Εμείς οι άνθρωποι «γεννάμε» τα σύννεφα;

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Οι μηχανισμοί που επηρεάζουν τον σχηματισμό των σύννεφων, αποτελούν διαχρονικά ένα μυστήριο για τους επιστήμονες. Ενα διεθνές πείραμα, έρχεται τώρα να προτείνει μία νέα, αναπάντεχη παράμετρο ως αιτία δημιουργίας των νεφών!
  Το πείραμα CLOUD, το οποίο διεξάγεται σε έναν ειδικό «θάλαμο νεφών» στο CERN,

σχεδιάστηκε με στόχο να εξετάσει τους μηχανισμούς με τους οποίους γεννιούνται τα σύννεφα. Σύμφωνα λοιπόν με τα πρώτα αποτελέσματα του CLOUD, μια βασική γενεσιουργός αιτία των νεφών είναι η ύπαρξη κάποιων οργανικών ενώσεων στην ατμόσφαιρα, η πηγή των οποίων παραμένει μυστήριο!
  Οι ερευνητές κάνοντας για την ώρα μόνο ικασίες, λένε ότι ενδέχεται να είμαστε εμείς οι άνθρωποι η «μυστηριώδης πηγή» των ενώσεων αυτών, που μαζί με το ζωικό και το φυτικό βασίλειο απελευθερώνουμε οργανικούς υδρατμούς.
  Οπως αναφέρεται στη σχετική δημοσίευση  στην επιθεώρηση «Nature» τα σύννεφα συμπυκνώνονται γύρω από πυρήνες οι οποίοι δημιουργούνται από μικροσκοπικά σωματίδια που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα (αερολύματα) Αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ήταν ότι στα λίγο ψηλότερα στρώματα τέτοιοι πυρήνες δημιουργούνται όταν μόρια θειικού οξέος ενώνονται με μόρια αμμωνίας.
  «Κι όμως τα συγκεκριμένα συστατικά δημιουργούν μόνον ένα μικρό ποσοστό από τα σύννεφα που μας περιβάλλουν. Αυτό αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη!», λένε τώρα οι ερευνητές.
  Οπως δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Τζάσπερ Κέρκμπι, φυσικός σωματιδίων στο CERN), » δείξαμε ότι το θειικό οξύ και η αμμωνία δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την πυρήνωση που παρατηρείται στην ατμόσφαιρα παρά μόνον από ένα δέκατο ως ένα χιλιοστό της. Είναι φανερό από τις πρώτες μετρήσεις ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα αερολύματα στα κλιματικά μοντέλα πρέπει να αναθεωρηθεί σημαντικά».

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *