Ησυχία, χαρά και διατροφή τα μυστικά της αληθινής υγείας

Η υγεία είναι η φυσική μας κατάσταση και μπορούμε θαυμάσια να τη διατηρούμε πάντα. Οποιαδήποτε αντίληψη για το αντίθετο είναι ένα περιορισμένο σύστημα πεποιθήσεων, και πρέπει να απαλλαγούμε απ’ αυτό χωρίς δισταγμό. Η διάρκεια και η ποιότητα της ζωής σου είναι στα χέρια σου, και καμιά εξωτερική δύναμη δεν έχει ισχύ στη ζωτικότητα σου.

Η πρώτη συνταγή, η ησυχία, είναι ουσιαστική για την ευεξία μας. Πώς μπορείς να ακούσεις τη θεία φωνή μέσα σου αν είσαι απασχολημένος με τη φασαρία του εξωτερικού κόσμου; Κάθε μέρα αφιέρωνε κάποιο χρόνο για να είσαι με τον εαυτό σου. Διαλογίσου, περπάτα στο δάσος ή κλειδώσου στην τουαλέτα. Ο Θεός δεν ζει σε ένα μακρινό σύννεφο, αλλά μέσα στην καρδιά σου.

Η χαρά έχει την ίδια ζωτική σημασία για την καλή υγεία που έχει ο αέρας. Κάθε φωτισμένο άτομο που γνωρίζω είναι γεμάτο ευτυχία και γέλιο. Μην πέφτεις θύμα των εικόνων που παριστάνουν το Θεό σαν μια ζοφερή και καταθλιπτική οντότητα. Ο Θεός δεν είναι ένας κακότροπος γέρος, αλλά ένα χαρούμενο παιδί. Δε χρειάζεται να αναλύεις και να επεξεργάζεσαι την κάθε σου σκέψη και εμπειρία. Βγες έξω, παίξε, γέλα, κάνε χαζομαρίτσες και ρίξε το φόβο στον άνεμο. Θα βρεις την αλήθεια πιο γρήγορα μέσα από τη χαρά παρά μέσα από τη σοβαρότητα.

Η δίαιτα είναι εξαιρετικά σημαντική. Τα σώματα μας κατασκευάστηκαν για να λειτουργούν σε ένα υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας, ευκαμψίας και ευεξίας. Για να διατηρούμε την υγεία στο σώμα μας πρέπει να το διατηρούμε σε αρμονία με τη φύση. Τρώγε φρέσκιες, αγνές τροφές, απαλλαγμένες από τεχνητά συστατικά ή συντηρητικά. Απέφευγε τη ζάχαρη, τα λίπη, το αλάτι και τις επεξεργασμένες τροφές. Κάνε τα γεύματα σου μυσταγωγία. Τρώγε αργά, ευχαρίστησε το Θεό για την τροφή σου και χώνεψε την. Δώσε στο σώμα σου αγάπη με τη μορφή ποιοτικής τροφής, κι εκείνο θα ανταποκριθεί με ρωμαλέα υγεία.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Άλαν Κοέν» Μια βαθιά Ανάσα Ζωής» Εκδόσεις Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

ΠΗΓΗ

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

One thought on “Ησυχία, χαρά και διατροφή τα μυστικά της αληθινής υγείας

  1. Ανώνυμος says:

    ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΙΩΘΟΝΤΑΣ ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΤΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΚΑ- ΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑ- ΔΑΣ- ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΑΣ ΡΟΥΧΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΜΙΑ ΣΤΕΓΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ 75 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ- ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΧΡΗΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Η ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΣΑΣ ΤΟΤΕ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΟ 8 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ- ΑΝ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΨΗΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΝΟΙΩΘΕΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ Τ Ο Τ Ε ΕΙΣΤΕ ΕΥ- ΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΟΤΙ ΕΝΩ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΔΕΝ ΚΑ ΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ—ΑΓΝΩΣΤΟΥ—ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΖΟ ΒΙΤΑΛΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *