Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:17 - 07/09/2011

Η Διδακτορική Διατριβή

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η Διδακτορική Διατριβή …και ο ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ καθηγητής. Πολλοί από τους φίλους με ρωτάνε και ενδιαφέρονται να μάθουν  ‘πως θα μεταμορφωθεί το πρόβατο σε λύκο.?’ Αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα ή αν το καθένα γεννιέται έτσι όπως προστάζει η φύση χωρίς πιθανότητα αλλαγής. Ας μην ξεχνάμε πως οι ικανότητες ενός έμψυχου όντος είναι τεράστιες ενεργειακά, αρκεί αυτή η Ενεργειακή Δύναμη να αξιοποιηθεί κατάλληλα, να σφυρηλατηθεί και να γίνει ένα σπαθί ατσάλινο και ετοιμοπόλεμο.

Διαφορετικά αν δεν ατσαλωθεί θα είναι σαν ένα πούπουλο που ονειρεύεται πως είναι ατσάλινο σπαθί και θέλει να κόψει ένα σκληρό δέντρο. Περιττό να ειπωθεί το αποτέλεσμα!
Διάβασε την μικρή ιστορία και σκέψου σαν το κουνελάκι και σαν το λιοντάρι ή όπως οι περισσότεροι σκέψου σαν την αλεπού ή σαν τον λύκο. Η Επιλογή όπως πάντα  είναι δική σου, όπως δική σου είναι η ζωή σου και το δικαίωμα στην Ελευθερία  ή η παραμονή στην σκλαβιά.
Να θυμάσαι πως όλα τα ζώα της ιστορίας μας θεωρούν πως σκέφτονται έξυπνα, αλλά το διαφορετικό αποτέλεσμα, των επιλογών τους, μας δείχνει ποιός στ’ αλήθεια είναι ο έξυπνος και ποιός ο κουτός. Επίσης μας δείχνει πόσο λίγο χρειάζεται να εργάζεται, κάποιος που απλώς χρησιμοποιεί τον Νου του.   
Θα σου πω πως στο Σύμπαν υπάρχουν Λιοντάρια που αναζητούν κουνελάκια με ψυχή λιονταριού για να συνεργαστούν, όπως υπάρχουν και κατ’ ευφημισμό ‘πονηρές’ αλεπούδες που πιάνονται στο στόμα του λιονταριού, ή ανόητοι λύκοι που πανεύκολα γίνονται από θύτης, θύμα..  Απ όλα υπάρχουν, διαλέγεις και παίρνεις. !
«Η Υπεροχή των κουνελιών σε σχέση με τις Αλεπούδες και τους Λύκους»
Είναι ένα κουνελάκι που χαίρεται τη ζωή του, έχει βγει έξω να ξεκουραστεί και όπως δεν πρόσεξε, πλησιάζει μια αλεπού και του ορμάει.
– Χα χα χα! Θα γίνεις ωραίο γεύμα!
– Δεν γίνεται να με φας! Όχι τώρα! Πρέπει να περιμένεις μερικές μέρες τουλάχιστον!
– Καλά, είσαι σοβαρός; Τώρα θα σε φάω!
– Μα σε λίγες μέρες τελειώνω τη διατριβή μου με τίτλο
«Η Υπεροχή των κουνελιών σε σχέση με τις Αλεπούδες και τους Λύκους»

– Α, δεν πας καλά, όλοι ξέρουν ότι τα κουνέλια δεν έχουν καμία τύχη απέναντι στις αλεπούδες!
– Ε, αν δεν πιστεύεις, έλα στη φωλιά μου να τη διαβάσεις και να πειστείς. Αν δεν πειστείς, να με φας.
Πείθεται η αλεπού, πάει στη φωλιά του κουνελιού….. και δεν ξαναβγαίνει ποτέ…

vulpes_vulpes_laying_in_snow

Ο Λύκος ..
Επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό, μόνο που ο κυνηγός αυτή τη φορά είναι ένας λύκος που καταφέρνει και στριμώχνει εύκολα το κουνέλι σε μια γωνιά (Οξιάς και Πλατάνου γωνία, στο άνω Δάσος).
– Μμμμ, τι ζουμερό μεσημεριανό είσαι εσύ!
– Κάτσε, περίμενε, δεν μπορείς να με φας! Περίμενε μερικές μέρες!
– Πως δεν πρέπει να σε φάω; Φαίνεσαι πειραγμένος στο κεφάλι! Με δουλεύεις;
– Όχι, σε μερικές μέρες τελειώνω τη διατριβή μου

«Η Υπεροχή των κουνελιών σε σχέση με τις Αλεπούδες και τους Λύκους» και είναι κρίμα!
– Μα καλά, υπάρχουν εκτός από τρελές αγελάδες και τρελά κουνέλια; Ετοιμάσου, σου ‘ρχομαι!
– Περίμενε! Περίμενε! Αν δε με πιστεύεις, έλα στη φωλιά μου να τη διαβάσεις και να πειστείς. Αν δεν πειστείς, να με φας.

Επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό, πάνε στη φωλιά του κουνελιού, μπαίνουν μέσα και πάει ο λύκος, δεν ξαναβγήκε ποτέ…

happy-snow-wolf

και η κουνέλα..
Σε κάποια άλλη χαζοχαρούμενη στιγμή του κουνελιού, περνάει μια όμορφη κουνέλα
– Τι νέα; Φαίνεσαι χαρούμενος!
– Καλά είμαι, τέλειωσα τη διατριβή μου και ξελασκάρισα λίγο. Ήταν πολύ επιτυχημένη!
– Μπράβο! Τι θέμα είχε;
– «Η Υπεροχή των Κουνελιών σε σχέση με τις Αλεπούδες και τους Λύκους»!

– Εεεχμμμ…. είσαι σίγουρος; Δεν μου ακούγεται πολύ σωστό αυτό!
– Ναι σου λέω! Αν θες έλα να τη διαβάσεις!

..και ο ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ καθηγητής

Πηγαίνουν στη φωλιά του κουνελιού, κατεβαίνουν, ήταν λίγο ακατάστατα βέβαια, αλλά ήταν μια γεμάτη εβδομάδα με την παρουσίαση κι όλα αυτά, οπότε κατά σειρά εμφανίσεως βλέπει η κουνέλα ένα κρεβάτι άνω-κάτω, έναν υπολογιστή ταλαιπωρημένο, χαρτιά παντού, ένα σωρό από κοκάλα αλεπούς, ένα σωρό από κόκαλα λύκου και ένα θεόρατο χορτασμένο λιοντάρι!
Ηθικόν Δίδαγμα της ιστορίας

  • – Ο τίτλος του Διδακτορικού σου δεν έχει σημασία.
    – Το αντικείμενο του Διδακτορικού σου δεν έχει σημασία.
    – Τα αποτελέσματα της έρευνας του Διδακτορικού σου δεν έχουν σημασία.
    – Αυτό που έχει σημασία είναι ο Επιβλέπων Καθηγητής…

225539-600-Foxy2_by_Hamnvik copy

Δεν έχει λοιπόν καμία σημασία το χαρτί της διατριβής σου, αυτό που μετράει είναι η εξυπνάδα και οι ικανότητες του καθηγητή σου. Αυτό που θα αντιμετωπίσεις και στην ζωή σου, δεν έχει καμία σχέση με το χαρτί που θα κρεμάσεις στον τοίχο, μέσα σε μια καλή κορνίζα, αλλά ΜΟΝΟ αυτό που έχεις πάρει από την αλληλεπίδραση με τον καθηγητή σου. Η δύναμη δεν περικλείεται σε ένα χαρτί, τίτλο, σπουδή, αλλά στο τι κάνες την στιγμή που το κάνεις-σπουδάζεις, και σε ΠΟΙΟΝ επιτρέπεις να σε κατευθύνει, διδάσκει.

  • Άχρηστα για την πρόοδο αλλά χρήσιμα στον ερευνητή που κερδίζει το ότι δημοσιεύει! Θύματα είναι και όλοι οι «έντιμοι» ερευνητές που για να προχωρήσουν την έρευνα είναι αναγκασμένοι να διαβάζουν πάμπολλα τέτοια πέϊπερς ψάχνοντας λύσεις στα προβλήματα που έχουν και δυσκολεύονται να προχωρήσουν μιας και χάνουν χρόνο προσπαθώντας να εφαρμόσουν τα ανεφάρμοστα!

Μπορούμε να υποθέσουμε πως και η αλεπού και ο λύκος είχαν τίτλους σπουδών, και διδακτορικά αλλά το λιοντάρι ήταν ‘Ο’ Δάσκαλος.  Το κουνελάκι από την άλλη ήταν ο πιο έξυπνος από όλους αφού σπούδαζε δίπλα σε ένα τέτοιο καθηγητή. Η Επιλογή του Καθηγητή-Δάσκαλου είναι που θα μετατρέψει το κουνελάκι σε λιοντάρι. ..η ικανότητα του λιονταριού μαζί με την εξυπνάδα και των δύο, θα κάνουν και το κουνέλι και το λιοντάρι να ανέβουν σε ύψη δυσθεώρητα για την μάζα, μα και για τους υπόλοιπους αναζητητές.Ο συνδυασμός των ικανοτήτων και των δύο είναι που δημιούργησε το αποτέλεσμα. Δωρεάν εύκολη, έτοιμη τροφή για το λιοντάρι και ισχύ και πονηράδα στο κουνέλι.

  • Διάλεξε και το κουνέλι τον καθηγητή και ο καθηγητής τον μαθητή που θα μεταδώσει την σοφία του.

Πόσες φορές το βλέπεις αυτό να γίνεται? Ελάχιστες.. Όσοι ακολουθούν δασκάλους της συμφοράς, το κάνουν όχι για να μάθουν, να γίνουν ανώτεροι, καλύτεροι, να ελευθερωθούν. Όχι.

Αλλά για να καλύψουν τις μέσα τους ανασφάλειες και φοβίες, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ο δάσκαλος για να αποκτήσει φήμη, επιρροή, χρήματα, εξουσία, και ο μαθητής για να είναι μέσα σε ένα σύστημα, μαντρί, ομάδα, εκκλησία, θρησκευτική εταιρία..

Η Ελευθερία είναι το πρόσχημα και όχι ο Σκοπός. Γιατί αν ήταν Σκοπός, και όχι πρόφαση, θα χρειαζόταν να διαλύσουν την εκκλησία, ομάδα, εταιρία, το ίδιο συνώνυμα είναι όλα,  και να βαδίσουν σε μονοπάτι μοναχικό.Αλλά η Μοναχικότητα θέλει ΔΥΝΑΜΗ που απλά δεν διαθέτουν.

  • Ο Φόβος είναι που  τους δένει όλους μέσα σε μια ομάδα, Δεν αντέχουν να είναι ελεύθεροι και μοναχοί, γιατί χρειάζεται ψυχή, που δεν διαθέτουν και καρδιά λιονταριού που ούτε που ξέρουν τι είναι. Έτσι συνασπίζονται οι μεν με τους δε, και οι μεν αρχηγοί, το παίζουν δάσκαλοι, μύστες, μάντεις, και οι δε, το παίζουν μαθητές, ακόλουθοι, ποίμνιο, αμνοί, όλοι μαζί σε μια ζούγκλα φόβου, εξάρτησης, σύγχυσης, και σκλαβιάς.

Η Ιστορία μας λέει πως ακόμη κι ένα κουνελάκι είναι ανώτερο από ένα μαντρωμένο πρόβατο.

relentless-lion-snarl_5858_600x450

Η Σοφία Των Ινδιάνων, Χρησιμοποίησε Την

Αν έστω και λίγο νοιάζεσαι για τον φίλο σου,

άφησε τον ΜΟΝΟ του, μαζί με την ψυχολόγο του ίσως, αλλά όχι μαζί με σένα.
Πες του πως αυτό που έχει σημασία είναι το τι κάνουμε ΤΩΡΑ, στον Παρόντα χρόνο και όχι το τι κάναμε ή μας έκαναν πριν ή στο τι θα μας κάνουν μετά. Πες του πως τον νοιάζεσαι, δώσε του στοργή, αλλά σταμάτα να συντηρείς τα τραύματα του.
Οι ινδιάνοι θα σου έλεγαν πως είσαι κι ΕΣΥ υπεύθυνος, που δεν βρίσκει δουλειά τόσα χρόνια.
Όταν τα πεις αυτά, θα επιστρέψει, αυτόματα, το βλέμμα της τρελής κάμπιας,
αλλά άφησε την μόνη της και ίσως τότε η κάμπια μεταμορφωθεί σε πεταλούδα. ΕΔΩ

—————

Το Μεγάλο Ταξίδι Των Λέξεων

Κάθε μεγάλο ταξίδι ξεκινά με ένα βήμα. Το μακρύ ταξίδι για την γνώση ξεκινάει με ένα μικρό βήμα, και αυτό το βήμα είναι να αφαιρέσετε μια και καλή από το λεξικό σας την λέξη πιστεύω. Όπως και αρκετές ακόμη λέξεις, όπως, …προσπαθώ, …θα, …πρέπει, …ξέρω …ξέχασα, και άλλες που θα τις δούμε σε μια σειρά άρθρων. Ξεκινάμε με την λέξη Πιστεύω που είναι και η αγαπημένη λέξη των πολιτικών, των θρησκευτικών ταγών και των οικονομικοτεχνικών. Δεν είναι τυχαίο που χρησιμοποιούν τόσο την λέξη πιστεύω, όσον αφορά τις πεποιθήσεις και τις προθέσεις τους, Πιστεύουν πως θα… είναι το μόνο που είναι ικανοί να κάνουν, πουν, αυτή είναι και η μεγαλύτερη αδυναμία τους, η πίστη.ΕΔΩ

—————-

Το Savoir Vivre των e-mails

Η Ηλεκτρονική αλληλογραφία- E-Mail – Το Πιο Σημαντικό Εργαλείο, όχι ένα ακόμη εργαλείο, αλλά το πιο σημαντικό εργαλείο και μια από τις πιο βασικές υπηρεσίες του Διαδικτύου. Εκτός του ότι είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να στέλνουμε επιστολές και να επικοινωνούμε ταχύτατα, είναι επίσης ο μόνος τρόπος γι’ αυτούς που ασχολούνται με το online marketing να παραμένουν σε επαφή με τους πελάτες ή τους υποψήφιους πελάτες τους. Πολλοί ειδικοί στο μάρκετινγκ θεωρούν πως είναι κατά πολύ πιο χρήσιμο από το ίδιο το Διαδίκτυο παρ’ όλο που είναι λιγότερο δημοφιλές απ’ αυτό. ΕΔΩ

—————-

Η διαφορά μεταξύ του να γνωρίζεις την Αλήθεια και του να πιστεύεις πως είναι αλήθεια
Προσωπική Επιλογή ή Ευθύνη
Διάβασε πως προσαρμόζει στο κοινωνικό κατεστημένο, για να είναι αρεστή η καθηγήτρια, την μελέτη της σχετικά με την Προσωπική επιλογή και ευθύνη. Μπορούμε να πιστεύουμε τις “μπουρδολογίες” τους ή να ερευνήσουμε Μόνοι μας, για να αρχίσουμε, κάποια στιγμή, να ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.

miastala
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*