Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

13:57 - 09/10/2011

Η Αλληγορία του Φωτός και του Σκότους

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ας αρχίσουμε τη διδασκαλία. Η αλληγορία αυτή έχει δοθεί επανειλημμένα. Φανταστείτε ένα δωμάτιο γεμάτο οντότητες που αποκαλούνται ανθρωπότητα και οι οποίες τριγυρνούν στο σκοτάδι. Η αλληγορία εδώ αναφέρεται σε πνευματικό σκοτάδι. Οι Άνθρωποι δεν γνωρίζουν ποιοι είναι ή γιατί είναι. Δεν έχουν ιδέα ότι αποτελούν μέρος της δημιουργικής ενέργειας του Θεού.
Ακολουθούν ότι τους δίνεται και οποιαδήποτε δόγματα μαθαίνουν σαν νέοι

Βρίσκουν το Θεό σε όποια γωνιά μπορούν. Ορισμένοι βρίσκουν βαθιά το Θεό, ενώ άλλοι όχι. Πολλοί ασχολούνται με δραστηριότητες και αυτό είναι το μόνο που καταλαβαίνουν.


Κατά τα φαινόμενα στο σκοτάδι συχνά πέφτουν ο ένας επάνω στον άλλο. Κάποιοι συγκρούονται και θυμώνουν… ένας πόλεμος αρχίζει. Αυτό συμβαίνει στο σκοτάδι, όταν δεν μπορείτε να δείτε πέρα απ’ όσα γνωρίζετε για τον εαυτό σας. Οπότε, οτιδήποτε συμβαίνει είναι ξέχωρο από εσάς και αποτελεί πάντα μυστήριο. Γι αυτό υπάρχει δράμα. Γι αυτό υπάρχει δολοπλοκία και δυσπιστία. Όντας στο σκοτάδι δημιουργεί πόλεμο. Όντας στο σκοτάδι δημιουργεί διαχωρισμό και μίσος. Όντας στο σκοτάδι δημιουργεί φόβο και άγχος.


Τώρα όμως, όπως συνεχίζει η αλληγορία, υπάρχει κάποιος στο σκοτάδι που γνωρίζει ποιος είναι. Θα λέγαμε ότι το χαρακτηριστικό του ατόμου εκείνου είναι Κομιστής Σπίρτων. Αυτός φέρει την ικανότητα να δημιουργεί φως. Όσο μικρό κι αν είναι, έχει ένα σπίρτο. Σ’ ένα κατασκότεινο δωμάτιο, ένα σπίρτο αναμμένο είναι ενδιαφέρον, καθώς δημιουργεί φως για να δουν αμυδρά όλοι. Έτσι εκείνος ο Κομιστής Σπίρτων στο σκοτεινό δωμάτιο αποφασίζει να το ανάψει. Ο λόγος; Για να μελετήσει τη δική του πνευματικότητα, τη δική του αυτοεκτίμηση, να ανάψει το σπίρτο για να δει καλύτερα τον εαυτό του.


Έτσι λοιπόν το ανάβει για τον εαυτό του, ώστε να πιάσει το χέρι του Ανώτερου Εαυτού του και ν’ ανακαλύψει ποιος είναι. Επομένως ανάβει το σπίρτο του. Και κατά τη διαδικασία ανάματος του σπίρτου, φωτίζει (πολύ αχνά) το υπόλοιπο δωμάτιο. Ξαφνικά οι Άνθρωποι μπορούν να δουν ο ένας τον άλλο και τους αρέσει! Βλέπουν οικογένεια! Ο φόβος αρχίζει να φεύγει. Καταλαβαίνοντας τι είναι δίπλα σας, δημιουργεί κατανόηση και γαλήνη. Υπάρχει λιγότερη δυσπιστία. Μερικοί ψάχνουν να δουν από πού ήρθε το φως. Πολλοί δεν το κάνουν.


Το χαρακτηριστικό του φωτός του Κομιστή Σπίρτων είναι παρόμοιο με τον φάρο που στέκεται στη θάλασσα, ένα παράδειγμα που σας έχουμε δώσει ξανά. Ο φάρος στέκεται ολομόναχος. Εκπέμπει ένα φως ορατό ή μη σε κάποιους, το οποίο τους κατευθύνει σε ασφαλή λιμάνια, με δική τους επιλογή, καθόσον έχουν το πηδάλιο της επιλογής στο δικό τους πλοίο της ζωής. Ο Κομιστής Σπίρτων στέκεται με το σπίρτο, το έχει ανάψει για τον εαυτό του κι όμως επηρεάζει θετικά όλους γύρω του.


Ο Κομιστής Σπίρτων δε λέει τίποτα. Οι άλλοι τριγύρω μπορεί να μη γνωρίζουν το όνομά του/της. Μπορεί να μη γνωρίζουν καν ότι έχει ανάψει ένα σπίρτο· το μόνο που ξέρουν είναι ότι τώρα μπορούν να δουν! Κάποιοι αρχίζουν να ψάχνουν το σπίρτο τους και αρχίζουν σιγά σιγά ν’ ανάβουν τα δικά τους σπίρτα και το δωμάτιο γίνεται φωτεινότερο. Όσο πιο φωτεινό γίνεται το δωμάτιο, τόσο φαίνεται και δεν είναι μυστηριώδες. Και όσο μπορεί να δει ένας Άνθρωπος πέρα από τον εαυτό του και την οικογένειά του, τόσο περισσότερη κατανόηση και γαλήνη υπάρχει. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό του πλανήτη, όπως το βλέπουμε τώρα.


oysia.blogspot.com

Πηγή
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*