Εντοπιστηκε οξυγονο στο διαστημα

Μιά από τις μακροβιότερες έρευνες στην αστρονομία έλαβε τέλος: οι αστρονόμοι εντόπισαν οξυγόνο μοριακού βάρους στο διάστημα.Παρότι μεμονωμένα άτομα οξυγόνου έχουν κατά καιρούς βρεθεί στο υπερπέραν, ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχε εντοπιστεί το μόριο του οξυγόνου,δηλαδή το ίδιο το οξυγόνο που αναπνέουμε.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Herschel εντόπισε τα μόρια σε μία περιοχή στον αστερισμί του Ορίωνα.Το οξυγόνο είναι το τρίτο κατά σειρά σε αφθονία στοιχείο στο σύμπαν και στη μοριακή του μορφή με τα 2 άτομα να ενώνονται σχηματίζοντας διπλό δεσμό, αποτελεί την αιτία ζωής στον πλανήτη μας.


Η ομάδα των αστρονόμων επέλεξε να ψάξει στον αστερισμό του Ορίωνα, πιστεύοντας ότι το οξυγόνο θα σχηματιζόταν από τον πάγο και την σκόνη σε ένα πιο ζεστό,ταραχώδες μέρος του διαστήματος.


«Αυτό εξηγεί γιατί μερικό από το οξυγόνο μπορεί να κρύβεται» δήλωσε ο Paul Goldsmith,διοικητής-ερευνητής του Herschel Oxygen Project.

ΠΗΓΗ

http://www.apocalypsejohn.com

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *