Εντάξει σύντροφοι; Κάνατε «Δήλωση Νομιμοφροσύνης»;

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
– Εντάξει σύντροφοι; Τα …δώσατε τα «διαπιστευτήριά» σας στους «πραιτωριανούς»;

-Σύντροφοι ηρεμήστε…

– Μήπως κάνατε και «δήλωση νομιμοφροσύνης και εθνικοφροσύνης»;

– Βρε παιδιά ηρεμήστε λίγο. Τι είναι αυτά που λέτε;

– Ξεχνάτε κύριοι ότι αυτοί είναι που υπερασπίζονται το καθεστώς σπάζοντας κεφάλια συντρόφων μας και μπουζουριάζοντάς τους με κάθε ευκαιρία;

– Τα έχουμε ξαναπεί αυτά σύντροφοι. Είμαστε υποχρεωμένοι να βαδίσουμε έτσι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από το περιθώριο της πολιτικής και να κυβερνήσουμε.

– Να γίνουμε ίδιοι δηλαδή με αυτούς που κατηγορούμε τόσα χρόνια για αντιλαϊκή πολιτική;


– Όχι…αλλά χρειαζόμαστε μια «έξωθεν politically correct» εικόνα αν θέλουμε οι κεντρώοι ψηφοφόροι που μας ανέβασαν εκεί που μας ανέβασαν εκλογικά να συνεχίσουν να μας στηρίζουν με την ψήφο τους.

– Και η επίσκεψη στους Κολονέλους μέσα στο άντρο του μιλιταρισμού;

– Κι αυτή…τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί.

– Μήπως – λέω τώρα εγώ – υποκύψατε στην «κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας»;

– Όχι βρε παιδιά, για όνομα του Θεού.

– Νάτο! Είδατε που έχουμε δίκαιο; Με το που ήρθατε σ’ επαφή με το «Βαθύ Κράτος» των φασιστών αρχίσατε να κάνετε και μεγάλους Σταυρούς τώρα…Μήπως η επόμενη επίσκεψη που προγραμματίζετε είναι στην Αρχιεπισκοπή; Ή καλύτερα ακόμη στο Πατριαρχείο;

– Αμάν βρε σύντροφοι. Αμάν πια…είπαμε, όλα είναι πολιτική. Και η πολιτική δεν είναι κάτι άγιο. Θέλει «επικοινωνιακά τερτίπια».

– Ναι. Τα ίδια έλεγαν και κάποιοι άλλοι  το ’85. Τη συνέχεια την ξέρετε.

– Δεν πρόκειται να επαναληφθεί το ίδιο με μας.

– Κι αυτό ποιός μας το εγγυάται; Και πως μπορεί; Η ιστορία δείχνει άλλα. Πως όποιος συναγελάζεται μαζί τους γίνεται όμοιός τους.

– Ότι έχουμε προγραμματίσει θα γίνει μέχρι κεραίας.

– Η «πολιτική στάση» σας όμως και η δημόσια εικόνα που βγάζετε προς τα έξω δείχνει άλλα. Δεχόμαστε οργή καθημερινά από τους συντρόφους της βάσης και τους «φίλους και συμμάχους» της «περιφέρειας» του κόμματος.

– Ηρεμήστε τους. Πείστε τους πως «ότι φαίνεται δεν είναι πάντα έτσι». Κάντε τους να καταλάβουν πάση θυσία ότι τα «φαινόμενα απατούν».

– Μα πήγατε και υποσχεθήκατε στους Κολονέλους του καθεστώτος εξοπλισμούς κι ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας. Πήγατε στη ΓΑΔΑ και χαριεντιζόσασταν με τους Αρχιμπάτσους. Χαϊδεύατε τ’ αυτιά τους περί της «ανάγκης να αυξηθεί η αστυνόμευση», αν είναι δυνατόν! Τι είναι αυτό που τους είπατε; Πως σας ήρθε αυτό; Σαν τους φασίστες μιλήσατε….

– Και τι ήθελες να τους πούμε; Ότι το πρώτο που θα κάνουμε είναι η αποστρατεία του 50% των αξιωματικών; Ότι οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές Σχολές θα μειωθούν κατά 50% κι αυτοί που θα μπουν θα είναι δικοί μας; Πως άρματα μάχης, πολεμικά πλοία και μαχητικά θα μειωθούν στο μισό; Ότι θα σταματήσουν με το μαχαίρι οι εξοπλισμοί; Ότι θα καταργηθεί η θητεία; Ότι θα αποστρατιωτικοποιηθεί η Μεθόριος και τα νησιά; Ότι θα συμβιβαστούμε με τους «απέναντι» στο Αρχιπέλαγος στα πάντα, μαζί και στην «εξ’ ίσου συνεκμετάλλευσή του»; Ότι θα συμβιβαστούμε μαζί τους στο Νότο στο ότι ζητάνε; Ότι θα βγούμε άμεσα από τη «Συμμαχία»; Ότι θα μεταφέρουμε άμεσα εκατοντάδες χιλιάδες  μουσουλμάνους μετανάστες από το κέντρο στο Βορρά και στα νησιά του Αρχιπελάγους όπου με «ξένα» χρήματα θα γίνουν όλοι αγρότες και επαγγελματίες «νομιμοποιημένοι καθ’ όλα»; Ότι θ’ ανοίξουν τα σύνορα στους μετανάστες που με το που θα έρχονται θα νομιμοποιούνται; Εσύ και όλοι αυτοί οι «οργισμένοι σύντροφοι» τι λέτε; Πως θα τα άκουγαν όλα αυτά κι άλλα πολλά ακόμη «παρόμοια» οι Κολονέλοι και αυτή η μεγάλη πλειοψηφία των κεντρώων ψηφοφόρων που μας στηρίζουν εκλογικά;

– Έτσι όπως το θέτεις το κατανοώ σύντροφε….Αλλά γιατί δεν με πείθεις γαμώτο δεν μπορώ να καταλάβω….

– Εντάξει, η δυσπιστία μετά από τόσα χρόνια αντιλαϊκής καθεστωτικής πολιτικής έχει εμβάλλει το μικρόβιό της και μεταξύ μας. Αλλά δεν πρέπει. Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε τα πάντα στην χώρα μέσα σε λίγες ημέρες. Μην τα καταστρέψετε όλα.

– Ξέρεις καλά ότι η βάση των ομάδων μας βρίσκεται μια ανάσα από το να «μετακινηθεί» στους «άλλους», στους «αντάρτες»…και δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι δεν «φλερτάρω» κι εγώ μ’ αυτήν την ιδέα….

– Μην κάνετε κάτι για το οποίο θα μετανοιώσετε ύστερα….έχουμε στα χέρια μας μια ιστορική ευκαιρία που ίσως να μην μας ξαναδοθεί ποτέ. Ας μην την χάσουμε.

– Δεν ξέρω εαν και πως θα τους πείσω σύντροφοι. Δεν ξέρω καλά καλά εαν εγώ ο ίδιος έχω πειστεί για τις «αγαθές σας προθέσεις». Και άντε πες πως σας πιστεύουμε όσον αφορά στις «καλές προθέσεις». Ποιός μας εγγυάται ότι δεν θα «απορροφηθείτε» από το καθεστώς; Ότι δεν έχετε «γοητευθεί», «εκμαυλιστεί», «απορροφηθεί» ήδη…

– Δεν σας επιτρέπουμε σύντροφοι…

– Καλά, καλά, άστα αυτά τα αστικά τώρα….η πραγματικότητα δυστυχώς, αυτό που αποκαλέσατε «πραγματι(στι)κή πολιτική» δεν έχει ούτε τύπους ευγένειας, ούτε συναισθήματα….

– Εντάξει, αλλά μην ξεφεύγουμε κιόλας σε προσβολές…

– Ποιός μας εγγυάται ότι δεν θα κοιμηθούμε ως «Τσε» και θα ξυπνήσουμε την άλλη μέρα των εκλογών με «Νέους διεφθαρμένους Ροβεσπιέρους» – και δη «συντρόφους» – στο «Διευθυντήριο»;

– Πολιτική κάνουμε σύντροφοι. Είμαστε υποχρεωμένοι να λέμε πράγματα που δεν θα κάνουμε και να κάνουμε πράγματα που δεν λέμε. Και δεν πρέπει άλλωστε να τα λέμε όλα πριν της ώρας τους.

– Δεν μου απάντησες. Το απέφυγες…

– Κάναμε όλοι μαζί μια συμφωνία. Τι άλλη εγγύηση υπάρχει άραγε που θα μπορούσαμε να σας δώσουμε για να ανακοπεί αυτή η «τάση φυγής» της ριζοσπαστικής μας βάσης προς τους «Αντάρτες»;

– Οι σύντροφοι ανησυχούνε σφόδρα για τον αφοπλισμό των πραιτωριανών.

– Δεν χρειάζεται ν’ ανησυχούν. Διαπιστώσατε και οι ίδιοι ότι είναι το μόνο που επιμείναμε εξ’ αρχής και το δηλώσαμε ξεκάθαρα προς πάσα κατεύθυνση. Ακόμη και προεκλογικά. Αν και δεν θα έπρεπε να το έχουμε κάνει. Διακινδυνεύουμε σοβαρότατα μ’ αυτή τη δήλωση.

– Αν υπάρχει κάτι που θα τους «συγκρατήσει» είναι αυτό. Αν και δεν είναι αρκετό.

– Ναι, αλλά αυτή η «δημόσια δήλωση» για αφοπλισμό τους εγγυμονεί τον κίνδυνο να χάσουμε κεντρώους ψηφοφόρους. Και μάλιστα πολλούς. Πάρα πολλούς.

– Δεν μπορείτε να τα έχετε όλα.

– Οι δημοσκοπήσεις είναι εξαιρετικά ρευστές. Αν θέλουμε να κόψουμε το νήμα πρώτοι και με διαφορά, είμαστε υποχρεωμένοι να τα λαμβάνουμε υπ’ όψιν όλα αυτά.

– Τέλος πάντων, η σκέψη και μόνο πως θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν εκδίκηση για τον Καντεζά και να ολοκληρώσουν αυτό που δεν πρόλαβε αυτός τότε, ίσως τους «αλλάξει μυαλά» και τους «κατασιγάσει τις ανησυχίες» τους. Βλέπεις τώρα δεν θα υπάρχει ένας ένοπλος Μεγίστας να τους χαλάσει τα σχέδια.

– Σύντροφοι, τρελαθήκατε τελείως; Δεν μπορούν να λέγονται εδώ μέσα τέτοια πράγματα!

– Καλά, καλά…ότι πεις…εγώ είμαι υποχρεωμένος όμως να λέω τα πράγματα με τ’ όνομά τους….το ΜΟΝΟ που έχει τη δυνατότητα να ανακόψει αυτή την τάση «εξόδου» των ριζοσπαστικών μελών μας είναι αυτό….και να μην κάνετε ΕΠ’ ΟΥΔΕΝΙ πίσω απ’ αυτό τον σχεδιασμό….

– Δεν πρόκειται….

– Θα πρέπει να λέγεται συνέχεια, ξανά και ξανά σε όλους τους τόνους….και αμέσως με το που θα βρεθούμε στην κυβέρνηση να εφαρμοστεί πάραυτα….

– Και θα εξαγγέλεται συνεχώς και θα γίνει αμέσως με το που θα αναλάβουμε….κι εσείς όμως μην διανοηθείτε και δημοσιεύσετε πουθενά τίποτα επικίνδυνα σχόλια σαν αυτό που μόλις ειπώθηκε….ακούσατε; Ελέγξτε τα μέλη των ομάδων σας να μην βγει τίποτε προς τα έξω…το καταλάβατε; Ίσως χαθούν τα πάντα αν αρχίσει μια τέτοια δημόσια συζήτηση….

– Καλώς σύντροφοι…άντε ας προχωρήσουμε κι ελπίζω να μην μετατραπείτε εν μια νυκτί σε «Ροβεσπιέρους».

– Αμάν βρε σύντροφοι…

– Είπαμε… «η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας»….είναι «μικρόβιο» η άτιμη….γλυκό μικρόβιο….

(οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική….)
Γιώργος Ανεστόπουλος

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *