Επιτέλους! Αυτόματη αλλαγή ταυτότητας στην εφορία

Επιτέλους! Αυτόματη αλλαγή ταυτότητας στην εφορία

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) ανακοίνωσε σήμερα ότι, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία…
προχώρησε σε ενημέρωση των ταυτοτήτων στο μητρώο φορολογουμένων της.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η νέα διαδικασία, που θα ενεργοποιείται τακτικά, εξαλείφει την υποχρέωση για επίσκεψη στη ΔΟΥ για την αλλαγή τής ταυτότητας και συνεπακόλουθα μειώνει το σχετικό γραφειοκρατικό κόστος.

Ωστόσο, οι φορολογούμενοι που αλλάζουν την ταυτότητά τους καλούνται να ελέγχουν στο TAXISnet τα στοιχεία μητρώου τους για την ορθότητα της ταυτότητας. Σε περίπτωση σωστής αναγραφής της δεν χρειάζεται να κάνουν καμία άλλη ενέργεια.

Η έναρξη της διαδικασίας ενημέρωσης γίνεται στο πλαίσιο των αλλαγών των διαδικασιών της ΓΓΔΕ με στόχο την εξάλειψη της ανάγκης παρουσίας στις ΔΟΥ. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθεί έμφαση στις διαδικασίες μητρώου μετά και την ενεργοποίηση των περισσοτέρων δηλώσεων και πληρωμών μέσω της διαδικτυακής οδού.

Υπενθυμίζεται ότι με τις έως τώρα αλλαγές στις δηλώσεις, το 2013 το 97% όλων των δηλώσεων έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά και η συντριπτική πλειοψηφία των πληρωμών γίνεται ήδη μέσω Τραπεζών και ΕΛΤΑ.

Η ΓΓΔΕ τονίζει ότι θα συνεχίσει, με έμφαση στη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη, στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και στην απλοποίηση των διαδικασιών.

gr.news.yahoo.com

Loading...

5 thoughts on “Επιτέλους! Αυτόματη αλλαγή ταυτότητας στην εφορία

 1. Ανώνυμος says:

  ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ ΤΑ @@ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ…ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ !!!

  ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ…… ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΑΡΑΓΜΑ…..

  ΙΧΝΚ

  Λιάς

  • Ανώνυμος says:

   δε λεω για την καρτα του πολιτη εννοειται..αλλα αυτο τωρα με την αλλαγη ταυτοτητας ηλεκτρονικα αντι να τρεχεις σε υπηρεσιες ειναι αλλο!

 2. Ανώνυμος says:

  Γιαυτο δεν πρόκειται να παμε μπροστά φοβόμαστε μην τυχόν και ξεπηδήσει ο διαολος απο την ταυτότητα. …ρε ποιες ψυχες να σώσουμε?? Ετσι και αλλιώς με αυτα τα χρόνια που έρχονται ολοι μαρτυρες θα γίνουμε"" οταν πεινάει το παιδι μου ασφαλος και δεν θα εχει το τάισμα κανενός αν δεν κινηθώ εγω και οποιος εχει παιδια""Λοιπον ξεκολλάτε με τα δηθεν και κοιτάτε το αυριο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *