Η ελληνική ξε-cola απειλεί την πολυεθνική coca-cola

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Η ελληνική ξε-cola απειλεί την πολυεθνική coca-cola

Γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ορεστιάδας στα μέσα του 2012 και σε λιγότερο από δύο χρόνια αποφάσισε να κατακτήσει τον κόσμο.

Ο λόγος γίνεται για την ελληνική απάντηση απέναντι στους μεγάλους και παγκόσμιους κολοσσούς των αναψυκτικών, την GreenCola.

Μία ομάδα τριών ατόμων, αλλά πάνω από όλα ανθρώπων που ξέρουν να ρισκάρουν παίρνουν τη μεγάλη απόφαση. Η ιδέα ξεκινά από τον Στέφανο Οκταποδά,πρώην επικεφαλής θυγατρικών της Cosmote στα Βαλκάνια και τον Περικλή Βενιέρη,πρώην στέλεχος της εταιρίας CocaCola 3Ε και καταλήγει στον γιό του δεύτερου, Γιώργο Βενιέρη.

Με το μαύρο και το πράσινο να κυριαρχούν πάνω στο κλασικό κουτάκι των αναψυκτικών, η Greencola έρχεται να συμπληρώσει κάθε ελληνικό γεύμα. Το σλόγκαν έξυπνο, γρήγορο, με νόημα και μηνύματα: «Ξεcola και διάλεξε Ελληνικά!»Η κατασκευάστρια εταιρεία, πέρα για πέρα ελληνική και λέγεται Ένωση Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών (Ε.Π.Α.Π.). Βρίσκεται στην ακριτική Ορεστιάδα, όμως η ιστορία της μετρά πολλά χρόνια.

Έτσι, οι δημιουργοί της, αποφάσισαν να προχωρήσουν και κέρδισαν μία «ματωμένη» Ελλάδα, αφού το πρώτο της κιόλας κουτάκι πουλήθηκε μέσα στην κορύφωση της κρίσης.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ.

Μπαίνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ταξιδεύουμε ως το 1959 -και πάλι στην Ορεστιάδα- για να συναντήσουμε τους πρώτους παραγωγούς αναψυκτικών. Οι Στέργιος Αρβανιτίδης, Κωνσταντίνος Αρβανιτίδης, Σταύρος Μπελιάς, Χαράλαμπος Χατζηγιάννης και Αθανάσιος Κατσιμπάνης είναι οι ιδρυτές της Ε.Π.Α.Π. με σκοπό τη σωστή αξιοποίηση των καρπών του τόπου τους. Η αρχή έγινε σε τοπικό επίπεδο κερδίζοντας αμέσως την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού και έτσι δεν άργησε η στιγμή της εξάπλωσης.

Το 1980 γίνεται το βήμα που ζητούσαν -τα νέα πια δεδομένα- και δεν είναι άλλο από την ανανέωση των εγκαταστάσεων και τον εκσυγχρονισμό των μηχανών. Έτσι ο μικρός παράδεισος είναι έτοιμος και τρία χρόνια μετά, η cocacola δεν χάνει την ευκαιρία να κλείσει συνεργασία με την εταιρία. Όλα αυτά ως το 2009 που η κρίση φθάνει με άγριες διαθέσεις στην ελληνική αγορά. Η cocacola-και όλα τα αδελφικά της αναψυκτικά-αποχωρούν από το εργοστάσιο βρίσκοντας καταφύγιο τη γειτονική και ξεκάθαρα πιο φθηνή Βουλγαρία. Η δεύτερη γενιά των ιδρυτών της Ε.Π.Α.Π. στέκεται το ίδιο επάξια στο τιμόνι της διοίκησης και με συνεπιβάτες τους Βενιέρη και Οκταποδάξεκινούν το δύσκολο ταξίδι τους.

Τον Ιανουάριο του 2010 οι μηχανές της ΕΠΑΠ μπαίνουν ξανά σε λειτουργία. Δημιουργεί τα δικά της αναψυκτικά, τα Sparky, και το ταξίδι ξεκινά από τα ίδια δύσβατα και παράλληλα γνώριμα μονοπάτια που 51 χρόνια πριν έκαναν και πρόγονοί τους, αυτά της Θράκης, αφού η αρχή έγινε και πάλι σε τοπικό επίπεδο. Έτσι τον Μάιο του 2012, τα ράφια των σούπερ μάρκετ της περιοχής γεμίζουν με την Greencola. Ένα προϊόν που περιέχει 0% ζάχαρη, 0% φωσφορικό οξύ, φυσικές αρωματικές ύλες και φυσική πηγή καφεΐνης από πράσινους κόκκους καφέ. Ένα ακόμη στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η στέβια δίνοντας σε ένα κουτάκι των 330 ml δίνει μόνο 2,1 θερμίδες.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ.

Μία γεύση που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτή που τόσα χρόνια κυριαρχούσε στα σημεία πώλησης της Ελλάδας και δέσποζε στα σπίτια μας, είναι έτοιμη κερδίσει τον κάθε αντίπαλο κάνοντας την πρώτη της δειλή εμφάνιση και στις χώρες του εξωτερικού. Και αν για κάποιους δύσπιστους η εξαγωγή του καθαρού ελληνικού προϊόντος στην Κύπρο δεν είναι δείγμα, οι καταναλωτές της Ισπανίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας, της Αυστραλίας και του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες έχουν και μία εναλλακτική απέναντι στους παγκόσμιους κολοσσούς των αντίστοιχων προϊόντων. Τη «γαλανόλευκη» επιλογή ενός πρασινόμαυρου κουτιού.

Μάλιστα στο ελληνικό αναψυκτικό έκανε αναφορά και η ισπανική εφημερίδα ABC με το δημοσίευμα να αναφέρει: «Πρόκειται για μια υγιεινή εναλλακτική λύση και πάνω απ’ όλα είναι ελληνικής εμπνεύσεως». Ο συντάκτης μάλιστα έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη στέβια, φυτό κάτι που καθιστά το προϊόν κατάλληλο και για διαβητικούς – όπως χαρακτηριστικά τονίζει στο δημοσίευμα με τίτλο «GreenCola: Το αναψυκτικό χωρίς ζάχαρη που θριαμβεύει στην Ελλάδα».

Παρόμοια και στο Ισραήλ απολαμβάνει την ίδια υποδοχή με τα Μέσα Ενημέρωσης να κάνουν γνωστή την εισαγωγή του ελληνικού προϊόντος.

«ΜΠΛΕ» γεύσεις για κορυφή!

Οι άνθρωποι της ΕΠΑΠ έχουν ήδη ρίξει στο εμπόριο και τα νέα τους δημιουργήματα που συμπληρώνουν τη σειρά και περιέχουν επίσης γλυκαντικά από το φυτό στέβια. Δεν είναι άλλα από την πορτοκαλάδα, τη λεμονάδα, τη λεμονίτα και τη βυσσινάδα με την επωνυμία ΜΠΛΕ. Την ίδια στιγμή το Βέλγιο και η Μέση Ανατολή είναι οι επόμενοι σταθμοί της μοναδικής ελληνικής γεύσης. «Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός πως ένα ελληνικό προϊόν από τα πρώτα του κιόλας δειλά βήματα κατάφερε τόσα πολλά», αναφέρει ο Γιώργος Βενιέρης. «Πριν καν κλείσει τον πρώτο του χρόνο στην αγορά η Greencola, ζητήθηκε από τις χώρες του εξωτερικού. Εμείς δεν είχαμε τότε ακόμη κανένα πλάνο για την εξαγωγή του.

Μετρούσαμε μόλις λίγους μήνες στο εμπόριο, σε τοπικό επίπεδο, και ακόμη λιγότερους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δεν είχαμε τολμήσει, όμως τόλμησαν άλλοι για εμάς. Τους κέρδισε η γεύση του, τα καλής ποιότητας υλικά του, το ότι ακόμη και ένα αναψυκτικό μπορεί να είναι υγιεινό», συμπληρώνει οκ. Βενιέρης.Κάθε μέρα λοιπόν και ένα άλμα προς την κορυφή από μία χούφτα ανθρώπων που δεν φοβούνται τα δύσκολα, που δεν ξέρουν να χάνουν, που κερδίζουν με σκληρή δουλειά, που δεν παρατούν τα όπλα ακόμη και αν αυτά είναι ένα μικρό κουτάκι αναψυκτικού.

απο την εφημεριδα παραπολιτικά

ΠΗΓΗ

Loading...

42 thoughts on “Η ελληνική ξε-cola απειλεί την πολυεθνική coca-cola

  • Ανώνυμος says:

   Να αρχίσουμε να το ζητάμε εμείς για να το παραγγείλουν και στα μαγαζιά.

   Έτσι κινείται η αγορά πάντα και ειδικά τώρα κανείς μαγαζάτορας δεν παραγγέλνει τίποτα αν δεν έχει ζήτηση, αν το ζητάμε θα το φέρει και αυτός.

  • ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ says:

   ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΚΑΤΩ- ΚΑΤΩ ΡAΦΙΑ ΤΩΝ SUPER MARKET
   ΣΤΑ ΑΒ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ .
   ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΡΟΣ "ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ" ΜΙΑ COCA COLA…………..

   ΥΑΛΑΣ

   • Ανώνυμος says:

    Δεν το ήξερα το προϊόν και δεν το έχω ψάξει (δεν πίνω και κολα εγώ βέβαια) αλλά

    σε πιστεύω σε αυτά που λες γιατί ξέρω (δούλευα παλιά ένα φεγγάρι σε σούπερ μάρκετ) ότι οι εταιρείες πληρώνουν κάποια χρήματα και κάνουν ειδική συμφωνία με τον ιδιοκτήτη σε ποιά θέση στο ράφι και σε ποιό ράφι θα μπουν τα προϊόντα τους.

    Η θέση στο ράφι που είναι στο ύψος του ματιού είναι η Ακριβότερη όλων και η αμέσως επόμενη είναι η θέση που είναι στο ύψος του χεριού όταν απλωθεί για να πάρει κάτι.
    Μέχρι εδώ είναι νόμιμη αυτή η τακτική, δεν γίνεται κρυφά ούτε παράνομα.

    Το άλλο που κάνουν όμως (και αυτό είναι παράνομο και αθέμιτος ανταγωνισμός) είναι να πληρώνουν επιπλέον χρήματα ώστε το προϊόν του ανταγωνιστή να μπει σε θέση που να μη φαίνεται.

    Δηλαδή η coca cola έχει χώσει χοντρά λεφτά
    1) για να είναι το προϊόν της στη σωστή, προβεβλημένη θέση
    2) για να μπαίνουν οι ανταγωνιστές της σε λάθος θέση, να μην προβάλλονται

  • Ανώνυμος says:

   στο γαλαξια επισης θα βρειτε και τη βυσσιναδα που ειναι πολυ καλη (καλυτερη απο τη κολα)

  • Ανώνυμος says:

   και η λουξ κολα ειναι επισης γευστικη και ακρως Ελληνικη (ας πεταξουμε επιτελους απο τα ραφια ολα τα ξενοφερτα δηλητηρια )

 1. Ανώνυμος says:

  ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ Θ.13…
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΠΣΙ ΚΑΙ ΚΟΚΑ ΚΑΙ ΠΙΝΕΤΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ….ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ…ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ

 2. Ανώνυμος says:

  μπράβο και ξανά μπράβο…
  τα εχω κόψει τ ανθρακούχα….αλλα τώρα θα δοκιμάσω ξανά..

  στείλτε πακέτο δώρο στους μαλάκες της βουλής…
  να τα βάζουν στα τραπέζια των συνεδριάσεων…
  αφού δεν κάνουν τίποτα,τουλάχιστον
  να κάνουν διαφήμηση στα Ελληνικά προιόντα..

 3. Ανώνυμος says:

  Φίλε παντού το έχουν πλέον και η γεύση είναι ίδια με της coca cola αλλά είναι με στέβια και όχι με ασπαρτάμη Είναι και γ@μώ τα προϊόντα

 4. Ανώνυμος says:

  ΜΗΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΣΘΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ, επειδή δυστυχώς εκτός από αυτά που διαφημίζουν, χρησιμοποιούν και κυκλαμικό οξύ (Ε952) το οποίο είναι απαγορευμένη ουσία στις ΗΠΑ από το 1967 !!! Εκ του πονηρού όλα λοιπόν. Πολύ "πράσινο" με πολύ δηλητήριο μέσα. Δείτε κι από μόνοι σας στο supermarket!

 5. Ανώνυμος says:

  Tο βρισκεις σε μεγαλα σουπερ μαρκετ ,πολυ ευκολα.Και η γευση της ειναι πολυ ωραια δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο την κοκα κολα.

 6. Ανώνυμος says:

  Πουλιέται σε όλα σχεδόν τα σούπερ μάρκετ της χώρας, είναι πολύ πιο νόστιμη από την κόκα κόλα και προ πάντων είναι υγιεινή.
  Η γεύση της, κερδίζει από την πρώτη στιγμή και από την στιγμή που θα την πιεί κανείς,δεν θα ξαναβάλει κόκα κόλα στο σπίτι του.
  Μπράβο,μπράβο και πάλι μπράβο στους άξιους Ελληνες επιχειρηματίες.
  Και για να μην αδικούμε δεν είναι οι μόνοι!!!
  Τα μπισκότα Παπαδοπούλου μου έρχονται αυτή την στιγμή στο μυαλό,όπως και όλα τα προιόντα της Γιώτης.
  Ανεπανάληπτα!!!

  • Ανώνυμος says:

   Και της Μορφατ ειναι Ελληνικα…..οχι μονο η Γιωτης……αντε και δουλευει ο αδερφος μου εκει

  • Ανώνυμος says:

   Καλά, τα ΓΙΩΤΗΣ είναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ

   σα γυναίκα σου το λέω και μαγείρισσα/νοικοκυρά που τα χρησιμοποιώ χρόνια

 7. Γιαννης Ριζαιος says:

  Παιδιά μπράβο σας.Πιστεύω πως,επι τέλους,θα ενδιαφερθεί η πολιτεία και θα βρεθεί στο πλάι σας.Ας μη χαθειτε και σεις όπως τόσοι άλλοι Ελληνες που τους αρπάζουν στι εξωτερικο οπου και διαπρέπουν.Μπράβο σας.

 8. romilos fatseas says:

  Δεν περιέχει κ ασπαρτάμη όπως η coca-cola zero,light,k κάποιες άλλες..την στηρίζω απο τότε που βγήκε κ όταν θα πιω αναψυκτικό θα πιω μόνο green cola…να την ζητάτε κ στα εστιατόρια που πάτε γιατί πολλοί επαγγελματίες δεν την γνωρίζουν ακόμα και σήμερα..δεν είμαι μέτοχος απλός καταναλωτής είμαι το ξεκαθαριζω!!μπραβο σε τέτοιους ανθρώπους με τέτοιες ιδέες που βγάζουν την χώρα μας στην επιφάνεια όπως και της αξίζει!!!!

 9. Ανώνυμος says:

  Μονο πρασινη δεν ειναι.Αλλα απο το να αγοραζεις Κοκα-Πεπσι,καλυτερα αυτο,να δουλευουν και δικα μας εργοστασια(μεχρι να τα κλεισουν οι πολιτικοι!)Και καλο θα ηταν να πινουμε μπυρα Βεργινα που παραγεται στην Θρακη και οχι Αμστελ-Χαινεκεν που πωλουνται 60% πιο ακριβα απ'οτι στην Ολλανδια.Αθανατοι χατζηελληνες,θα κανετε επανασταση με το κατουρλιο της Χαινεκεν γιατι εχει επανω το κοκκινο αστερι.Τους Εβραιους της Ολλανδιας πλουτιζετε.Πιειτε Ελληνικες μπυρες.

 10. Ανώνυμος says:

  και ελεγα τι μας ελλειπε …η greencola….αντε γιατι μου φαινεται οτι ειμαστε πολυ βουρλα που λεει και ενας φιλος εδω μεσα…δεν ειναι κατι αναγκαιο στη ζωη μας η coca cola και τα υποκαταστατα της ισα ισα…διαφημηστε κατι ευεργιτικο και εντοπιας παραγωγης…προχθες ειχε στο επιμενουμε Ελλαδα ενα μελισσοκομο που εχει βραβευτει για την ποιοτητα του μελιου του απο την Ε.Ε. και βγαζει και πολλα υποπροϊοντα απο το μελι καποια εκ των οποιων ειναι και superfoods..αυτος ο κυριος απλα ειναι ενα στα τοσα παραδειγματα τα οποια επρεπε να βλεπαμε κατα την αποψη μου περισσοτερο απο την green cola και αλλα πολλα…Αυτα απο μενα και καλη εβδομαδα να εχουμε!!!

  Ηλιας

 11. Ανώνυμος says:

  ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ? ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ? ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΕΜΑΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΑΣΤΑ…..
  ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥΝ….ΓΙΑΤΙ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΣ? ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ Σ'ΑΓΑΓΑΠΑΜΕ
  Ω ΕΛΛΗΝΕΣ
  ΜΕΣ ΤΟΝ ΑΙΘΕΡΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΤΟ ΠΝΕΥΝΑ ΕΣΤΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΕΣΤΙ ΑΘΑΝΑΤΟΝ ΕΣΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ
  Ω ΕΛΛΗΝΕΣ
  ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟ ΘΕΙΟ ΚΑΛΛΟΣ ΘΑ ΑΚΟΥΜΠΟΥΣΑΝ
  Ω ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΙΟΙ ΦΩΤΟΣ ΥΙΟΙ ΘΕΩΝ ΥΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ………..

  ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟΝ ΧΑΟΣ……

  • Ανώνυμος says:

   Να μια πολύ ωραία επιχειρηματική δραστηριότητα:

   Έλα σε επαφή με την εταιρεία που το παράγει στην Ελλάδα και γίνε εσύ ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Κύπρο αφού δεν υπάρχει ακόμα εκεί.
   Πήγαινε εσύ και πάρτην και πάρε και την αποκλειστικότητα!

 12. Ανώνυμος says:

  ρε αγαπημενε κλελληνα Κυπριε…ολα καλα μεχρι του σημειου που μας εισαγαγες τον οβραιο…και μας την λες και απο πανω…χωρις αυτον θα ερθει χαος !!!!
  σε αγαπαμε νασαι καλα …αλλα και γρηγωρη αφυπνηση φιλε και αδελφε

 13. Ανώνυμος says:

  και για εμενα που μεγαλωσα εκει στον βορρα …Ε.Π.Α.Π το μεταφραζαμε ως εξεις
  Εξυπνοι
  Πινουν
  Αβανακια*δηλ.χαζοι}
  Πληρωνουν

 14. Ανώνυμος says:

  εχω κοψει ολα τα αναψυκτικα χρονια
  τι κ αν ειναι ελληνικη!
  καθολου γινεται να μην πινουμε απο ολα αυτα τα σκουπιδια του καπιταλισμου που κυκλοφορουν γυρω μας?

 15. Ανώνυμος says:

  Παρα πολυ ωραια!!! εμεις στη οικογενεια μου εδω και καιρο την πινουμε και προσφατα την βαλαμε και στο μαγαζι μας!!! Μπραβο στα παιδια!! μακαρι να πανε ψηλα και να δωσουν θεσεις εργασιας στον κοσμο!!!!

 16. Ανώνυμος says:

  Την ανακάλυψα πριν απο ενα μηνα και ειχα ενθουσιαστεί απο την γευση της που ειναι πιο γεματη και ωραια απο την κοκα κολα και απο το γεγονος πως δεν με πειραξε στην σπαστικη κολιτιδα που με κανει ευαίσθητο σε καθε χημικό Πχ πανω απο 2 ποτηρια κοκα λαιτ , εχω παθει κριση σπασικης κολιτηδας σίγουρα . Έτυχε μια μερα χωρις να το προσεξω , να πιω 3,5 ποτηρια green κόλα και δεν με πείραξε καθολου . To προϊόν ειναι πολυ ανωτερο γευστικα και πολύ πιο ποιοτικο απο ολα τα ειδη κοκα και πεπσι που εχω δοκιμασω . Και τωρα που πήρα χαμπάρι πως ειναι ελληνικό , εχω να κανω τετοια κιβώτια δώρο σε φίλους …. Βεβαια , οτιδήποτε εχει ανθρακικό και χημικά , δεν ειναι αθώο . Ομως , το να πίνει κάποιος ενα ποτηρι την ημερα και να γλυτώνει απο το να φαει γλυκο ή πλαστικό φαγητό και να βαλει μετα μεσα του και τα δηλητήρια της κοκα κολα , τοτε δεν νομιζω πως ειναι τοσο τραγικό . Το πιο σωστο ειναι βεβαια να τρώμε μονο φρουτα χωρις φαρμακα , κρεας χωρις ορμόνες και … ριζες . Να πινουμε νερο απο πηγές χωρις καρκινογόνο χλώριο και να ανασαινουμε καθαρο βουνισιο αερα χωρις βενζινες ή βαρέα μέταλλα που ψεκαζουν για να πιανουν τα κινητα , και βεβαια χωρις ακτινοβολίες ( δηλ. χωρις κινητα τηλεόραση ίντερνετ ραδιοφωνο κλπ) που διαπερνουν συνεχως το κορμι μας και βεβαια , με πολύ κινηση (8-10 ωρες περπάτημα την ημερα οπως ζουσαν οι προπροπρο πάτορες μας . Επίσης , χωρις αμαξια και αεροπλανα γιατι περαν της βενζίνης , κααστρεφουν με ην ταχυτητα τους το περιβαλον . Οχι κτίσματα απο μπετον γιατι εχουν ραδόνιο , οχι ψαρια γιατι περιεχουν ιώδιο , οχι ηλεκτρικό γιατι τα καλωδια υψηλής τασης και οι υποσταθμοί εχουν θανάσιμη ακτινοβολια στους κατοικους γυρω απο αυτα και πολλα πολλα πολλα αλλα . Αυτες τις ημερες θα μου φερουν ενα αλλο αναψυκτικό με στεβια που αντι για καφείνη μου ειπαν πως εχει εκχειλισμα φρούτων και η γευση του ειναι πολύ κοντα στην κοκα κολα . Θα δουμε

 17. Ανώνυμος says:

  ειχαμε παει στο παλιο τους εργοστασιο με το σχολειο στα πλαισια των πολιτιστικων εκδηλωσεων, το '70…κατι. το καινουργιο το'χω δει μονο απεξω. οταν πρωτοκυκλοφορησε η GREEN εδω πανω, εψαχνα με λαχταρα να τη βρω και να τη δοκιμασω. απαγοητευτηκα μολις την αδειασα στο ποτηρι…ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΣΙΝΗ!!! ευτυχως η γευση της με αποζημιωσε ομως. οποτε οταν δοκιμασα και τα υπολοιπα αναψυκτικα, τα ΜΠΛΕ, ημουν προετοιμασμενος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *