Εξασθενεί το μαγνητικό πεδίο της Γης


Η πρώτη σειρά αποτελεσμάτων υψηλής ανάλυσης από τον σχηματισμό των τριών δορυφόρων Swarm του ESA αποκαλύπτει τις πιο πρόσφατες αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο που προστατεύει τον πλανήτη μας.

Ο Swarm εκτοξεύθηκε το Νοέμβριο του 2013 και παρέχει νέα γνώση σχετικά με τις πολύπλοκες λειτουργίες του μαγνητικού πεδίου της Γης, το οποίο μας προστατεύει από τον βομβαρδισμό της κοσμικής ακτινοβολίας και των φορτισμένων σωματιδίων.

Οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών επιβεβαιώνουν τη γενική τάση εξασθένησης του πεδίου, με τις πιο δραματικές μειώσεις να συμβαίνουν πάνω από το δυτικό ημισφαίριο.

Αντίθετα, σε άλλες περιοχές, όπως ο νότιος Ινδικός Ωκεανός, το μαγνητικό πεδίο έχει ενισχυθεί από τον Ιανουάριο.Nicoin

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΑ, με το σπρέι Nicoin..!

Το σπρέι Nicoin – ένα φυσικό προιόν ,το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε απο τον έθισμο στη νικοτίνη μόνο σε 3 εβδομάδες..

Χωρίς έμπλαστρα, Χωρίς βιομαγνήτες, Χωρίς φάρμακα και συμπλήρωμα διατροφής, Χωρίς βιβλία και υπνοθεραπεία!..

Βοηθάει να κόψετε τσιγάρο εύκολα, Εξαλείφει τα στερητικά συμπτώματα ,Χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους, Ηρεμεί τα νεύρα, Εξαλειφθεί την πίσσα και την νικοτίνη από τον οργανισμό!.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Οι τελευταίες μετρήσεις επιβεβαιώνουν επίσης την κίνηση του μαγνητικού Βορρά προς τη Σιβηρία.

Οι αλλαγές αυτές βασίζονται στα μαγνητικά σήματα που προέρχονται από τον πυρήνα της Γης. Κατά τους προσεχείς μήνες, οι επιστήμονες θα αναλύσουν τα δεδομένα για να διαλευκάνουν τις μαγνητικές συνεισφορές από άλλες πηγές, δηλαδή από το μανδύα, το φλοιό, τους ωκεανούς, την ιονόσφαιρα και τη μαγνητόσφαιρα.

Τα στοιχεία αυτά θα μας διαφωτίσουν για πολλές φυσικές διαδικασίες, από εκείνες που συμβαίνουν βαθιά μέσα στα έγκατα του πλανήτη μας μέχρι και τις διαστημικές καιρικές συνθήκες που διαμορφώνονται από την ηλιακή δραστηριότητα. Οι πληροφορίες αυτές θα βοηθήσουν με τη σειρά τους να κατανοήσουμε καλύτερα γιατί το μαγνητικό πεδίο εξασθενεί.

«Αυτά τα αρχικά αποτελέσματα αποδεικνύουν την εξαιρετική απόδοση του Swarm και δείχνουν τη δυνατότητά του να χαρτογραφεί μικρής κλίμακας χαρακτηριστικά του μαγνητικού πεδίου», δήλωσε ο Rune Floberghagen, Διευθυντής της Αποστολής Swarm της ESA.

econews.gr

apocalypsejohn.com

One thought on “Εξασθενεί το μαγνητικό πεδίο της Γης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *