Η «βιομετρική κάρτα» έρχεται να βάλει τέλος στις αστυνομικές ταυτότητες!

Προ των πυλών βρίσκεται η «βιομετρική κάρτα», η οποία εκτιμάται ότι θα είναι το διαβατήριο του μέλλοντος. Κι αυτό, γιατί δεν θα καταγράφει μόνο τα συνηθισμένα στοιχεία, που βλέπουμε σε μια απλή ταυτότητα, αλλά θα περιέχει και χαρακτηριστικά μοναδικά, τα οποία είναι δύσκολο να αλλοιωθούν.


Η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων άναψε το πράσινο φως για να εφαρμοστούν πειραματικά δυο πιλοτικά προγράμματα, με τη συμμετοχή υπαλλήλων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την αποκαλούμενη «βιομετρική υπογραφή» (μέθοδος πολυτροπικής (multimodal) βιομετρίας), η οποία στηρίζεται στο συνδυασμό βιομετρικών δεδομένων… που εξάγονται μέσω πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου. Δηλαδή, μορφασμοί, γκριμάτσες προσώπου, ο τρόπος βαδίσματος, καθώς και φυσικά ή άλλα χαρακτηριστικά, που σχετίζονται με την εξωτερική του εμφάνιση (π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά, κλπ).

Η συγκεκριμένη μέθοδος εξετάζεται πειραματικά ως εναλλακτική/συμπληρωματική των συνήθων βιομετρικών πρακτικών, δηλαδή δακτυλοσκόπηση, ιριδοσκόπηση ή γεωμετρία προσώπου, με στόχο την αποδοτικότερη και ακριβέστερη εξαγωγή και χρήση βιομετρικών δεδομένων κατά τη χρήση τους, ιδίως σε συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε κρίσιμες εγκαταστάσεις με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας.

Οι «βιομετρικές υπογραφές» θα αποθηκεύονται, αφού πρώτα κρυπτογραφηθούν, σε έξυπνες κάρτες, καθώς και σε βάση δεδομένων, μαζί με τα κωδικοποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης των συμμετεχόντων. Το συγκεκριμένο έργο, με την επωνυμία «ΒΙΟΤΑΥΤΟΤΗΤΑ», θα εκτελέσει το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ), σε συνεργασία με εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

kontranews.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

10 thoughts on “Η «βιομετρική κάρτα» έρχεται να βάλει τέλος στις αστυνομικές ταυτότητες!

 1. Ανώνυμος says:

  Κι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τον "ΕΝΑΝ ΕΝΙΑΙΟ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ Αριθμό" για κάθε πολίτη!
  13μαΐ
  2014

  σχόλιο ID-ont: Μετά τον Γιώργο, το Ποτάμι νάτος κι ο επίδοξος σωτήρας (Τσίπρας) στην ίδια λογική. Από δεξιά, από το κέντρο και τώρα κι από αριστερά, γίνεται η ίδια πρόταση:

  Από το Οικονομικό Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ:
  ……………….
  III. Κατάργηση Αριθμού Αστυνομικής Ταυτότητας, Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, Αριθμού Δημοτολογίου, Αριθμού Φορολογικού Μητρώου, Αριθμού Μητρώου Ανωνύμων Εταιρειών, Αριθμού Φακέλου Α.Ε. κλπ. Αντικατάστασή τους από ΕΝΑΝ ΕΝΙΑΙΟ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ Αριθμό, ο οποίος:

  • Για τα Φυσικά Πρόσωπα χορηγείται σε όλους με την έναρξη του συστήματος και από τη γέννησή τους (στο εξής).

  • Για τα Νομικά Πρόσωπα χορηγείται σε όλα με την έναρξη του συστήματος και με την έναρξη τους (στο εξής).
  …………………….

  ID-on't renounce my freedom

   • Ανώνυμος says:

    …που θα φέρνει μαζί του τον θάνατο για όσους δεν είναι αρεστούς στη δρακονιανή αδελφότητα!

    Μην ξεχνάτε πως τα RFID θα εμπεριέχουν μια μικρή αλλά πανίσχυρη ποσότητα υδροκυανίου η οποία θα διοχετεύεται εξ' αποστάσεως στο σώμα μας με το απλό πάτημα ενός κουμπιού.

    Ειδικά τα νεογέννητα βρέφη θα είναι τα πρώτα που θα μπουν στη μαύρη λίστα των δρακονιανών μόλις εφαρμοστεί το μέτρο της ηλεκτρονικής σήμανσης.

    Το κλάμα ενός παιδιού που έρχεται στον κόσμο είναι αυτό που ενοχλεί περισσότερο από ποτέ αυτά τα γλοιώδη κτήνη.

    Μ' αυτό τον τρόπο οι σαυρήτες θα μπορούν με περισσή ευκολία να σκοτώνουν τα νεογνά πριν αυτά προλάβουν καν να δουν το φως της ζωής – προβάλλοντας το γελοίο εγχείρημα της δήθεν ασύμμετρης τρομοκρατικής απειλής.

 2. Ανώνυμος says:

  Ας αφήσουμε τα κόμματα… ο ελληνικός πολιτικός κόσμος είναι δεδομένη άσχημη πόρνη… αλλά διεθνούς φήμης, για τις υπηρεσίες του!

  Εμάς σε αυτό το ζήτημα, μας ενδιαφέρει περισσότερο η επίσημη θέση της Ορθοδόξου εκκλησίας! Υπάρχει;

  Βεβαίως και υπάρχει! Είναι η θέση του παπά… εδώ παπάς… εκεί παπάς… που είναι ο παπάς;

  Νάτος ο παπάς!
  http://www.star.gr/publishingimages/2012/12/251212143539_9457.jpg

  這些

 3. Ανώνυμος says:

  Στη Σουηδία εφαρμόζεται ήδη (πειραματικα) η μεθοδος πληρωμής με την "παλάμη" αντι καρτας ή μετρητών…

 4. Ανώνυμος says:

  Η «βιομετρική κάρτα» έρχεται να βάλει τέλος στις αστυνομικές ταυτότητες!…ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΚΟΛΗΤΟΙ ΤΗΣ ΦΩΤΟ…ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ? ΑΓΚΑ ΓΚΑ ΓΚΟΥ ΓΚΑ ΓΚΑ ΑΟΥΝΤΙΝΤΙ ΑΟΥΝΤΙΝΤΙ …ΚΓΑΝΚΓΑΡΑ ΑΟΥΝΤΙ ΓΚΑΚΓΑ…ΤΟ ΠΕΛΕΚΙ ΣΑΣ ΠΑΛΙΟΜΑΣΩΝΟΙ._

 5. Ανώνυμος says:

  δεν είναι πειραματικο,,,στην αγγλια υπαρχουν 15.000 καμερες και λειτουργει!στο σταρ τσανελ υπαρχει σειρα καθημερινα στις 21¨00 η ωρα για να μπει στο υποσεινηδητο μας…..
  οσο για το τσιπακι ηδη σε πολλες μαιευτικες στην ελλαδα μπαινει στα νεογέννητα στην πατουσα τους όταν γεννιουνται….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *