ανώνυμος says:

  Γίωργο… καλήμερα.

  Πρέπει απαραιτήτως να μελετήσεις ελληνική ιστορία, τουλάχιστον από τον πελοποννησιακό πόλεμο και εντεύθεν… αν το κάνεις αυτό, τότε θα αναθεωρήσεις πολλά από αυτά που γράφεις στο άρθρο σου.

  Ο Θεός συστέλη και διαστέλη τον γραμμικό χρόνο.. αυτόματα παρ' είναι… οπωσδήποτε η μετάνοια διαδραματίζει σπουδαίο, αλλά δευτερεύων ρόλο, που αποτελεί μέρος του ΛΟΓΟΥ.

  Αυτά.

 6. Ανώνυμος says:

  γαμω το σαπιο σπερμα που σας τα δινει ολα αναχρονισμενα να πουμε…
  ΜΗΝ ΑΝΑΜΑΣΑΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΜΑΣΟΥΣΑΝ ΤΟ 1453 ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

  • Ανώνυμος says:

   Να πουμε !!!!!!!!!!!τροπος!!!!!!!!!!!!!!!μπραβο σε ολους που βγανετε τα αποθυμενα σας χυδαια!!!!!!!!!!και υστερα θεμε να παμε μπροστα να γινουμε λεει καλυτεροι!!!!!!!!

 7. Μπαμπης Σιμωνιδης says:

  Τον Θεό άστον εκεί που είναι.Είμαστε ελεύθεροι ξανά διότι εμείς σαν Έλληνες είμαστε μάγκες άλλα και σκλαβωμένοι διότι είμαστε υπερβολικά μάγκες,τα έχουμε βάλει με όλο τον πλανήτη,η μάλλον ο πλανητής τα έχει βάλει με εμάς(Περσές,Σλάβοι,Κουμάνοι,Τουρκοί,Σκυθές,Αραβες,Ρως,Νορμανδοί,Γερμανοί,Ιταλοί,Ρωμαίοι,Καταλανοί,Φράγκοι,Αλάνοι,Βίνγκινκς,Καρχηδόνιους,Γαλάτες.Ιβήρες,Σαυρομάτες(Σαρμάτες-Σακάε Ραούσκα),Ινδούς,Αγγλοι,Χαζάροι,Τατάροι,Κινέζοι,Μογγόλοι(με όλους ήμασταν συνήθως νικητές)..κ.α…Ομως όποτε χάσαμε την ελευθερία μας ήταν όταν Έλληνες vs Έλληνες.1)στην αρχαιότητα μακεδόνες vs Ατταλιδών vs Αχαικής συμπολιτείας vs Αιτωλικής συμπολιτείας και βρήκαν οι Ρωμαίοι πάτημα!!!2)Η εσχάτη προδοσία(πίσω από εδώ είναι ένας παπάς-Μιχαήλ Ψελλός-αυτή η Π#%$%^ΡΑ ευθύνεται-(στο γικι δεν αναφέρει τπτ,μονό καλά λόγια και πόσο Ελληναράς ήταν),για τον "Μιχαήλ Ζ"(ευνοούμενος του Ψελλού) που στέφθηκε αυτοκράτωρ μετά τον ηρωικό Ρωμανό που έχασε την μάχη,γιατί τον πρόδωσε και δεν μπήκε σε αυτήν ο μισός στρατός-) -η μάχη του Ματζικέρτ-που επέτρεψε στους Τούρκους να χάσουμε ολόκληρη την σημερινή Τουρκία…και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε!!!Άφησε κατά μέρους τις προφητείες άξω….εμείς είμαστε ο διάολος εμείς είμαστέ και ο άγγελος του εαυτού μας.

 8. Ανώνυμος says:

  Πραγματι με μετανοια αλλαζει η βουλη του Θεοου.
  Μας ρωταει εαν θελουμε να σωθουμε.Οσοι ειστε βαπτισμενοι ψαξτε το ευαγγελιο στο αρχαιο κειμενο.Η Αληθεια ειναι ο Χριστος.
  Οσοι μπερδεμενοι και υπακουοντες τις λασπες για τον αναστημενο και θυσιαζομενο για εμας Δεσποτη…καλη μετανοια μετα το φωτισμο.
  Ζουμε επειδη ολοι εμεις προσευχομαστε στον πατερα μας.Δοξα σοι ο Θεος η ελπις ημων δοξασοι.
  Τεκνα Θεου γινεστε,λεει ο Χριστος

  • Μπαμπης Σιμωνιδης says:

   Όχι φίλε δεν ζούμε γιατί εσείς προσευχόσαστε,αλλά γιατί όλοι οι Έλληνες δώσανε αίμα και ψυχή και συνεχίζουμε να δίνουμε……ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΟΙΓΑΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ……..τον Θεό άστον Έξω,έκτος αν θέλεις να μας πεις οτί τα λέτε καθημερινά και σου λέει ότι χάρις σε εσένα ζει ο πλανήτης…..είναι καιρός να σταματήσετε να μιλάτε εκ μέρους του Θεού….Αν θέλει ο Θεός θα μιλήσει στον καθένα μας ξεχωριστά….Ο Θεός δεν χρειάζεται μεσάζοντες!!!!!

  • Ανώνυμος says:

   φυσικα διαστελει και συστελει τον χρονο ο θεος των ιουδαιων
   κρονος – χρονος
   ιερη μερα σαββατο (saturn-day =saturday)
   οπως και του γιαχβε
   YΓ. Ειναι φυλακισμενος απο τον δια αν θυμαστε

 9. Ανώνυμος says:

  ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ? ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ? ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΑΝΟΥΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ? ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ!!! ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ!!! ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙ ΤΙ ΤΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ!!! ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΠΛΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ!!! ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΜΕ!!! ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!!! ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ!!! ΚΑΝΤΕ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΥΓΑΡΙΑ!!!ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΑΠΛΑ ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΑΔΙΑ-ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!!! ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗ!!!

  • Ανώνυμος says:

   Για το τι να ντραπουμε ???
   μετανοια για το τι ρε ανθρωπε ???????
   τι ενοεις αμαρτια ????
   οτι λεει το παπαδαριο ??
   τι καλο εκανε η θρησκεια σου ???
   ποσοι ανθρωποι σκοτωθηκαν για την μονη αληθεια σας ???

     • Ανώνυμος says:

      καλα τωρα πλακα μας κανεις?δεν ξερεις δηλαδη εσυ ποτε κανεις αμαρτιες?

     • Ανώνυμος says:

      τι μλαωμε ανθρωπους που θεωρουν αμαρτια τον ερωτα και τη γεννηση !!
      μπεεεεε ρε

     • Ανώνυμος says:

      εμας λες προβατα αλλα εσυ εισαι ζωο!διαστρεβλωτες των παντων!!!αν εχεις μυαλο βαλτο να σκεφτει!!

     • Ανώνυμος says:

      απαντα ρε προβατανθρωπε (πριν ανθρπωπους ειπα)
      ειναι αμαρτια το φυσικοτερο ενστικτο του ανθρωπου ????
      ΑΠΑΝΤΑ ΡΕ

     • Ανώνυμος says:

      οχι χρυσε μου ανθρωπε(ειδες εγω δε σε συγκαταλεγω στα ζωα) δεν ειναι!αρκει να μην υποβιβαζεται ως ανθρωπος ο συντροφος σου σε αντικειμενο του ποθου!

     • Ανώνυμος says:

      πως φαινεται οτι δεν εχεις ιδεα για την ορθοδοξια.

     • Ανώνυμος says:

      οπως βλεπεις απο κατω ΕΣΥ δεν εχεις ιδεα απο την ορθοδοξια

     • Ανώνυμος says:

      Δεν υπάρχει κάποια επίσημη θέση της ορθοδοξης εκκλησίας πάνω σ αυτό.αλλο τι μπορεί να πει ο καθε παπάς.Η εκκλησία παρακαλεί,φωνάζει -κάντε παιδιά.
      Το να γεννηθεί νέος άνθρωπος είναι μεγάλο γεγονός γι αυτήν.
      Τιτλοφορεί το ζευγάρι ως συνεργάτη του Δημιουργού.

     • Ανώνυμος says:

      α εδω σε βολευουν τα επισημα κειμενα !!!
      χαχαχαχαχαχα

     • Ανώνυμος says:

      αυτο λεω κι εγω
      οπου βαζω επισημα κειμενα τα ερμηνυετε οπωσ γουσταρετε
      εδω δεν σε βολευει η ερμηνεια !

    • Ανώνυμος says:

     Ερώτησις: Πάτερ πρέπει εμείς οι Ορθόδοξοι να γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας ή όχι;
     Απάντησις:

     Άκουσε παιδί μου γενέθλια δικαιούνται να γιορτάζουν μόνον σε όσους ο Θεός τα προανήγγειλεν όπως π.χ. η γέννησις του Χριστού, η Γέννησις της Παναγίας και του Ιωάννου του Προδρόμου. Αυτά είναι Θεάρεστα γενέθλια. Τα των λοιπών ανθρώπων τα γενέθλια είναι αμαρτωλά, διότι κάθε παιδί συλλαμβάνεται με πορνικά παιχνίδια.
     Εάν τα γενέθλια δεν ήταν αμαρτωλά δεν θα βάπτιζαν τα βρέφη. Όποιοι γιορτάζουν τα γενέθλιά τους, γιορτάζουν την σαρκικήν τους αμαρτίαν.
     Ο Θεός θέλει, να γιορτάζωμε τα Πνευματικά μας γενέθλια και πνευματικά γεννιέται ο άνθρωπος που βαπτίζεται. Και από αμαρτωλός που ήταν γίνεται αναμάρτητος, δηλαδή ψυχικά και σωματικά καθαρός. Και καλόν είναι αυτοί που σέβονται τον Θεόν να γιορτάζουν την ονομαστικήν τους εορτήν που λέγεται Πνευματική αναγέννησις.
     Όλα τα δυτικά Παπικά κράτη, που γιορτάζουν τα γενέθλιά τους είναι σιχαμερά στα μάτια του Θεού, διότι γιορτάζουν τα πορνικά και αμαρτωλά παιχνίδια της συλλήψεώς των.
     Όταν ο Ηρώδης γιόρτασεν τα αμαρτωλά γενέθλια, βρήκεν αφορμήν η Σατανάς και τον έβαλεν και έκοψεν το κεφάλι του Ιωάννη του Βαπτιστή, που ολόκληρος ο κόσμος ήταν κατώτερος της κεφαλής αυτής.

     Επειδή τα έργα των δυτικών είναι πονηρά, αρέσκονται να γιορτάζουν τα βρώμικα γενέθλιά τους.

     Από το βιβλίο: Ιερέως Φωτίου Νικολαΐδη

     Επειδή τα έργα των δυτικών είναι πονηρά, αρέσκονται να γιορτάζουν τα βρώμικα γενέθλιά τους.

     Από το βιβλίο: Ιερέως Φωτίου Νικολαΐδη

  • Ανώνυμος says:

   12.43 το οτι το σωμα φιλοξενει την ψυχη το ειπαν αλλοι πριν τον εβραιο. Η αποδομηση της θρησκειας σου εχει ξεκινησει… Απολαυσε το…

  • Ανώνυμος says:

   11.21 για την θρησκεία σου η αμαρτια ξεκιναει απ την ωρα που γεννιεσαι. Ξεκινας λουσμενος με το προπατορικο αμαρτημα. Αν σε καποιους φαινεται αυτό λογικο, σε καποιους αλλους φαινεται τουλαχιστον παρανοικο. Ειναι ανανδρος εκφοβισμος του υποψηφιου πιστου.

 10. Ανώνυμος says:

  αν ειμασταν σωστοι χριστιανοι οπως στα πρωτα χρονια μετα χριστον θα μπορουσαμε να κατακτησουμε την τουρκια και ολη την ευρωπη, αλλα δυστυχως δεν ειμαστε αξιοι να διαδοσουμε την πιστη μας γι αυτο ας προσπαθησουμε τουλαχιστον να σωθουμε εμεις.

 11. Ανώνυμος says:

  όλοι οι εχθροί μας υποτάξανε όταν ο λαός μας δεν ήταν ενωμένος΄. Πολιτικά Θρησκευτικά κλπ .Πολλές φορές βλέπω να βρίζει ο ένας τον άλλο ,που σημαίνει πως ακόμη και τώρα είμαστε τα ίδια σκατά. Καλά ρε μάγκες αυτή η κωλοιστορία που έχουμε και μας βαραίνει μέχρι και σήμερα δεν μας έχει διδάξει ΤΙΠΟΤΕ; Σας διαβάζω όλους και βλέπω πως ο καθένας τραβάει το δικό του δρόμο. Αν δεν γίνουμε ένα όλοι άσχετα με το πού ανήκει ο καθένας μη προσπαθήσετε να πείσετε τον εαυτό σας ότι θα έρθει και για μας ελευθερία. Απεναντίας δείτε όσες φορές νικήσαμε ήμασταν όλοι ένα και το αυτό χωρίς 100 θρησκείες 1000 κόμματα και 12 εκ ιδέες. Μάθετε πρώτα να σέβεται ο ένας τον άλλο και να έχουμε κοινά ιδανικά και ένα σκοπό.¨οταν το καταφέρουμε δεν θα έχουμε καταλάβει πως θα έχουμε απελευθερωθεί από τους πάντες. Αγαπημένοι μου φίλοι ΕΛΛΗΝΕΣ. Λοιπάμαι για το ύφος μου αλλά είμαι και εγώ ένας από εσάς που θέλω το καλό της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ. Με αγάπη Βασίλης.

 12. Ανώνυμος says:

  Οι κάφροι παντού καί πάντα κάφροι θά είναι όταν όμως αρχίζουν τά προβλήματα νά τούς περνούν θηλιά στό λαιμό αναρωτιούνται μήπως δέν ήμουνα σωστός ανθρώπος μήπως??????????.

 13. Ανώνυμος says:

  Απ ότι φαίνεται η Νέα Τάξη έχει πετύχει ένα μεγάλο μέρος του στόχου της σε ότι αφορά τους Έλληνες.
  Μας χτύπησε στον πολιτισμό, στα ήθη, στη θρησκεία μας, στη γλώσσα μας, τελευταία και στο ομόαιμον. Σε ότι δηλαδή σηματοδοτεί την έννοια Έθνος.
  Έχουμε γίνει πλέον μονάδες. Αυτό που επεδίωκε ώστε να μας χειραγωγεί.
  Έχουμε λοιπόν και λέμε.
  Γλώσσα? άστα να πάνε…..περιορίστηκε σε λέξεις όπως φραπόγαλο, πσκ, "την παλεύεις?", τι να πρωτοπούμε? άσε τα greeklish στο γραπτό λόγο. Ένας αχταρμάς.
  Στον πολιτισμό τώρα. Τι κάνουμε? αναμασάμε τα του παρελθόντος με ανθρώπους που πουλάνε αυτόν τον πολιτισμό στους ξένους τουρίστες. Μόνο αερολογούμε με κάποια δήθεν περηφάνια. Δεν εφαρμόζουμε δηλαδή τίποτε από όλες αυτές τις αξίες μας άφησαν οι πρόγονοί μας παρακαταθήκη, ούτε προάγουμε αυτές τις αξίες.
  Κρατάμε κάποια έθιμα κι αυτά με το ζόρι, αφήστε που έχουν γίνει κι αυτά μέρος μια εμπορικής συναλλαγής. Έχουν χάσει την αυθεντικότητά τους.
  Όσο για τα ήθη? Εδώ γελάμε. Έχουμε γίνει πιο αμερικανάκια κι από τα αμερικανάκια. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη απόδειξη γι αυτό παρά μόνο μια ματιά στα προγράμματα της τηλεόρασης, των περιοδικών που κυκλοφορούν και γενικά αυτού που λέμε "ελληνιστί"
  life style.
  Πάμε τώρα και στη θρησκεία. Πριν από κάποια χρόνια όχι και τόσα πολλά οι Έλληνες στην μεγάλη πλειοψηφία τους ήταν Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
  Αυτό δεν άρεσε σε κάποιους. Έπρεπε να το διαλύσουν. Άρχισαν λοιπόν να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια διάφορες αιρέσεις, παρααιρέσεις, εξ ανατολών γκουρού, δάσκαλοι, σοφοί, μάγοι, φωστήρες και σωτήρες, από όλα έχει ο μπαξές.
  Αναμενόμενο ήταν βεβαίως να ξυπνήσουν απ το λήθαργο και οι αρχαίοι θεοί των Ελλήνων.
  Ε, τι αυτοί θα έλειπαν απ το γλέντι? Άρχισαν λοιπόν πολλοί να επικαλούνται ξανά μανά το Δία, τον Απόλλωνα κ.ο.κ και να κατηγορούν τους Χριστιανούς ότι τους στέρησαν τους θεούς τους.
  Βρε απολλωλότα , 2014 χρόνια ο Ελληνισμός κατάφερε να επιζήσει τόσων βαρβάρων λόγω του Χριστιανισμού και ιδιαιτέρως της Ορθοδοξίας.
  Κι ύστερα "ήρθαν οι μέλισσες". Ναι ναι καλά καταλάβατε. Είναι όλοι αυτοί που ήρθαν σ αυτόν τον ευλογημένο τόπο για να μας "μπολιάσουν". Γιατί δεν τους αρέσαμε όπως ήμασταν. Πάει λοιπόν και το ομόαιμον.
  Έτσι λοιπόν η έννοια Έθνος όπως την όριζαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι δεν υφίσταται πλέον.
  Τσακωθείτε, βριστείτε ελεύθερα.
  Ο ένας εναντίον του άλλου. Γίναμε μονάδες, μέσα στο χάος.
  Χαράς ευαγγέλια για τους παγκοσμιοποιητές. Πέτυχαν αυτό που ήθελαν.
  Τα συγχαρητήριά μου παγκοσμιοποιημένοι νεοέλληνες.
  Καληνύχτα έρμη Πατρίδα.
  Καλή Ανάσταση γλυκειά Ελλάδα.

   • Ανώνυμος says:

    Πόσων ετών είσαι καλό μου? Αυτά σας μαθαίνουν οι καθοδηγητές σας?
    Από βιβλία πώς πας? διαβάζεις ή ότι σου πουν εκεί παπαγαλίζεις?

    • Ανώνυμος says:

     sobara ξερεις να μιλας ??
     καθοδηγητες εχετε εσεις , με ψευτικη ιστορια και παπαγαλια ανουσιων επιχειρηματων !

 14. Ανώνυμος says:

  ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ,ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ?ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΤΑΙ

 15. Ανώνυμος says:

  τις προαλλες ειχα παει να πιω νερο στην κρινη που τρεχει δακρυα ιπποποταμου.. στον δρομο με τις λευκες ομως ηρθε ενας μυστηριωδης καβαλαρης με μια ροζ καμπαρντινα στο χρωμα του ηλιου πανω σε ενα πρασινο πιγκουινο και μου ειπε: αυριο ειναι η μερα π εμφανιζεται το σκοτεινο φως μεσα στο ματι του χρυσοψαρου.. η κρινη εχει απεργια γιατι δεν την εκριναν.. εγω ομως τον αγνοησα γιατι νομιζα πως ειμουν το batmobile και μπορουσα να κανω οτι θελω. Ετσι λοιπον πηρα τηλεφωνο τον επιστηθιο φιλο μου για να του πω τα κακα μαντολατα..ομως ξεχασα πως δεν ειχα τηλεφωνο αλλα ουτε φιλο οποτε συνεχισα μονος μου τον μακρυ δρομο για τις καλλιεργιες πετρας στο τεξας..οπως ειμουν καπου στα μισα του δρομου συνειδητοποιησα πως ειχα ξεχασει αναμενο το ματι της χρυσης μπαμιας και λεω ποιος χεστηκε? εγω εχω μπανανοφλουδα..Εφτασε γρηγορα το βραδι γιατι ξημερωσε και ειπα να πλαγιασω λιγο με το ποδηλατο μου περπατωντας ομως ηρθε μια πεταλουδα και μου ειπε στο αυτι ενα μυστικο!!!!απο εκεινη τη στιγμη αλλαξε η ζωη μου.. καταλαβα πως δεν ειμαι ενα γιγαντιο μπλε χρησιμοποιημενο προφυλακτηκο αλλα ενα μισοφαγωμενο φραγκοσυκο!απο την συγκηνηση τα εκανα πανω μου και σκουπιστηκα με τον πιστο μου φιλο την μπανανοφλουδα..οταν πεθανε και τον εκαψα σαν τους παλιους βικινγκς βασιλιαδες ελεγα απο μεσα μου τα λογια που μ ειχε μαθει ο σοφος ελεφαντας πανω στο θιβετ στον ολυμπο" μπιζοου ντουντου ζοπιτι μποπ μποπ μποπ"ξαφνικα εμφανιστηκε το πνευμα του γιαουρτιου που ειχα φαει περσι και με καταραστηκε γιατι αγορασα ενα σιντι απο εναν μαυρο στο μοναστηρακι και μετα εφυγα τρεχοντας για την χωρα των θαυματων φωναζοντας" παω στο χογκουαρτς!!!!" την επομενη μερα επεσα απο το αεροπλανοφορο μου την ωρα που πεταγα πανω απο μια μηλοπιτα που ειχε τρακαρει με εναν κινεζο και πεθανα.

 16. Ανώνυμος says:

  ΘΕΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ?

  ΜΑΛΛΟΝ 16 – 31 / 8 / 2014 ΕΠΙΣΗΜΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ

  ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ 20 – 21 / 11 / 2014 ΕΙΒΟΛΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *