Επιτάσσουν περιουσίες για χάρη της βάσης της Σούδας

Στην επίταξη πέντε εκτάσεων με συνολικό εμβαδό περίπου 28 στρέμματα και για την ακρίβεια 27.835 τ.μ., στο Ακρωτήρι Χανίων για την κατασκευή νέου αγωγού καυσίμων που θα εξυπηρετεί την αμερικανική βάση της Σούδας αλλά και τις ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, προχωρά το ….

υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
Την επισήμανση έκανε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Χανίων, ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, εξηγώντας ότι «είναι σε εξέλιξη ένα έργο, κατασκευή αγωγού καυσίμων, από το Μαράθι μέχρι την 115 Πτέρυγα Μάχης, τη Βάση, τις στρατιωτικές μονάδες. Κάποια εμπλοκή υπήρξε από πλευράς Υπηρεσιών και ο Υπουργός, επειδή θέλει να γίνει το έργο, εξέδωσε μια απόφαση επίταξης για τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Μαραθίου».


Ο κ. Σκουλάκης πρόσθεσε ότι «οι εκτάσεις οι οποίες επιτάσσονται και οι οποίες θα δεσμευτούν προσωρινά για να απαλλοτριωθούν στη συνέχεια είναι τρεις ιδιοκτησίες ιδιωτών», μία ιδιοκτησία της Μονής Γουβερνέτου, αλλά και «18.776 τ.μ. που σύμφωνα με τον χάρτη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι δημόσιο». Για να συμπληρώσει: «Επειδή εμένα με καλούνε να υπογράψω για λογαριασμό του δημοσίου, έχω ήδη στείλει επιστολή στον υπουργό και διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό των 18.776 τ.μ. ως εκτάσεων του δημοσίου και αναφέρομαι στον επισυναπτόμενο χάρτη, ο οποίος χαρακτηρίζει αυτές τις εκτάσεις δημοτικές. Τους ειδοποίησα και τηλεφωνικά ότι εγώ δεν πρόκειται να εκχωρήσω την υπογραφή μου για μία ιδιοκτησία, που φέρεται ως δημόσια, αλλά είναι του Δήμου. Και ενημέρωσα τους φερόμενους ιδιοκτήτες, είναι τέσσερις, δεν ήξεραν το θέμα. Τους έστειλα τον πίνακα, τους έστειλα την επιστολή», σημείωσε ο κ. Σκουλάκης.


Για το ίδιο θέμα ο τέως δήμαρχος Ακρωτηρίου, δημοτικός σύμβουλος Χανίων, Μιχάλης Κυνηγός, υπογράμμισε: «Από το 2004 υπήρχε ως θέμα η δημιουργία ενός νέου αγωγού, το
παλέψαμε, υπήρξαν διάφορες αποφάσεις του τέως Δημοτικού Συμβουλίου Ακρωτηρίου
και τελικά καταλήξαμε να υπάρξει αντικατάσταση του παλιού αγωγού με ένα νέο αγωγό, ο οποίος από την περιοχή του Μαραθιού θα οδεύει σε ένα δημοτικό δρόμο, θα περνά μετά από τρεις ιδιοκτησίες, θα μπαίνει στην 115 Πτέρυγα Μάχης και θα εξυπηρετεί την Αμερικάνικη Βάση και τις δικές μας Ένοπλες Δυνάμεις».


Να συζητηθεί αναλυτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των επιτάξεων των εκτάσεων ζήτησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χανιά – 21ος αιώνας», πρώην δήμαρχος Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης.
Γ. ΛΥΒ. 
http://www.enet.gr
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *