ΗΛΙΑΔΗΣ: Έτοιμη να αντιμετωπίσει τις τουρκικές απειλές και ότι προκύψει η Κύπρος

Μαρκουλλή στην «Μιλιέτ»: «Δεν θα υποχωρήσουμε»

Έτοιμη να αντιμετωπίσει ότι προκύψει από τις τουρκικές απειλές εναντίον της, παρουσιάζεται η Κύπρος. Ο ΥΠΑΜ Δημήτρης Ηλιάδης τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία σε συνεργασία με την Ελλάδα λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για  αντιμετώπιση όλων των ενδεχομένων που μπορεί να προκύψουν από τις απειλές της Τουρκίας  σε σχέση με την εξόρυξη φυσικού αερίου.


Επεσήμανε παράλληλα ότι  ένας μεγάλος αριθμός παραγόντων της Διεθνούς  κοινότητας αναγνώρισε και σεβάστηκε τα κυριαρχικά δικαιώματα της ΚΔ, κάτι που αποτελεί, όπως είπε,  μεγάλο πολιτικό και ηθικό ανάχωμα για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.
Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο υπουργός Άμυνας είπε ότι  δεν μπορεί να είμαστε απόλυτα βέβαιοι για τις προθέσεις της Τουρκίας, αλλά, επισήμανε δεν είναι εύκολη υπόθεση η πρόκληση ρήξης με το διεθνές περιβάλλον.
Αναφερόμενος στις χθεσινές συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογο του, Πάνο Μπεγλίτη, τόνισε ότι Κύπρος και Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσουν  τις μεθόδους της Τουρκίας και  ότι με σταθερότητα και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, θα ασκήσουν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα.
Μαρκουλλή στην «Μιλιέτ»: «Δεν θα υποχωρήσουμε»
Εξάλλου, Η Υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή ανέφερε σε συνέντευξη της στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ»  ότι η εξόρυξη Φυσικού Αερίου στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου θα γίνει από αμερικανική εταιρεία, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν θα αποτελέσει στόχο της Τουρκίας.
Η υπουργός τόνισε ότι  η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα  υποχωρήσει στο θέμα του Φυσικού Αερίου, υπογραμμίζοντας ότι  μόλις ενωθεί το νησί θα ωφεληθούν και οι Τ/κ. «Αλλά»,  προσθέτει η κα Μαρκουλλή, «εάν συνεχιστεί η διαίρεση, τότε θα στερηθούν του πλούτου αυτού»

Η κα Μαρκουλλή αναφέρει στην συνέντευξη της ότι δεν νομίζει πως Τουρκία θα προβεί σε ενέργεια, η οποία θα είναι  αντίθετη με τις αρχές των ΗΕ  και του διεθνούς δικαίου, θέτοντας σε κίνδυνο την πορεία ένταξης της  στην ΕΕ με το να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των γεωτρήσεων.
 

Σε ετοιμότητα η Ελλάδα

Σε μια άλλη εξέλιξη, υπό στενή παρακολούθηση έχει θέσει η Ελλάδα το νορβηγικό πλοίο που έχει αρχίσει να πλέει με συνοδεία τεσσάρων πολεμικών από την Αττάλεια και κινείται στα διεθνή χωρικά ύδατα με σκοπό να προβεί σε γεωτρήσεις στη θαλάσσια περιοχή του Καστελλόριζου για λογαριασμό της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδεται, η ετοιμότητα της Ελλάδας θα είναι ιδιαίτερα έντονη το Σαββατοκύριακο, ενώ οι  επιτελείς των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών έχουν επεξεργαστεί αρκετά σενάρια και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η Τουρκία να μεταφέρει την ένταση στο Αιγαίο λόγω της παρουσίας Αμερικανών και Ισραηλινών στην Κύπρο.
Ωστόσο, δεν αποκλείουν  το ενδεχόμενο η Τουρκία να προκαλέσει κάποιο επεισόδιο στην περιοχή όπου τοποθετήθηκε η πλατφόρμα στην ΑΟΖ της Κύπρου αλλά και να μην υπάρξει  υπαναχώρηση του Ερντογάν.

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *