Ηνωμένες Πολιτείες Βαλκανίων..Πρεσβεία Μαμούθ στα Σκόπια / Βασεις Μαμούθ των ΗΠΑ

Mε την ευκαιρία της αναγνώρισης του μορφώματος του Κοσσυφοπεδίου από το Δ.Δ. της Χάγης η οποία ανοίγει σύντομα τους ασκούς του Αιόλου θα επιθυμούσα να μοιραστώ με το αντιδραστικό και ανήσυχο αναγνωστικό σας κοινό κάποιες πληροφορίες σχετικά με το ρόλο που καλείται να παίξει η νεότευκτη «κρατική» οντότητα με τον υποστασιασμό των ΗΠΑ στα Βαλκάνια…. Ας μη ξεχνούμε ΠΟΤΕ τα λόγια του Ίωνα Δραγούμη για τη Μακεδονία… 

Μακάρι να αφυπνισθούμε όλοι σε ατομικό αρχικά επίπεδο ώστε να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης της Επανάστασης του ’21. Ο αγώνας τώρα αρχίζει…. 

ΚΟΣΟΒΟ: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ CAMP BONDSTEEL 

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ π.γ.δ.Μ 

Η π.γ.δ.Μ. στο ΝΑΤΟ για ασφαλή ροή πετρελαίου σε oλόκληρη την Ευρώπη Απίστευτο και όμως αληθινό. Η γιγαντιαία Αμερικανική βάση CAMP BONDSTEEL στο ιστορικό Urosevac του νότιου Κοσόβου είναι τόσο μεγάλη που διακρίνεται από την ..Σελήνη με γυμνό οφθαλμό. 

Απέχει 149 μόλις χιλιόμ. από τα ελληνικά σύνορα και 26 χιλιόμ. από την πόλη των Σκοπίων. Σε έκταση 3.865 στρεμμάτων φιλοξενεί 9.000 Αμερικανούς στρατιωτικούς μαζί με τον βαρύ εξοπλισμό τους 

Το εσωτερικό της οδικό δίκτυο έχει μήκος 25 χλμ. Είναι η πρώτη διακρατική βάση στην στρατιωτική ιστορία καθώς εκτείνεται και επεκτείνεται ταυτόχρονα στο έδαφος δύο ανεξάρτητων κρατών, της π.γ.δ.Μ. και του Κοσόβου. Στην Ελλάδα ήταν άγνωστη μέχρι τις αρχές του 2008 καθώς τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ παρασιωπούσαν την ύπαρξή της για λόγους προπαγανδιστικής σκοπιμότητας εξ αιτίας του Σκοπιανού.  Το Camp Bondsteel, η δεύτερη σε μέγεθος Αμερικανική βάση του κόσμου, στήθηκε το 2.000 σε τρεις μόλις μήνες με συναρμολογούμενες κατασκευές τύπου ΠΡΟΚΑΤ από 7.000 Αλβανούς εργάτες που εργάσθηκαν νυχθημερόν υπό την επίβλεψη 1.000 Αμερικανών μηχανικών, με κόστος μόλις 180 εκατομ. δολλάρια. 

Κατασκευάστρια εταιρεία η Αμερικανική Halliburton μέσω της θυγατρικής Brown & Root Services Corp. Διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Halliburton διετέλεσε ένα από τα δημοφιλέστερα γεράκια του Αμερικανικού Πενταγώνου, ο Dick Cheney, πρώην Υπουργός Αμυνας και ήδη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ 

Tην πρωτιά των Αμερικανικών βάσεων ανά τον κόσμο εξακολουθεί να κατέχει το Camp Anaconda στο Ιράκ που φιλοξενεί 28.000 στρατιωτικούς και πολίτες διαφόρων εθνικοτήτων. Βρίσκεται βόρεια της Βαγδάτης δίπλα στο αεροδρόμιο και εμπεριέχει πολλαπλούς αεροδιαδρόμους από τους οποίους εξυπηρετείται η δράση και ο ανεφοδιασμός των συμμαχικών στρατευμάτων στο Ιράκ. 

Το Camp Bondsteel φιλοδοξεί να κλέψει την πρώτη θέση μετά την ολοκλήρωση μιας προσαρτημένης δεύτερης δίδυμης βάσης που ήδη κατασκευάζεται στο έδαφος της π.γ.δ.Μ. περιλαμβάνοντας αεροδρόμιο, εγκαταστάσεις εκτοξεύσεως πυραύλων και ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης. 

Η εταιρεία Halliburton είναι ταυτόχρονα ανάδοχος του ενεργειακού σούπερ αγωγού ΑΜΒΟ μήκους 892 χιλιομ. που θα συνδέσει το Βουλγαρικό λιμάνι Burgas με τον Αυλώνα. Ο αγωγός δυναμικότητας 750.000 βαρελίων ημερησίως, θα διέλθει από τις νότιες παρυφές της δίδυμης βάσης με σκοπό να τροφοδοτήσει την Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και την Αμερική με πετρέλαιο της Κασπίας. 

Η βάση συνδέεται με διάδρομο μερικών χιλιομέτρων με τα σύνορα της π.γ.δ.Μ. καθώς μία δεύτερη δίδυμη βάση εφοδιασμένη με αεροδιάδρομο μαχητικών αεροσκαφών, στήνεται εσπευσμένα στο έδαφος της π.γ.δ.Μ. πολύ πιό κοντά στα ελληνικά σύνορα. Προορισμός: Η διαρκής επιτήρηση των Βαλκανίων, της ανατολικής Μεσογείου και κυρίως του γιγάντιου πετρελαιαγωγού ΑΜΒΟ προϋπολογισμού 1,3 δισεκ. δολλαρίων που θα διέλθει από την π.γ.δ.Μ. 


Γιά όσους δεν γνωρίζουν ΑΜΒΟ σημαίνει Albanian-Macedonian-Bulgarian Oil. Πρόκειται για Αμερικανικό κονσόρτσιουμ κατασκευής ενεργειακών διαύλων με έδρα τo Τέξας. Ο πετρελαιαγωγός ΑΜΒΟ θα συνοδεύεται παράλληλα από την λεγόμενη παρα-Εγνατία οδό, έναν οδικό άξονα που θα συνδέσει την Μαύρη Θάλασσα με την Αδρατική μέσω π.γ.δ.Μ. 

Τα οικονομικά οφέλη για την περιοχή θα είναι τεράστια, καθώς το φιλόδοξο αυτό Project θα αναβαθμίσει την οικονομία των τριών χωρών μέσω των οποίων πρόκειται να διέλθει. 
Στο κτιριακό συγκρότημα θα στεγάζεται και το λογιστικό κέντρο υποστήριξης της γιγαντιαίας στρατιωτικής βάσης Bondsteel των ΗΠΑ που βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομ. πάνω στην μεθόριο π.γ.δ.Μ.-Κοσόβου καθώς και άλλων βάσεων σε Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία. 

Από όλες τις παραπάνω χώρες η π.γ.δ.Μ θεωρείται η πλέον πιστή σύμμαχος των ΗΠΑ καθώς η γεωστρατηγική της ταξινόμηση υφίσταται συνεχή αναβάθμιση και ο αντιαμερικανισμός είναι μία έννοια ακατανόητη έως και ανύπαρκτη.   Ο νέος Αμερικανός πρέσβυς στην π.γ.δ.Μ Philip Reeker 


ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ
…. 


Το στρατόπεδο Camp Bonsteel που αποκαλείται χαϊδευτικά από τους Αμερικανούς Grande Dame (Μεγάλη κυρία), εκτείνεται σταδιακά στις δύο πλευρές των συνόρων π.γ.δ.Μ-Κοσόβου εξυπηρετώντας τα τέσσερα πέμπτα της δύναμης που διατηρούν οι ΗΠΑ στα Βαλκάνια. 

Ταυτόχρονα στεγάζει και το αρχηγείο της πολυεθνικής δύναμης KFOR που προστατεύει το νεοσύστατο κράτος του Κοσόβου. 

Είναι τόσο αχανές που υποδιαιρείται σε εξωτερική, μέση και κεντρική ζώνη. Φιλοξενεί 60 επιθετικά ελικόπτερα Apache και Blackhawk, πολύ σύντομα όμως θα γίνει βάση μαχητικών F-16 και Stealth που θα μεταφερθούν από την βάση Aviano της Ιταλίας. 

Ο στρατηγικός στόχος του Camp Bondsteel είναι διπλός: Η στρατιωτική προστασία της ροής πετρελαίου από την Κασπία στην Ευρώπη και Αμερική και η δυναμική επέμβαση σε περίπτωση αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια και Μέση Ανατολή.  

Αν και το πετρέλαιο που θα ρέει στον σωλήνα θα έρχεται από την κεντρική Ασία και ιδίως το Καζακστάν, οι ΗΠΑ θέλουν να το ελέγχουν και πολύ πιθανόν να διακόπτουν την ροή του κατά βούληση. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στην κατασκευή του αγωγού ΑΜΒΟ συμμετέχουν με κεφάλαια οι Αμερικανικοί πετρελαϊκοί υπεργίγαντες Exxon, Mobil και Chevron.  

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΜΑΜΟΥΘ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Η υπό κατασκευή νέα Αμερικανική πρεσβεία-φρούριο στα Σκόπια Αεροφωτογραφία του συγκροτήματος με φόντο τον ποταμό Vardar 
Οι εργασίες οικοδόμησης συνεχίζονται νυχθημερόν με αμείωτο ρυθμό. Το ερώτημα που πλανάται είναι εάν στα εγκαίνια προσκληθή ο Ελληνας επιτετραμένος στα Σκόπια. 

Στα Σκόπια κατασκευάζεται ταχύτατα υπό άκρα μυστικότητα η μεγαλύτερη Aμερικανική πρεσβεία του κόσμου


Εκτείνεται στον βόρειο τομέα της πόλης σε υπερυψωμένη έκταση 110.OOO τ.μ. πλάϊ στον ποταμό Βαρδάρη. Σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ το τεράστιο συγκρότημα θα περιλαμβάνει 15 υπόγειους ορόφους. 

Πρόσβαση στο εργοτάξιο έχουν μόνο η Aμερικανική κατασκευαστική εταιρεία Brown & Root και εργάτες της Μακεδονικής εταιρείας Grant, οι οποίοι τηρούν απόλυτη μυστικότητα. 

Η Grant στην δεκαετία του ’80 είχε κατασκευάσει και το υπόγειο καταφύγιο του Σαντάμ Χουσεϊν στην Βαγδάτη. Η νέα πρεσβεία αναμένεται να κοστίσει συνολικά 120 εκατομμύρια δολάρια. 

Γύρω από το γιγάντιο νέο κτίσμα θα δημιουργηθεί μία ζώνη ύψιστης ασφαλείας. 
Το πολυπληθές προσωπικό της Αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια συγκροτείται από 310 άτομα με επικεφαλής τον νέο πρέσβη κ. Philip Reeker, ο διορισμός του οποίου εγκρίθηκε από την Γερουσία στις 10 Σεπτεμβρίου 2008. Σε άλλο σημείο των Σκοπίων λειτουργεί το Αμερικανικό πολιτιστικό κέντρο (American Corner of Skopje). 
Το υπό ανέγερση συγκρότημα θυμίζει πυρηνικό εργοστάσιο  Η υπό κατασκευή τεράστια Αμερικανική πρεσβεία στο Ιράκ. 
Η πρεσβεία στα Σκόπια είναι ακόμα μεγαλύτερη 


Στο μεταξύ oι Aμερικανοί θέλουν να πείσουν τους αθίγγανους Roma που ζουν σε διπλανό χωριό να αλλάξουν τόπο κατοικίας καταβάλλοντας ελκυστικές αποζημιώσεις. 


Με την νέα Αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια δεν δημιουργείται απλά μια διπλωματική αποστολή, αλλά θεμελιώνεται το περιφερειακό επιτελείο της CIA στα Βαλκάνια γιά την συλλογή πληροφοριών και επιτήρηση «δυστροπούντων» όπως η Ελλάδα. 

πηγη

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *