Επικίνδυνες εξελίξεις στη Φουκουσίμα

H Greenpeace εκφράζει φόβους για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στη Φουκουσίμα, μετά τις ανακοινώσεις της Tepco για πιθανή τήξη των ράβδων καυσίμου στον αντιδραστήρα 1.

«Οι μετρήσεις των προηγούμενων ημερών σχετικά με τα επίπεδα του νερού, τη θερμοκρασία και την πίεση στον αντιδραστήρα 1, είχαν οδηγήσει τις ιαπωνικές αρχές στην υπόθεση ότι οι αντιδραστήρες 1, 2 και 3 σταθεροποιούνταν. Η χθεσινή ανακοίνωση της Tepco όμως, δείχνει ότι κάποιες από τις μετρήσεις σχετικά με τα επίπεδα του νερού ήταν απολύτως λανθασμένες. Καθώς οι ράβδοι καυσίμου ήταν εντελώς εκτεθειμένες και στη συνέχεια έλιωσαν, είναι πολύ πιθανό να έχει καταστραφεί σε σημαντικό βαθμό ο πυρήνας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα λιωμένου καυσίμου στον πυθμένα του δοχείου πίεσης του αντιδραστήρα», δήλωσε ο Jan Beránek, υπεύθυνος της εκστρατείας ενάντια στα πυρηνικά της Διεθνούς Greenpeace.

«Είναι φανερό ότι η κατάσταση πλέον είναι πολύ …
πιο σοβαρή από ό,τι αναφερόταν μέχρι σήμερα και ότι θα μπορούσε να επιδεινωθεί ταχύτατα εάν το λιωμένο καύσιμο διαπεράσει το δοχείο πίεσης», συμπλήρωσε ο Beránek.

Η εξέλιξη αυτή μας υπενθυμίζει για μία ακόμα φορά τους εγγενείς κινδύνους της πυρηνικής ενέργειας και αποδεικνύει ότι πρακτικά δεν υπάρχει τρόπος για τον περιορισμό της έκτασης των επιπτώσεων σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος, όπως αυτού στη Φουκουσίμα.

Η Greenpeace ζητάει από όλα τα κράτη την ακύρωση των σχεδίων για την κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών, το σταδιακό κλείσιμο των αντιδραστήρων που βρίσκονται σε λειτουργία και τη στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εξοικονόμηση για την κάλυψη των ενεργειακών μας αναγκών.
http://anemo-milos.blogspot.com

http://periergaa.blogspot.com/2011/05/blog-post_8393.html Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *