Επείγον σήμα της Europol και στην Κύπρο Ομάδα τζιχαντιστών έτοιμη για χτύπημα στην Ευρώπη

Λευκωσία: Συναγερμός σήμανε από χθες το πρωί στις Αρχές ασφαλείας, μετά τη λήψη σήματος από τη διεθνή αστυνομία Europol ότι τρομοκρατική ομάδα τζιχαντιστών αναχώρησε από τη βάση της με σκοπό να διενεργήσει χτυπήματα στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σήμα της Europol, εννιά τζιχαντιστές που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα της Υεμένης δεν αποκλείεται να διαπράξουν χτυπήματα κατά στόχων στη Γαλλία ή στη Βρετανία, μη αποκλειομένης άλλης χώρας της ΕΕ.

Ήδη τα στοιχεία και των εννιά υπόπτων έχουν τεθεί στο στοπ λιστ της Κύπρου και δόθηκαν επείγουσες οδηγίες για εγρήγορση στις εισόδους της Δημοκρατίας. Ιδιαίτερη έμφαση ζητήθηκε από την ηγεσία της Αστυνομίας να δοθεί στα οδοφράγματα, εκφράζοντας φόβους μήπως και επιχειρηθεί είσοδος μέσω κατεχομένων.

Παρόλο που το μήνυμα της Europol επικαλείται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, εντούτοις ζητήθηκε όπως δοθεί η δέουσα σημασία λόγω και της κατάστασης που δημιουργήθηκε μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι. Όλες οι Αστυνομικές Διευθύνσεις που έλαβαν το μήνυμα, πήραν ήδη τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, κυρίως όσες εχουν την ευθύνη οδοφράγματος.

Σημειώνεται ότι η κυπριακή Αστυνομία από την περασμένη εβδομάδα, μετά τα αιματηρά γεγονότα στη Γαλλία, λαμβάνει με οδηγίες του υπουργού Δικαιοσύνης προληπτικά μέτρα ασφαλείας σε τέσσερις πρεσβείες, ήτοι της Γαλλίας, της Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Τώρα τα μέτρα θα ενταθούν, αφού υπάρχει γενικά ενα αυξημένο κλίμα τρομοκρατίας, το οποίο επιτείνεται μετά και το μακελειό στη Γαλλία. Όπως δηλώθηκε αρμοδίως στον «Φ», ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πού θα ειναι το επόμενο χτύπημα των τρομοκρατών και ποιος θα ειναι ο επόμενος στόχος.

Γράφει: Μιχάλης Χατζηβασίλης

ΠΗΓΗ

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *