Η ζαβολιά στο παιχνίδι

Η ζαβολιά στο παιχνίδι

Ο τρόπος επίλυσης ενός προβλήματος που μπορεί να αντιμετωπίζεις στην ζωή σου, βρίσκεται σ’ εκείνον τον τρόπο ζωής που κάνει το πρόβλημα να εξαφανίζεται. Λούντβιχ Βιτγκενστάιν (Πολιτισμός και αξίες).

Το κρυφτό είναι ένα παιχνίδι που χαρακτηρίζει το ανθρώπινο είδος και όχι μόνο στην παιδική του ηλικία, ένα παιχνίδι που δοκιμάζει ταυτόχρονα την εξυπνάδα εκείνου που ψάχνει και την αποφασιστικότητα εκείνου που κρύβεται. Είναι η πιθανότητα να μπορέσεις να ξεφύγεις από την πρόθεση, την επιθυμία, να σε βρει, ένα άλλο συγκεκριμένο άτομο.

Κάθε επιτυχημένο κρυφτό –με εξαίρεση τις τραγωδίες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το κρυφτό είναι πάντοτε επιτυχημένο- καθησυχάζει τους παίχτες, αλλά και την κοινωνία που αυτοί ανήκουν, ό,τι κανείς τους δεν μπορεί να ξεφύγει, να το σκάσει, να πάει μακριά και ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος τόπος, που να μπορεί αυτός να πάει, αν καταφέρει να ξεφύγει από τον διώκτη του.

Η ζαβολιά στο παιχνίδι –δηλ. η παραβίαση των κανόνων- είναι να βρεις ένα μέρος να κρυφτείς που να μην μπορεί να σε βρει κανείς, δηλ. να ξεφύγεις από τον κυνηγό σου. Η σπαζοκεφαλιά στο κρυφτό, το παράλογο δράμα που εμπεριέχει, είναι πως, το να σε βρουν σημαίνει ότι έχασες, ενώ το να μην σε βρουν, σημαίνει πως ακολουθείς κατά γράμμα τους κανόνες του παιχνιδιού. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι και οι δύο παίχτες είναι εγκλωβισμένοι, παγιδευμένοι, ανεξάρτητα σε ποιά θέση βρίσκονται, κανείς τους δεν μπορεί να ξεφύγει, κρύβονται, γνωρίζοντας, πως αυτό που κάνουν δεν είναι απόδραση.

Αυτό που μοιράζονται είναι πως βρίσκονται εγκλωβισμένοι μαζί, κάπου, μέσα σε κάτι, –μια φούσκα, μια δημιουργία, έναν κόσμο- που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε ανάγκη ή επιθυμία για συγκεκριμένα είδη αναγνώρισης και καθησυχασμού και από αυτό το κάτι, είναι αδύνατον να ξεφύγουν κι αν παρ ελπίδα το καταφέρουν, δεν υπάρχει τόπος να πάνε.

Υπάρχουν και κάποιοι παίχτες, που όταν παίζουν κρυφτό, απομακρύνονται τόσο πολύ, φεύγουν μακριά, που στην πραγματικότητα παύουν να παίζουν το παιχνίδι. Όταν αυτή η συμπεριφορά συνεχιστεί, οι υπόλοιποι παίχτες θα τρομάξουν στην αρχή, αλλά μετά από λίγο θα το συνηθίσουν και θα πάψουν να ασχολούνται με τους ζαβολιάρηδες. Ο ζαβολιάρης από την άλλη δεν έχει την υπομονή να περιμένει να τον βρουν ή να τους κάνει το χατίρι να παίζει με τους δικούς τους κανόνες και αρχίζει να φτιάχνει άλλους κανόνες δημιουργώντας δικό του παιχνίδι.

Το ότι δεν παίζει το παιχνίδι με τους κανόνες που είναι ήδη γνωστοί, δεν σημαίνει για τους παίχτες, πως ο ζαβολιάρης καινοτομεί, σημαίνει από την δική τους σκοπιά πως δεν προσφέρει τίποτε στο παιχνίδι.

…και τι να πούμε για τα παιχνίδια των θεών, που δεν παίζουν για να κερδίσουν -είναι αυτονόητο αυτό κατά την άποψη τους- αλλά παίζουν γιατί βαριούνται και παίζουν με τα ανθρωπάκια, μα παίζουν και μεταξύ τους. …κι όλα αυτά, μέχρι να πέσει στον δρόμο τους ένας ζαβολιάρης, που δεν παίζει με τους κανόνες, ο κατεργάρης, που τους κάνει να δουν “τον Βούδα φαντάρο”!!

Το αναφέρει και η μυθολογία, πως οι θεοκτόνοι ήταν πάντοτε άνθρωποι θνητοί, είναι πάντα ένας κατεργάρης που τους την φέρνει, εκεί που δεν το περιμένουν, από τον θείο εγωισμό και την θεϊκή αλαζονεία τους. Διάβασε για τα παιχνίδια των θεών αλλά και για το τι τους περιμένει, γιατί ως γνωστόν, «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά».

Ο ζαβολιάρης ξέρει πως η ελευθερία του βρίσκεται στην αέναη πράξη της απελευθέρωσης του, η περιπέτεια είναι η η διαδικασία της απελευθέρωσης, όχι η ίδια η ελευθερία.

ΠΗΓΗ

Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

*Ειδική επεξεργασία ΔΙΠΛΗΣ ΝΑΝΟΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ στα σφαιρίδια καθαρώς χημικού χαλκού, στην οποία οφείλει το ιδιαίτερο χρώμα του το Black Knight

*Εμπεριέχει αρχαίο κρύσταλλο της Ελληνικής γης [εξαιρετικά δυσεύρετος στο εμπόριο]

**ΝΕΑ κεραία Lakhovsky στο εμπρός μέρος με επικάλυψη χρυσού 24 καρατίων

*Η επικάλυψη καθαρού χρυσού 24 καρατίων στην εμπρός κεραία, αλλάζει την πόλωση της οργονοενέργειας ώστε να γίνεται ιδιαίτερα δυσάρεστη στα αλλότρια DNA τα οποία κυκλοφορούν ανάμεσα μας καθώς και στα ανόργανα όντα.

*Στην βάση του υπάρχει ακόμη μια κεραία MWO Πολύ-Κυματικού Ταλαντωτή Lakhovsky, όπως σε όλα τα προϊόντα οργονιτών του orgonodrome, κατ’ αποκλειστικότητα.

ΤΙΜΗ 115.00€ + 0 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 0 μεταφορικά- Για Επαρχία 0€

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

15 thoughts on “Η ζαβολιά στο παιχνίδι

 1. Ανώνυμος says:

  Καλα μη τα δένεις αυτά γιατι πλακα σου κανε τα ξανα φου…ειναι αρκετά τρελλος αυτος ο ετσι..αλα ειμαι πιό τρελλος

 2. Pan Anas says:

  Ο Τάνκα Τόννεν (Απόλυτα Φυσικός) σταμάτησε να περάσει τη νύχτα του σ' ένα ναό. Έκανε πολύ κρύο κι έτσι άναψε φωτιά, αλλά μη βρίσκοντας άλλα ξύλα χρησιμοποίησε για καυσόξυλο ένα περίτεχνο ξύλινο άγαλμα του Βούδα! Το πρωί όταν οι μοναχοί ανακάλυψαν τί είχε γίνει θύμωσαν πολύ: «Τί είδους άνθρωπος είσαι; Νομίζαμε ότι είσαι δάσκαλος του Ζεν κι εσύ κατάστρεψες έναν από τους πιο πολύτιμους Βούδες μας». — «Η νύχτα ήταν παγερή κι ο πραγματικός Βούδας κρύωνε», απάντησε ο Τάνκα…
  Όποιος ακολουθεί τη μάθηση θα αυξάνεται καθημερινά. Όποιος ακολουθεί το Ταό θα μειώνεται καθημερινά» Τσουάνγκ Τσε.

 3. γιώργο says:

  Ο πρώτος που τα κατάφερε να ξεγελάσει τους ψευτοθεούς , τον διάβολο και τους δαίμονες , είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός , που ως Θεάνθρωπος πάτησε τον διάβολο και κατήργησε τον θάνατο . Από κει και πέρα όσοι Τον μιμούνται , ξεγελούν και στραπατσάρουν τον σατανά και τις παγίδες του . Χριστός Ανέστη αδέλφια , για να μην ξεχνάμε τον βασικό λόγο της ταλαιπωρίας του γένους μας.

 4. γιώργος says:

  Τί γίνεται ; Λογοκρισία κοι /ες ή όποιοι κι αν είστε στα Κατοχικά Νέα ; Δεν σας αρέσουν τα σχόλια ; Ξυδάκι .

 5. Ανώνυμος says:

  Το ζέν το εξάπλωσιε στα μυαλά η μπητνικ κουλτούρα,λογοτεχνιθκή μεν αλλά πρεζόνια…επιδιωκει την νιρβάνα,με οποιοδήποτε μέσο,,το πιό σύντομο ειναι τα ναρκωτικά.Ονούς πρέπει να δουλεύει η να είναι σε εγρήγορση το εσω ετοιμος αντιπροσωπεύει τον Ελληνα….Η πραγματική έννοια και πρακτική του ζέν ειναι χαμένη και δέν υπάρχει γραπτώς.Συνήθως όσοι μιλούν για ζέν κάνουν χρήση ναρκωτικών και τα ναρκωτικά απαγορεύοντε απ το ζεν.

 6. Ανώνυμος says:

  Αν ο μινωταυρος κατείχε την λειτουργία της μι νοτας….τώρα ποιά κατέχει η μήπως εφαρμόζει ακόμη τη μι τραυρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *