Η έκλειψη ηλίου από την Ακρόπολη

Πολλοί περίμεναν με ανυπομονησία την έκλειψη ηλίου που σημειώθηκε σήμερα, ωστόσο οι Έλληνες, λόγω τοποθεσίας αλλά και καιρικών φαινομένων, δεν στάθηκαν τόσο… τυχεροί.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, στην Ελλάδα στη μερική φάση καλύφθηκε μέχρι και το 40% περίπου του ηλιακού δίσκου. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα, καλύφθηκε έως το 31,4% του ηλιακού δίσκου από το μαύρο σώμα της Σελήνης. Το ποσοστό κάλυψης ποικίλλει όμως για τις άλλες περιοχές της χώρας. Οσο πιο βόρειες είναι, τόσο πιο μεγάλο τμήμα του Ηλίου είδαν να σκοτεινιάζει. Οι κάτοικοι της Φλώρινας ήταν πιο τυχεροί, αφού καλύφθηκε το 40,7% του Ηλίου, ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης το 23,6%.

Ωστόσο, η συννεφιά στην Αθήνα δεν άφησε πολλά περιθώρια σε όσους θέλησαν να δουν το φαινόμενο στην εξέλιξή του, φορώντας βέβαια τα ειδικά γυαλιά, αλλά και στους πιο τολμηρούς που θέλησαν να κοιτάξουν απευθείας τον ήλιο.Nicoin

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΑ, με το σπρέι Nicoin..!

Το σπρέι Nicoin – ένα φυσικό προιόν ,το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε απο τον έθισμο στη νικοτίνη μόνο σε 3 εβδομάδες..

Χωρίς έμπλαστρα, Χωρίς βιομαγνήτες, Χωρίς φάρμακα και συμπλήρωμα διατροφής, Χωρίς βιβλία και υπνοθεραπεία!..

Βοηθάει να κόψετε τσιγάρο εύκολα, Εξαλείφει τα στερητικά συμπτώματα ,Χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους, Ηρεμεί τα νεύρα, Εξαλειφθεί την πίσσα και την νικοτίνη από τον οργανισμό!.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Αρκετοί ήταν και εκείνοι που παρακολούθησαν την έκλειψη του ήλιου από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, από τις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη, αλλά και μέσω του διαδικτυακού τόπου του, που έδειξε όλη την εξέλιξη του φαινομένου.

Η έκλειψη ήταν ορατή ως ολική μόνο στον έρημο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, ανάμεσα στη Νορβηγία και στην Ισλανδία. Οι περίπου 50.000 κάτοικοι των απομονωμένων νήσων Φαρόε, όπως και οι 3.000 των νορβηγικών νήσων Σβάλμπαρντ, είχαν αυτή την τύχη. Την μερική φάση της έκλειψης μπόρεσαν να παρακολουθήσουν, όπου δεν είχε συννεφιά, οι κάτοικοι της Ευρώπης, της Βόρειας και Ανατολικής Ασίας, της Βόρειας και της Δυτικής Αφρικής.

2 thoughts on “Η έκλειψη ηλίου από την Ακρόπολη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *