Η Ελλάδα μέσα από μια κούπα


Περίπου 2.500 χρόνια πριν διαβάζουμε εικόνες και λόγια, στιγμές που μας θυμίζουν τρομακτικά όμοια τελετουργικά μεταξύ μας σήμερα. Τελετουργικά που πρόσφατα θέλουν να τα ξεριζώσουν από τη ζωή μας στο όνομα του εκσυγχρονισμού. 

Να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι τόσα χρόνια είμαστε σπάταλοι και καλοπερασάκηδες. Εμείς γνωρίζουμε ότι είναι βασικό για την προσωπικότητα του καθένα αλλά και για την κοινωνική και πολιτισμική εξέλιξη των ανθρώπων το να κάτσουμε γύρω από το τραπέζι με τα αδέρφια, τους
φίλους και τους συντρόφους μας και μέσα από μια αρχέγονη τελετουργία να έρθουν σε συνδιαλλαγή απόψεις, γνώσεις και συναισθήματα.

Η απάντηση όμως για το πόσο ριζωμένες είναι σε αυτό το λαό κάποιες συνήθειες ας δώθεί από τους στίχους που πρόφερε ο δημόσιος Κήρυκας πριν την αφιερωμένη στο θεό Διόνυσο γιορτή των Ανθεστηρίων, πρόγονο των σημερινών πανηγυριών για τον ερχομό της άνοιξης.

Σε εκείνο το μεγάλο δημόσιο συμπόσιο, έπαιρναν όλοι στην αρχή τις θέσεις τους γύρω από το τραπέζι, έχοντας μπροστά τους ένα «μέτρο», που περιείχε περίπου τρία λίτρα κρασί και τότε ο Κήρυκας έδινε το σύνθημα:

« Ακούστε πατριώτες, σύμφωνα με την εθνική συνήθεια, πιείτε τις κούπες με το κρασί, σα θα ηχήσει η σάλπιγγα. Εκείνος που θα την αδειάσει πρώτος, θα λάβει του Κτησιφώντα το ασκί!»

Τι λέτε; Πάμε μια κούπα;

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *