Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:58 - 27/01/2015

Η Δημιουργία Ξεκινά με τη Σκέψη

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Οι Σκέψεις Είναι Δημιουργία !

Οποιαδήποτε δημιουργία ξεκινά με τις σκέψεις. Η διαδικασία της πραγματοποίησης δεν είναι ούτε τυχαία ούτε απερίσκεφτη, μολονότι στον απληροφόρητο και δίχως εξάσκηση οφθαλμό μπορεί ορισμένες φορές να φαίνεται πως έτσι είναι. Η δημιουργική σου δύναμη και η αντίστοιχη ενέργεια ακολουθεί το θεϊκό νόμο, ο οποίος καθορίζει πως κάθε πηγάζει ξεκινά από το πνεύμα.


Στο δικό σου επίπεδο της Γης η κβαντική φυσική επιβεβαιώνει πως τα πάντα στο σύμπαν αποτελούνται από συνείδηση ή σκέψεις –το ίδιο φυσικά και εσύ αλλά και εμείς. Σε τελική ανάλυση όλες οι εκφάνσεις της ύπαρξης, συμπεριλαμβανομένου και του δικού σου προσωπικού κόσμου, είναι βασικά οι δικές σου σκέψεις, πεποιθήσεις, απόψεις και ιδέες σε εκδηλωμένη μορφή.

Το να δημιουργεί κανείς είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία. Εάν επιλέγεις καλές σκέψεις, βάσεις σκέψεων και ιδέες, φροντίζεις για ένα θετικό αποτέλεσμα. Το μάθημα σου αφορά στο να επιλέγεις συνειδητά τις σκέψεις σου, ώστε να φέρεις και επιθυμητά αποτελέσματα. Κοίταξε τη ζωή σου και δες πως χρησιμοποίησες μέχρι σήμερα τη δημιουργικότητα σου. Όλα όσα βλέπεις είναι αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποίησες το πνεύμα σου.

Οι σκέψεις σου δημιουργούν με δύο τρόπους: είτε συνειδητά και σε αρμονία με το θεϊκό νόμο, είτε ασυνείδητα κάτω από τη χειραγώγηση του χάους του κόσμου. Όπως μπορείς να φανταστείς οι συνέπειες αυτών των δύο μεθόδων είναι εξαιρετικά διαφορετικές. Ενεργείς ασυνείδητα, όταν η προσοχή σου ελέγχεται από το «εγώ» σου και δρομολογείται από επιφανειακά φαινόμενα. Σε αυτό το επίπεδο εστιάζεσαι σε μια αρνητική εικόνα του εαυτού σου, σε ανασφάλειες, αμφιβολίες, φαντασιώσεις καταστροφών, εξωτερικές επιδράσεις, αποσταθεροποιητικά πρότυπα του παρελθόντος και γενικές φοβίες – πράγμα που οδηγεί στην εκδήλωση ασθένειας, άγχους, χάους και πόνου.

Δημιουργείς συνειδητά μέσω της πρόθεσης, η οποία επιλέγει προσεκτικά τις σκέψεις σου και εστιάζεται μόνο σε αυτές, οι οποίες εξυπηρετούν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Το να έχεις ένα ξεκάθαρο στόχο φροντίζει ώστε να φέρεις το πνεύμα σου σε μια ευθεία πορεία, όπου σταδιακά και λίγο-λίγο ο φυσικός κόσμος λυγίζει και μορφοποιείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εκφράζει την επιθυμία σου. Αυτό που φαίνεται να εναντιώνεται μετατρέπεται σε συνεργασία και αυτό που προηγουμένως ήταν μάχη και αγώνας μεταμορφώνεται σε ευχέρεια (ευκολία).

Η πρόθεση διευθύνει την πορεία της δημιουργικότητας καθώς αναπτύσσεται. Το σύμπαν ενδίδει στην σταθερή πρόθεση σύμφωνα με τη φύση του θεϊκού νόμου. Αναλογίσου τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους έχεις διευθύνει τις σκέψεις σου και πρόσεξε τα αποτελέσματα που αυτές επέφεραν.

Καμία σκέψη δεν είναι απλά ουδέτερη ή γεμάτη προτεραιότητες. Όλες οι πεποιθήσεις, τα μοντέλα σκέψης, εμπεριέχουν μία δυναμική και όταν εστιάζεσαι σε αυτή τη δύναμη και την κατευθύνεις –συνειδητά ή ασυνείδητα- δεν γίνεται αλλιώς, πρέπει να εκδηλωθεί με κάποιο τρόπο –και αυτό δίχως ουδεμία εξαίρεση.

Δεν χρειάζεται να ελέγχεις συνεχώς όλες τις σκέψεις σου για να δημιουργήσεις επιθυμητά αποτελέσματα –αρκεί να ελέγξεις αυτές που εργάζονται εναντίον σου. Μερικές σκέψεις οδηγούν σε καταπληκτικά αποτελέσματα, οπότε ας τις αφήσουμε στην ησυχία τους. Αντ΄αυτού πρόσεξε εκείνες τις ιδέες που δρουν ενάντια στην ευεξία σου και καταστρέφουν τη ζωή σου. Ξεχώρισε τις εποικοδομητικές σκέψεις από τις βλαβερές. Στρέψε την προσοχή σου στις προϋποθέσεις και εμπειρίες που επιθυμείς στη ζωή σου. Χάρη στο θεϊκό νόμο και στη δύναμη που υπάρχει μέσα σου ως αθάνατο δημιουργικό ον όλα τα όνειρα σου θα εκπληρωθούν.

Τώρα μπορείς να εφαρμόσεις αυτό το μάθημα.

• Εάν είσαι εντελώς αποπροσανατολισμένος και δεν ξέρεις που να εστιάσεις, εάν φοβάσαι να εστιάσεις σε οτιδήποτε ή προσέχεις στον κόσμο όλα όσα είναι λάθος… τότε σε σχέση με αυτό το μάθημα είσαι ένας αρχάριος μαθητής.

• Εάν συμφωνείς πως ο τρόπος που διευθύνεις το πνεύμα σου σε ορισμένους τομείς της ζωής σου, αλλά όχι σε όλους, έχει ως αποτέλεσμα μια κάποια διαφορά, εάν εφαρμόζεις ευκαιριακά τη θετική σκέψη, αλλά τις περισσότερες φορές το ξεχνάς, εάν σου είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς για μεγαλύτερο διάστημα σε κάτι συγκεκριμένο ή εάν ότι βλέπεις στις ειδήσεις ή την τηλεόραση το πιστεύεις ή ακόμη και το φοβάσαι… τότε είσαι ένας προχωρημένος μαθητής.

• Εάν αποδέχεσαι το γεγονός πως οι σκέψεις σου δημιουργούν, εάν προσέχεις και κατανοείς πότε σε υπηρετούν και πότε όχι ή εάν προσπαθείς να σκέφτεσαι παραγωγικά/δημιουργικά… τότε είσαι ένας πεπειραμένος φοιτητής.

• Εάν σκέφτεσαι δημιουργικά, ελέγχεις τακτικά τις βάσεις των σκέψεων σου, κατά κύριο λόγο προσανατολίζεσαι στις θετικές, ευτυχείς σκέψεις ή είσαι έτοιμος να προσπαθήσεις με κάθε τρόπο να ανακαλύψεις ασυνείδητα, βλαβερά και αρνητικά σχήματα… τότε βρίσκεσαι σε πολύ καλό δρόμο, ώστε να γίνεις μαέστρος αυτού του μαθήματος.

Εάν είσαι αρχάριος μαθητής:

• Συνειδητοποίησε τα ικανοποιητικά και θετικά αποτελέσματα στη ζωή σου και αναγνώρισε πως εσύ τα δημιούργησες.

• Πρόσεξε που στρέφεις την προσοχή σου. Εδώ συμπεριλαμβάνεται και το τι σκέφτεσαι, περί τίνος μιλάς ή τι ακούς στους διαλόγους τρίτων.

• Κλείσε την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο και στρέψε για αλλαγή την προσοχή σου στις ίδιες τις σκέψεις σου

• Δημιούργησε μικρές επιτυχίες, π.χ. να βρεις το ιδανικό πάρκινγκ ή να δεχτείς κάποιο έπαινο για την εργασία σου

• Εργάσου έτσι ώστε να αποκτήσεις οικειότητα σε σχέση με αυτή τη δημιουργική δύναμη.

• Διαπίστωσε εάν έχεις όνειρα για τη ζωή σου ή εάν πορεύεσαι δίχως στόχους.

• Εάν δεν έχεις στόχους, θέσε στον εαυτό σου κάποιους έστω μικρούς στόχους και εξασκήσου έτσι ώστε να εστιαστείς στην πραγματοποίηση τους.

Εάν είσαι προχωρημένος μαθητής

• Φτιάξε μια λίστα με τις πετυχημένες εκδηλώσεις/δημιουργίες σου όσο πίσω στο παρελθόν μπορείς να θυμηθείς και προσπάθησε να συνειδητοποιήσεις πως τις σκέφτηκες.

• Μετατόπισε το βλέμμα σου από αυτό που δεν σου αρέσει και δεν επιθυμείς σε αυτό που προτιμάς και ευχαρίστως θέλεις να βιώσεις.

• Μίλα, τραγούδησε, γράψε, στοχάσου και ονειρέψου σχετικά με όσα σου αρέσουν και ειδικά όσα σου αρέσουν στον εαυτό σου.

Εάν είσαι προχωρημένος φοιτητής:

• Αφιέρωσε μια ολόκληρη εβδομάδα σε κάτι που σου αρέσει.

• Γράψε ότι δεν λειτουργεί στη ζωή σου.

• Κράτα ημερολόγιο με τις καθημερινές επιτυχίες σου και σημείωνε ποιο ρόλο έπαιξαν οι σκέψεις, η προσοχή και η πρόθεση σου.

• Γράψε μία πρόθεση για την εβδομάδα και συγκεντρώσου καθημερινά 15 λεπτά πάνω σε αυτή.

Εάν είσαι στο δρόμο της μαεστρίας:

• Εάν εστιάζεσαι πάνω σε μία επιθυμία, προ-σχεδίασε ένα θετικό αποτέλεσμα.

• Ξεκίνα κάθε μέρα σου με την πρόθεση να τη σχεδιάσεις ακόμη πιο όμορφα από την προηγούμενη.

• Εξασκήσου στο να αναγνωρίζεις αμέσως εσφαλμένες δομές σκέψεων και λέγε φωναχτά: «delete» (σβήσιμο)

• Να σκέφτεσαι συχνά όμορφα πράγματα

Μάθημα ψυχής:

Η σκέψη δημιουργεί

Εργασία ψυχής:

Να δημιουργείς συνειδητά

Mάθημα ψυχής Νο 3 από το βιβλίο «Εργασίες Ψυχής – Η θεϊκή Δύναμη εντός σου»

της Sonia Choquette

απόδοση Βίκυ Χρυσού

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Ανώνυμος 01/27/2015 @ 7:49 ΜΜ

    Scientology?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*