ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Σε κρατικά χέρια επιστρέφει η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου της Αργεντινής
Λόγω δημοσίου και εθνικού συμφέροντος, η Αργεντινή θέλει να απαλλοτριώσει την ισπανική Repsol κύριο ιδιοκτήτη, των κοιτασμάτων πετρελαίου της χώρας, που κατείχε στο παρελθόν 57%, είπε η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ (Cristina Fernández de Kirchner). Στην ισπανική εταιρεία θα παραμένει μόνο το 6%. Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα διατηρήσουν τα ποσοστά τους τόσο η Αργεντινή επιχειρηματική οικογένεια Εσκενάζι (Eskenazi) όσο και τα αμερικανικά κεφάλαια επενδυτών.

Όπως είπε η κ. Φερνάντες, η Αργεντινή είναι η μόνη χώρα της λατινικής Αμερικής και σχεδόν ολόκληρου του κόσμου που δεν ελέγχει τα κοιτάσματα στο υπέδαφος της και αυτό θα αλλάξει.

Η εταιρεία Repsol έχει προαναγγείλει προσφυγή στην παγκόσμια τράπεζα με την οποία θα ζητά ως αποζημίωση δέκα δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή περίπου όσα κοστίζει ολόκληρη η επιχείρηση. Έντονες είναι η αντιδράσεις στην Ισπανία για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση της Αργεντινής το ζήτημα. Την ίδια ώρα υπάρχει έντονη κριτική και από την αντιπολίτευση στην Αργεντινή, που αποδίδει τις κινήσε4ις της προέδρου σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει από την χαοτική -όπως λεει – οικονομική πολική της.


http://alithina.gr/
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *