Επιστημονική μελέτη για την αναζήτηση εξωγήινων κατασκευών η ρομποτικών οχημάτων στο Ηλιακό μας σύστημα

Το Pioneer και Voyager κινούνται σήμερα έξω από το ηλιακό μας σύστημα για την ανθρωπότητα. Ίσως να υπάρχουν παρόμοια στοιχεία και ερευνητικά όχημα άλλων πολιτισμών εδω κοντά στη Γη.


Μια νέα μαθηματική μελέτη δείχνει ότι δεν ψάχνουμε αρκετά σκληρά.


Μέχρι τώρα η ανθρωπότητα έχει στήλη στο βαθύ διάστημα αρκετά μη επανδρωμένα οχήματα για την παρατήρηση και συλλογή πληροφοριών  για την ανθρωπότητα.  Η δύο Pioneer σήμερα  ταξιδεύουν έξω από το ηλιακό μας σύστημα  και σύντομα  θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τον γαλαξία μας. Τα ρομποτικά όχημα θα μπορούσαν να εντοπιστούν από εξωγήινους πολιτισμούς,  αλλά γιατί εμείς ποτέ δεν βρήκαμε κάποια στοιχεία άλλων πολιτισμών που θα έκανε το ίδιο;

Μεταδιδακτορικοί ερευνητές στο Penn State, προσεγγίσουν το πρόβλημα από μαθηματική άποψη, δείχνοντας ότι δεν έχουμε κάνει ακόμη αρκετά για να εξετάσουμε σε αρκετά μέρη στο ηλιακό μας σύστημα αν υπάρχουν αλλοδαπές κατασκευές .

«Η απεραντοσύνη του χώρου, σε συνδυασμό με την περιορισμένη αναζητήσει μέχρι σήμερα, σημαίνει ότι οποιαδήποτε απομακρυσμένη διερευνητική αποστολή  για ανίχνευση εξωγήινης προέλευσης κατασκευές είναι πιθανό να περάσουν απαρατήρητα ,αναφέρει η έκθεση των ερευνητών που δόθηκε στο Acta Astronautica και δημοσιεύτηκε online.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε βρει καμία κατασκευή από αλλοδαπά αντικείμενα στο ηλιακό μας σύστημα, σε αντίθεση με το παραδοξο Φermi που, ρωτά, αν ευφυής ζωή είναι κοινή, στο διάστημα και εάν οι τεχνολογική πολιτισμοί έχουν παρατηρηθεί από την εξερεύνηση του διαστήματος. Οι απαντήσεις στο ερώτημα αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει ότι η ζωή είναι σπάνια και ότι η ευφυής πολιτισμοί καταστρέφονται  αναπόφευκτα, η ότι τα ευφυή όντα δεν έχουν ακόμη καταφέρει να στείλουν κάτι στο διάστημα, ή να είναι εδώ, αλλά απλά δεν αποκαλύπτονται.

Η αστεροειδής ζώνη θα ήταν ένα καλό μέρος για να περάσουν απαρατήρητοι, ιδίως εάν αυτές οι κατασκευές -αντικείμενα θα ήταν είναι μόνο 3 έως 33 πόδια σε μέγεθος, και να  ζύγιζαν όχι κάτι περισσότερο από έναν τόνο. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα εξωγήινα οχήματα ρομποτικά η όχι θα μπορούσαν να υπάρχουν στο ηλιακό μας σύστημα, χωρίς να το γνωρίζουμε, μόνο και μόνο επειδή δεν έχουμε ακόμη ψάξει αρκετά, δήλωσε ο Haqq-Misra και Kopparapu.

Στη εργασία αυτή χρησιμοποιήθηκε μια πιθανολογική μέθοδος για να διαπιστώσουμε αν έχουμε δει αρκετά στενά σε κάποιο σημείο του ηλιακού μας συστήματος για να πούμε οριστικά ότι δεν υπάρχουν αλλοδαπά αντικείμενα. Η ανάλυση βασίζεται σε απάντηση στο ερώτημα, πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι ότι δεν έχουμε ήδη βρει οποιαδήποτε  ξένα αντικείμενα που «κρύβονται» στο Ηλιακό Σύστημα.

Βλέποντας το Ηλιακό Σύστημα ως σταθερό όγκο υπολογίζετε το ποσοστό της εν λόγω ποσότητας που θα απαιτηθεί εις βάθος αναζήτησης χρησιμοποιώντας μια δυνατότητα έρευνας  αρκετά μικρή για την ανίχνευση αυτών των ανιχνευτών, υποθέτοντας πάντα ότι η εξωγήινες κατασκευές δεν θα είναι συνειδητά καμουφλαρισμένες. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι περισσότερες έρευνες μέχρι σήμερα δεν προσδιορίσουν το πόσο σχολάστηκα πρέπει να ψάξουμε για να εντοπίσουμε  αυτές τις υποτιθέμενες, πάντα μικρές εξωγήινες κατασκευές ή να το αποκλείσουμε εντελώς.

Μια συνιστάμενη είναι η υπόψη μιας ποικιλίας πιθανών τάσεων, όπως το σύμπαν είναι γεμάτο με τη ζωή» ή «η ζωή είναι σπάνια,» η ομάδα ανέπτυξε μια εξίσωση που μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα μέρος του όγκου του Ηλιακού Συστήματος και να εξακριβώσει αν ήταν επαρκείς η αναζήτηση για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχουν ξένα αντικείμενα μέσα σε αυτή την περιοχή.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, σε αυτό το σημείο, δύσκολα μπορεί να πει κανείς ότι δεν υπάρχουν ξένα αντικείμενα στο ηλιακό μας σύστημα.

«Η επιφάνεια της Γης είναι ένα από τα λίγα μέρη στο ηλιακό μας σύστημα το οποίο έχει σχεδόν εξεταστεί σε χωρική ανάλυση μικρότερη από τα 3 πόδια δήλωσαν αλλά ακόμα και εάν οι άνθρωποι έχουν εξαπλωθεί σε όλη την στεριά και  επιφάνια της γης, εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη σπήλαια, ζούγκλες και ερήμους, καθώς και ο πυθμένας του ωκεανού που δεν έχουν διερευνηθεί. Ακόμη λιπών και στην Γη μας υπάρχει μια μεγάλη αμφιβολία ότι δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν ξένα  αντικείμενα.

Η Σελήνη και Άρης έχουν ερευνηθεί σε μικρό βαθμό. Ένα τρέχον πρόγραμμα χαρτογράφησης, το Lunar Reconnaissance Orbiter, εξετάζει τη Σελήνη σε ανάλυση περίπου στης 20 ίντσες, έτσι ώστε να μπορούμε τελικά να μπορέσουμε να καθορίσουμε αν δεν υπάρχουν περίεργα αντικείμενα στο φεγγάρι. Οι ερευνητές όμως προειδοποίησαν ότι ίσως η χαρτογράφηση  της επιφάνεια να ενδέχεται να μην είναι επαρκείς.

Η επιφάνεια του Άρη εξακολουθεί να είναι ως επί το πλείστον να είναι ανεξερεύνητη  στην πιθανότητα για ξένα  αντικείμενα. Ομοίως και τοποθεσίες, όπως σημεία, της ζώνης των αστεροειδών και την ζώνη Kuiper που μπορεί να είναι  καταφύγιο επίσης για αλλοδαπά αντικείμενα, η συντριπτική πλειοψηφία του όγκου του ηλιακού συστήματος είναι αδιερεύνητος.

Έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η αναζητήσεις μέχρι σήμερα του ηλιακού συστήματος είναι αρκετά ελλιπής και ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ότι ξένα προς την ανθρωπότητα  αντικείμενα υπάρχουν και μπορεί ακόμη και να μας παρατηρούν, δήλωσαν οι ερευνητές. Επίσης προσθέτουν ότι η πληρότητα της αναζήτησης για της τοποθεσίες για ξένα αντικείμενα αναπόφευκτα θα αυξηθεί καθώς συνεχίζουμε να εξερευνούμε τη Σελήνη, τον Άρη και άλλες κοντινές περιοχές του διαστήματος.

πηγή
theylive
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *