Επιβεβαίωση για παροπλισμό ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ – “Στοιχειωμένο” πλοίο;

Μάλλον έχει … στοιχειώσει η φρεγάτα «Μπουμπουλίνα» (τύπου” S”) F463 για να την παροπλίζει το υπουργείο Άμυνας, όπως θρυλείται ότι είχε στοιχειώσει και το αντιτορπιλικό “Λέων” που υποτίθεται είχε συμμετάσχει στο πείραμα της Φιλαδέλφειας και χρόνια μετά κυκλοφορούσαν φαντάσματα ή έτσι τουλάχιστον έλεγαν!

Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει, αφού το υπουργείο επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του defencenet.gr ότι παροπλίζει την φρεγάτα, αλλά αρνείται ότι το πλοίο παροπλίζεται για λόγους οικονομικών περικοπών σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΛΑΟΣ.

Γιατί παροπλίζεται; Η απάντηση του υπουργού είναι αφοπλιστική: “Οι λόγοι του επικείμενου παροπλισμού της εν λόγω φρεγάτας έχουν χαρακτηριστεί ως απόρρητοι και δεν είναι δυνατή η δημοσιοποίησή τους”! Δηλαδή οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν δικαίωμα να μάθουν γιατί μετατρέπουν σε παλιοσίδερα ένα πολεμικό πλοίο σχετικά σύγχρονο.

Βέβαια το υπουργείο έχει έρθει σε δύσκολη θέση, αφού αναγκάζεται να υπακούσει τις εντολές της τρόϊκας και να “κουρέψει” το στόλο, αλλά σίγουρα αυτό το “απόρρητοι οι λόγοι παροπλισμού της φρεγάτας” και δεν έχει ξαναγραφεί ποτέ σε ανάλογη απάντηση. Στοίχειωσε; Τρύπησε;.

Ας δούμε την απάντηση του υπουργού και την ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ:Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Πέμπτη, 29 Σεπ 2011

Φ.900α/8832/12222/27 Σεπτεμβρίου 2011

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Αθανάσιος Πλεύρης και Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, με θέμα «Παροπλισμός φρεγάτας “Μπουμπουλίνα”», σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μου:

Η πληροφορία, σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε ο παροπλισμός της φρεγάτας «Μπουμπουλίνα» λόγω μη έγκρισης των απαιτούμενων πιστώσεων για την επαναφορά του πλοίου σε επιχειρησιακή κατάσταση, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι λόγοι του επικείμενου παροπλισμού της εν λόγω φρεγάτας έχουν χαρακτηριστεί ως απόρρητοι και δεν είναι δυνατή η δημοσιοποίησή τους. Ομοίως, ο προγραμματισμός αποσύρσεων από την ενέργεια μονάδων του ΠΝ είναι υψηλής διαβαθμίσεως (ΑΠΟΡΡΗΤΟ) και διαμορφώνεται σε ετήσια βάση με σχετική απόφαση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, στηριζόμενος στα ακόλουθα δεδομένα:

(1) Στην εγκεκριμένη από το ΚΥΣΕΑ Δομή Δυνάμεων (ΔΔ) των ΕΔ.

(2) Στις διατιθέμενες πιστώσεις τόσο στο πλαίσιο του λειτουργικού προϋπολογισμού ΓΕΝ (για συντήρηση – επισκευές υφισταμένων μονάδων) όσο και στο πλαίσιο του Μακροπρόθεσμου Προγράμματος Προμηθειών των ΕΔ (νέα εξοπλιστικά προγράμματα).

(3) Στις εκάστοτε τρέχουσες επιχειρησιακές απαιτήσεις σε συνδυασμό με την λειτουργική κατάσταση των υφιστάμενων μονάδων.

Και η σχετική ερώτηση:

Ερώτηση 22971/20-9-2011 της Βουλής των Ελλήνων

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, αποφασίστηκε ο παροπλισμός της Φ/Γ «Μπουμπουλίνα» (τύπου S-F463) λόγω μη έγκρισης των απαιτούμενων πιστώσεων για την επαναφορά του πλοίου σε επιχειρησιακή κατάσταση. Την ίδια στιγμή η γεωπολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται στην νοτιοανατολική Μεσόγειο απαιτεί την με κάθε τρόπο ενίσχυση, ενδυνάμωση και επιχειρησιακή ετοιμότητα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ερωτάσθε,

1. Ποιος ο λόγος του παροπλισμού της Φ/Γ «Μπουμπουλίνα», και για ποιο λόγο δεν εγκρίνονται οι απαραίτητες πιστώσεις για την επιχειρησιακή αναβάθμιση του πλοίου;

2. Προβλέπεται ο παροπλισμός και άλλων Φ/Γ ή άλλων πλοίων του ΠΝ, και αν ναι με ποιο σκεπτικό και σε ποιο χρονοδιάγραμμα;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *