08:58 - 11/01/2015

Ετοιμάζεται «Αρμαγεδδών» για την Συρία;

ΕΚΤΑΚΤΟ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Το pentapostagma.gr, παρουσιάζει πρώτο άρθρο «βόμβα» του γερμανικού τύπου που προέρχεται, από την γερμανική υπηρεσία πληροφοριών, και αναφέρει την ύπαρξη πυρηνικού αντιδραστήρα στην Συρία,ο οποίος βρίσκεται μάλιστα υπό τον έλεγχο της χεζμπολάχ.

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel δημοσίευσε μια εκτενή μελέτη σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Σε αντίθεση με το Ισραήλ και το Πακιστάν, η Συρία είναι μέλος της Συνθήκης για τη μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων, γράφει σε εκτενές άρθρο του, το γερμανικό περιοδικό .

Μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς της Συρίας στην πυρηνική εγκατάσταση στο Al –Kibar στην Συρία, ο διεθνής οργανισμός πυρηνικής ενέργειας ΙΑΕΑ , ζήτησε πρόσβαση στον αντιδραστήρα. Η ΙΑΕΑ έγινε δεκτή τον Ιούνιο του 2008, 10 μήνες μετά την βομβιστική επίθεση.

Παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή δεν είχε αποδείξεις εκατό τοις εκατό, απαίτησε την πρόσβαση σε τρεις επιπλέον τοποθεσίες . Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περιοχή Marj al-Sultan, 15 χλμ από την Δαμασκό. Οι Σύριοι αρνήθηκαν, κατηγορώντας την ΙΑΕΑ για «συκοφαντία».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΙΑΕΑ , στην διάθεση των Σύρων υπάρχουν έως και 50 τόνοι ουρανίου. Αυτή η ποσότητα είναι αρκετή για να κατασκευαστούν 3-5 πυρηνικές βόμβες. Αυτό ανέφερε τον Σεπτέμβριο του 2013, το Ινστιτούτο για την Επιστήμη και τη Διεθνή Ασφάλεια στην Ουάσιγκτον.

Το συριακό ουράνιο ήταν κρυμμένο στην τοποθεσία Marj al-Sultan. Η περιοχή αποτέλεσε πεδίο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ των ισλαμιστών ανταρτών και των κυβερνητικών στρατευμάτων. Οι Σύροι προφανώς όμως κατάφεραν να αφαιρέσουν το σύνολο του εξοπλισμού, και των υλικών πριν οι εχθροπραξίες εξαπλωθούν έως εκεί.

Το περιοδικό Spiegel αναφέρει για τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις, και έναν υπόγειο πυρηνικό αντιδραστήρα στο Al Kseyr στα σύνορα του Λιβάνου.

Ο εξοπλισμός και τα υλικά από την περιοχή Μαρτζ αλ-Σουλτάν μεταφέρθηκαν σε ειδικά φυλαγμένη περιοχή που βρίσκεται στα δυτικά του Al Kseyr , 2 χλμ από τα σύνορα του Λιβάνου.

Σύμφωνα τώρα με άλλες πληροφορίες στο σημείο αυτό υπάρχει μια μεγάλη κρύπτη όπλων για την σιιτική οργάνωση της «Χεζμπολάχ».

Σταδιακά, όμως, άρχισαν να αναδύεται μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Η κατασκευή των εγκαταστάσεων ξεκίνησε το 2009. Το μεγαλύτερο μέρος των έργων δεν είναι ορατό στο ανθρώπινο μάτι .

Παρά τις άγριες και σφοδρές μάχες την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2013, η περιοχή ήταν πάντα υπό τον έλεγχο της «Χεζμπολάχ».

Σύμφωνα με πρόσφατες δορυφορικές εικόνες, το μυστικό κτίριο αποτελείται από έξι δομές: το φυλάκιο και πέντε υπόστεγα, τρία εκ των οποίων διαθέτουν μυστική είσοδο σε μια υπόγεια εγκατάσταση, αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα ostskriptum.org.

Το κτίριο είναι συνδεδεμένο με το ηλεκτρικό σύστημα της πόλης BLOS και δέχεται νερό από την λίμνη . Αυτό είναι ιδιαίτερα ύποπτο, επειδή οι αποθήκες πυρομαχικών δεν χρειάζονται τέτοιας έκτασης σύστημα υδροδότησης.

Το περιοδικό γράφει ότι αυτές οι έμμεσες υποψίες επιβεβαιώθηκαν με τις πρόσφατες απ “ευθείας συνομιλίες και παρακολουθήσεις ανώτερου διοικητή της «Χεζμπολάχ», ο οποίος αναφέρεται σε «πυρηνικό εργοστάσιο». Επίσης, μιλάει συχνά σε ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο, τον επικεφαλής της συριακής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, Ibrahim Othman. Στις συνομιλίες αυτές αναφέρεται το κωδικό όνομα του κτιρίου, ως «σχέδιο ΖαμΖαμ» (πηγή, που δημιουργήθηκε από τον Αλλάχ στην έρημο για τη σύζυγο του Ιμπραήμ και τον γιο του Ισμαήλ. σύμφωνα με το κοράνι).

Επίσης υπάρχουν από υποκλοπή συνδιαλέξεις που πιστοποιούν διαπραγματεύσεις που αναφέρονται στους επιστήμονες και μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Οι μυστικές υπηρεσίες της δύσης είναι πεπεισμένες ότι στο κτίριο αυτό δραστηριοποιούνται εμπειρογνώμονες της Βόρειας Κορέας, κυρίως αναφέρεται ο Zhou Ji Bi, ένας πυρηνικός μηχανικός που κατασκεύασε τον πυρηνικό αντιδραστήρα στο Γιονγκμπιόν.

Οι αποκαλύψεις του Spiegel έγιναν στην πιο ακατάλληλη στιγμή για όλους τους ενδιαφερόμενους. Για τον Άσαντ, την Κορέα, την «Χεζμπολάχ», καθώς και για την Δύση, και την Αμερική που θεωρεί ότι μετά την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου του Άσαντ, «ακύρωσε» όλες τις δυνατότητες δημιουργίας μη συμβατικών όπλων, από την Συρία.

Το περιοδικό επισημαίνει ότι σε αντίθεση με την καταστροφή των εγκαταστάσεων στο Deir ez-Zur από το Ισραήλ το 2007, το κτίριο του Al-Kseyr απαιτεί ένα ποιοτικά διαφορετικό επίπεδο εκπαίδευσης για να καταστραφεί. Απαιτεί την χρήση ειδικών βομβών καταστροφής καταφυγίων, με τις συνέπειες για το περιβάλλον, να δύνανται να προβλεφθούν.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, η ΙΑΕΑ για άλλη μια φορά κάλεσε τον Άσαντ να «συνεργαστεί» πλήρως με τον Οργανισμό σχετικά με όλα τα εκκρεμή ζητήματα.» Η Συρία δεν είχε δώσει έστω και μια επίσημη απάντηση στην αναφορά αυτή.

Το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε επιθεωρητές της ΙΑΕΑ να επιθεωρήσει τα ερείπια ενός κτιρίου στο Ντέιρ αλ-Ζορ. Η ΙΑΕΑ αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε νομιμοποίηση στους ισλαμιστές τρομοκράτες, καταλήγει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr,δεν μπορεί να πιστοποιήσει την εγκυρότητα της πληροφορίας, αλλά αυτή σίγουρα «διοχετεύτηκε» από τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Επειδή υπάρχει κακή προϊστορία με το Ιράκ , αναμένουμε την έκδοση και άλλων δορυφορικών και επίγειων φωτογραφιών που να αποδεικνύουν το αληθές. Ένα άλλο σκοτεινό σημείο είναι ότι αυτές τις πληροφορίες είναι ότι, τις είχαν και παλαιότερα οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες . Τι άλλαξε τώρα ,η ποια ακριβώς μεταβολή επήλθε στις πυρηνικές δυνατότητες της Συρίας , για να βγουν στην δημοσιότητα τώρα; Ένα είναι το σίγουρο , ότι εάν και εφόσον ισχύουν κατ’ ελάχιστο αυτές οι πληροφορίες, το χτύπημα της ισραηλινής αεροπορίας, θα είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο. Η Συρία θα αποτελέσει το πρώτο στόχο στην Μέση Ανατολή αυτό είναι δεδομένο .

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

 1. 0
  0
  ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ,Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ <> ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ,ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΚΑΙ Σ.ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ,ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ,ΣΩΣΤΑ? ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΡΦΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΜΠΑΖΑ, ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΣΠΙΓΚΕΛ??? ΝΑΙΝ. ΣΟΥΚΑ.
 2. 0
  0
  Παίδες ψυχραιμία….

  Το πολύ – πολύ να πεθάνουμε. Τιποτ αλλο δεν θα πάθουμε….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί