Ενώπιον μιας μεγάλης κρίσης

Με πέντε χώρες της ευρωζώνης στον μηχανισμό στήριξης, γίνεται απόλυτα κατανοητό, ότι κάτι δεν πάει καλά στον μηχανισμό του ευρώ γενικότερα και δεν είναι απλά το πρόβλημα της Ελλάδας που δημιούργησε το μείζον θέμα.

Ο μηχανισμός όπως όλα δείχνουν, στήθηκε λάθος. Ένα κοινό νόμισμα, με διαφορετικές οικονομικές πολιτικές, διαφορετικά συστήματα φορολογίας και διαφορετικά χρηματοπιστωτικά συστήματα, ήταν φυσικό να βρεθεί στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Τώρα στη σύνοδο κορυφής επιχειρούν με μπαλώματα να λύσουν τον γόρδιο δεσμό που οι ίδιοι οι ευρωπαίοι έφτιαξαν με τα όσα συμφώνησαν πριν από χρόνια στο Μάαστριχτ.
Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, φτιάχτηκε το νέο νόμισμα, υιοθετήθηκε από 17 χώρες και από την πορεία των οικονομιών τους είδαμε το αποτέλεσμα. Τις μικρές ή μεγάλες αδυναμίες του όλου εγχειρήματος τις είδαν και οι αδηφάγες αγορές, που επέπεσαν σαν τα κοράκια στους αδύνατους.
Το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, είναι και η Ελλάδα, είναι ευρύτερο και το θέμα είναι αν οι ευρωπαίοι ,που κι αυτοί αποκρύπτουν την αλήθεια στους λαούς τους, εμφανίζοντας την Ελλάδα ως Ιφιγένεια έτοιμη για το θυσιαστήριο, είναι έτοιμοι να πουν τι πραγματικά συμβαίνει

και να πάρουν τα μέτρα πουν θα βάλουν φραγή στη δράση των κερδοσκόπων αν θα πάρουν μέτρα δραστικά, για να βγει η ευρωζώνη από την κρίση.
Διαφορετικά ο δρόμος της διάλυσης της ευρωζώνης θα καταστεί αναπόφευκτος…

http://www.foxblog.gr

aorata-gegonota

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *