Ζητείται Ευρωπρόεδρος «πλήρους απασχόλησης» για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης. Αποχωρεί ο Γιούνκερ, έρχεται ο βαν Ρομπάι…

Την αποχώρησή του από την προεδρία του Eurogroup επιβεβαίωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ανοίγοντας το δρόμο για την αλλαγή όχι μόνο προσώπων αλλά και της ίδιας της διάρθρωσης του ευρωσυστήματος με την ίδρυση μιας νέας «οικονομικής διεύθυνσης» την οποία θα αναλάβει ο νυν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Την εξέλιξη είχαν προαναγγείλει οι γερμανικοί Financial Times, που έκαναν λόγο για άμεση παραίτηση Γιούνκερ με στόχο την ανάδειξη ενός νέου προέδρου, «πλήρους απασχόλησης» για την Ευρωζώνη.

Αυτή ήταν και η επιχειρηματολογία του κυρίου Γιούνκερ ο οποίος τόνισε την ανάγκη να ασχολείται με το Eurogroup ένας Πρόεδρος που θα ασχολείται αποκλειστικά με την Ευρωζώνη – σε αντίθεση με τον ίδιο που εκτελεί ταυτόχρονα χρέη πρωθυπουργού και υπεύθυνου Οικονομικών του Λουξεμβούργου.

Η επιλογή τώρα του διαδόχου του στο πρόσωπο του κυρίου βαν Ρομπάι φέρεται να επικροτείται από τη Γερμανία και τη Γαλλία, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνήσει και στην αναγκαιότητα της σύστασης ενός νέου θεσμικού οργάνου που θα έχει την «αποκλειστική ευθύνη για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης»!

Το ερώτημα που εγείρεται πλέον είναι κατά πόσον αυτή η γαλλογερμανική πρωτοβουλία θα συγκεντρώσει τη στήριξη και των υπολοίπων κυβερνήσεων της ΕΕ, καθώς είναι προφανές πως οι πολιτικοί ηγέτες των 27 δεν βλέπουν με καλό μάτι την μεταφορά περισσότερων εξουσιών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε όργανά της αντί για τις ηγεσίες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Ήδη το πρακτορείο Reuters μεταδίδει πως μερίδα ευρωβουλευτών εκφράζει έντονες αντιδράσεις τόσο για την επιλογή του κυρίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι ως διαδόχου του αποχωρούντα προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ , όσο και για την σκοπιμότητα της δημιουργίας ενός νέου οργάνου για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης!http://redskywarning.blogspot.com/ Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *