ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – Το Τσάκρα του Λαιμού-ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ !?

Χρώμα: Ανοιχτό γαλάζιο, πράσινο-μπλε

Στοιχείο: Αιθέρας
Αίσθηση: Ακοή
Βασική αρχή: Συντονισμός του »Είναι»
Αντιστοιχία στο σώμα: Λαιμός, αυχένας, σαγόνια, αυτιά, φωνή, τραχεία, βρογχικοί σωλήνες, άνω μέρος των πνευμόνων, οισοφάγος μπράτσα.
Αδένες: Θυρεοειδής, ο οποίος ρυθμίζει την μεταβολή του φαγητού σε ενέργεια μέσω του μεταβολισμού. Ελέγχει την ποσότητα του ασβεστίου στο αίμα και παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του σκελετού.

Σκοπός και λειτουργία

Το 5ο τσάκρα του λαιμού βρίσκεται μεταξύ του αυχένα και του λάρυγγα. Ανοίγει προς τα εμπρός και συνδέεται με ένα δευτερεύον τσάκρα στον αυχένα που ανοίγει προς τα πίσω. Τα δύο αυτά τσάκρα θεωρούνται σαν ένα και περιγράφονται ως τσάκρα του λαιμού. Το τσάκρα του λαιμού είναι το κέντρο έκφρασης του ανθρώπου. Θεωρείται ως το πρώτο από τα υψηλά τσάκρα, η γέφυρα μεταξύ των χαμηλών τσάκρα και των υψηλών τσάκρα της κεφαλής.


Προτάσεις προϊόντων χρήσιμων για το άμεσο μέλλον σου

Teds Woodworking

Άμεση πρόσβαση σε περισσότερα από 16.000 σχέδια επεξεργασίας ξύλου Plus βήμα-βήμα βίντεο

Ενα φανταστικο προιον για ολους οσους θελουν να δημιουργουν καθημερινα , ειτε καποιος ειναι χομπιστας ειτε επαγγελματιας αυτο το προιον θα σας γλυτωσει χιλιαδες ευρω η θα σας δωσει κερδη αν θελησετε να το κανετε και σαν επαγγελμα !

ΤΙΜΗ 67$ Ηλεκτρονικο προιον για κατεβασμα
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην κεφαλή αναπτύσσονται οι σκέψεις και στα χαμηλά τσάκρα καρδιάς και ηλιακού πλέγματος τα συναισθήματα. Το τσάκρα του λαιμού μετατρέπει τα συναισθήματα σε σκέψεις και μεταφέρει την ενέργεια της κουνταλίνη από κάτω προς τα άνω. Μέσω του τσάκρα του λαιμού οι ενέργειες όλων των κάτω τσάκρα εκφράζονται προς τα έξω. Εκφράζουμε τα συναισθήματα μας, το γέλιο, τη χαρά, τον θυμό, την αγάπη, τις ανησυχίες μας για επιβίωση, την πληρότητα μας από την ύπαρξη μας πάνω στην γη κτλ.

Σαν στοιχείο έχει τον αιθέρα. Ο αιθέρας στις διδασκαλίες της γιόγκα δημιουργεί όλα τα άλλα στοιχεία που είναι η γη, ο αέρας, η φωτιά και το νερό. Μέσω του αιθέρα μεταδίδεται ο ήχος και επικοινωνούν τα πνεύματα. Η διακοή χρησιμοποιεί τον αιθέρα για να ενώνονται όλα τα όντα τηλεπαθητικά και να επικοινωνούν μέσω των σκέψεων, ως ήχος.

Όσο περισσότερο αναπτύσσουμε το τσάκρα του λαιμού τόσο περισσότερο ξεχωρίζουμε τις σκέψεις μας ως λογική, συναισθήματα και επιθυμίες. Μόλις ξεχωρίσουμε και εντοπίσουμε πότε αυτές οι σκέψεις παράγονται, δεν επιτρέπουμε η μία να υπερισχύει της άλλης. Έτσι δεν παρασυρόμαστε από συναισθήματα που δεν θέλουμε ή από επιθυμίες ακόλαστες ή η λογική μας δεν γίνεται εμπόδιο στα συναισθήματα μας ή τον φιλοσοφικό τρόπο σκέψης, δεν εξορθολογίζουμε τα πάντα εις βάρος του πνεύματος, δεν καταλήγουμε στην σκληρή επιστημονική λογική απουσίας του Θεού ή της έλλειψης πρόνοιας ή παρέμβασης του. Αρχίζουμε και αποκτούμε μια λογική πιο πάνω από την σκληρή επιστημονική λογική, αρχίζουμε να αποκτούμε μια μεταφυσική – πνευματική λογική.

Ο αθέρας επίσης ορίζεται ως Ακάσα. Είναι το υλικό αυτό, πάνω στο οποίο καταγράφονται ως παγκόσμια μνήμη όλα όσα έχουν γίνει. Επειδή ο αιθέρας αποτελεί το υλικό μνήμης των σκέψεων (λογικών, συναισθηματικών, επιθυμιών κτλ) του ανθρώπου, όποιος αναπτύσσει το τσάκρα του λαιμού έχει πρόσβαση σε αυτό το υλικό, το αιθέρα και τηλεπαθητικά μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες για το τι έχει γίνει στις σκέψεις των όντων. Όποιος όμως μπορεί και βλέπει τις σκέψεις που έχουν γίνει, μπορεί και να δει το τι έχει γίνει ιστορικά στα όντα αυτά. Έτσι ο αιθέρας Ακάσα αποτελεί ένα βιβλίο ιστορίας των σκέψεων των όντων όλου του αστρικού κόσμου, όχι μόνο των ανθρώπων.

Η αισθητήρια λειτουργία της ακοής συνδέεται με το 5ο τσάκρα. Στον υλικό κόσμο αυτή η λειτουργία συνδέεται με την ακοή, στον πνευματικό με την τηλεπαθητική διακοή.
Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που αναπτύσσει το 5ο τσάκρα θα αρχίσει να ακούει φωνές, τις φωνές άλλων όντων οι οποίες μεταδίδονται μέσω του αιθέρα. Επίσης μπορεί να λαμβάνει μέσω της διακοής πληροφορίες από το παρελθόν, από τις σκέψεις των όντων που καταγράφονται στον αιθέρα.

Αρμονική λειτουργία

Όταν το τσάκρα του λαιμού είναι εντελώς ανοιχτό, τα συναισθήματα σας, οι σκέψεις σας και η εσωτερική σας γνώση, εκφράζονται ανοιχτά και δίχως φόβο. Εκφράζετε την εσωτερική σας ειλικρίνεια προς τον εαυτό σας και στους άλλους με την ορθή στάση σας απέναντι τους.

Κατέχετε την ικανότητα να εκφράζετε πλήρως τον εαυτό σας με όλη σας την προσωπικότητα και ταυτόχρονα παραμένετε σιωπηλός και ακούτε τους άλλους με όλη σας την καρδιά και την κατανόηση.

Ο λόγος σας είναι πλούσιος και χρωματιστός, τέλεια καθαρός, και η φωνή σας μελωδική. Όταν αντιμετωπίζετε δυσκολίες έχετε τις αντιστάσεις να πείτε “όχι”, εάν αυτό ακριβώς θέλετε.

Δεν επηρεάζεστε και παρασύρεστε από τους άλλους και τις γνώμες τους. Διατηρείτε την ανεξαρτησία σας, την ελευθερία σας, και την αποφασιστικότητα σας. Δεν έχετε προκαταλήψεις απέναντι στους άλλους. Είστε ανοιχτοί και σε εγρήγορση της πραγματικότητας και έχετε συνείδηση της εσωτερικής φωνής που σας καθοδηγεί.

Εμπιστεύεστε τον εαυτό σας στα χέρια αυτής της καθοδήγησης. Έχετε την ικανότητα να επικοινωνείτε με την ζωή από όλες τις σφαίρες – πεδία της ύπαρξης και μπορείτε να μεταδίδετε σε όντα τις γνώσεις σας, ακόμη και άλλων πεδίων χωρίς φόβο για τις αντιδράσεις τους και τις απόψεις τους.

Δυσαρμονική λειτουργία

Εάν οι ενέργειες του τσάκρα του λαιμού σας είναι μπλοκαρισμένες τότε ο σύνδεσμος επικοινωνίας μεταξύ του νου και των συναισθημάτων είναι μπλοκαρισμένος. Η ενέργεια από το τσάκρα της καρδιάς δυσκολεύεται να περάσει προς το τσάκρα του στέμματος.

Είτε βρίσκετε δύσκολο να εκφραστείτε με συναισθήματα ή κρύβεστε μέσα στην πνευματική σας συμπεριφορά και αρνείστε τα συναισθήματα σας και το δικαίωμα να ζείτε για να εκφράζεστε και να ακούγεστε από τους άλλους.

Τα μόνα συναισθήματα που επιτρέπετε είναι αυτά που εσείς κρίνετε και που δεν αντικρούονται με την κριτική των ανθρώπων γύρω σας. Έχετε ένα μη συνειδητό συναίσθημα ενοχής και οι φόβοι σας σας εμποδίζουν από το να εκδηλώσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας και τον αληθινό εαυτό σας. Τελικά δεν μπορείτε να εκφράσετε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας ελεύθερα.

Η ομιλία σας μπορεί να είναι θορυβώδης, μη ευχάριστη, και επιθετική, ή παγερή, αδιάφορη για τους άλλους και ξύλινη χωρίς συναίσθημα. Μπορεί να τραυλίζετε. Μπορεί η φωνή σας να είναι δυνατή, αλλά τα λόγια σας χωρίς βάθος. Προσπαθείτε να δείχνετε δυνατοί με την φωνή σαν να δηλώνετε ότι αυτή είναι η έλλειψη σας, η αδυναμία έκφρασης. Δεν επιτρέπετε στον εαυτό σας καμία αδυναμία και πολύ πιθανό να θέτετε τον εαυτό σας κάτω από πολύ πίεση.

Χρησιμοποιείτε υπερβολικές τεχνικές έκφρασης για να χειριστείτε τους άλλους ή να έλκετε την προσοχή στον εαυτό σας. Ωστόσο μπορεί να κατέχετε βαθιά εσωτερική γνώση αλλά φοβάστε να ζήσετε και να εκφραστείτε επειδή φοβάστε την κριτική των άλλων και τι θα πουν για εσάς. Για να εκφράσετε αυτήν την εσωτερική γνώση μπορεί να καταφεύγετε σε εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης όπως η ποίηση, ζωγραφική, μουσική κτλ και αυτό μπορεί να σας ωφελήσει με το να μοιράζεστε αυτά τα έργα με άλλους.

Αδυνατείτε να εκφραστείτε ικανοποιητικά αν όχι εντελώς. Μπορεί να αποσυρθείτε από τους άλλους. Μπορεί να είστε ντροπαλοί, ήσυχοι, και όταν μιλάτε να επιλέγετε ασήμαντα θέματα.
Συνήθως κομπιάζετε όταν πάτε να εκφραστείτε και δεν έχετε καλή επικοινωνία με τους άλλους. Αυτό σας κάνει να μην έχετε εμπιστοσύνη στην εσωτερική σας καθοδήγηση και να μην εκδηλώνετε τις εσωτερικές σας δυνάμεις.

Εάν δεν αναπτύξετε το τσάκρα του λαιμού θα βρεθείτε εγκλωβισμένοι σε ένα περιορισμένο χώρο έκφρασης και ανάπτυξης πίσω από εμπόδια και τοίχους που εσείς τα αφήσατε να σας φυλακίσουν. Και οι αβεβαιότητες θα κυριαρχούν στην ζωή σας.

Αρχίστε να εκφράζεστε για να απελευθερωθείτε.

Loading...

One thought on “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – Το Τσάκρα του Λαιμού-ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ !?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *