Εκτός λειτουργίας εννιά μονάδες της ΔΕΗ

Σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση η ΓΕΝΟΠ

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επιχειρεί μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, μετά τις άκαρπες συναντήσεις που είχε το Σάββατο τόσο με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το ζήτημα της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

Επειτα από κινητοποίηση των συνδικαλιστών που κατέλαβαν control rooms εργοστασίων αλλά και ορυχεία της ΔΕΗ, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών που έχουν προκηρύξει, έχουν τεθεί μέχρι στιγμής εκτός λειτουργίας 9 μεγάλες και μικρές θερμοηλεκτρικές μονάδες, συνολικής ισχύος περίπου 2.500 μεγαβάτ ενώ άλλες 7, ισχύος 1000 μεγαβάτ, ήταν εκτός με βάση τον προγραμματισμό της…

αγοράς κατά την έναρξη της απεργίας και παραμένουν εκτός λειτουργίας εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Καθώς λείπουν ήδη από το σύστημα περί τα 600 μεγαβάτ, ο κίνδυνος για διακοπές στην ηλεκτροδότηση καθίσταται άμεσος, ειδικά από τη στιγμή που η Δευτέρα αναμένεται ζεστή και με αυξημένη ζήτηση ηλεκτρισμού, λόγω της λειτουργίας των κλιματιστικών.

Σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα στο σύστημα, ο ΔΕΣΜΗΕ που διαχειρίζεται το δίκτυο μεταφοράς προχωρεί αρχικά σε περικοπές φορτίων στον αρδευτικό τομέα και στις βιομηχανίες.

Η ΔΕΗ απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος στα απολύτως αναγκαία επίπεδα, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 12 έως 3 το μεσημέρι και από 8 έως 10.30 το βράδυ.

Συγκεκριμένα, για τις διακοπές ρεύματος η ΔΕΗ αναφέρει ότι: Ανάλογα με τη διαμόρφωση της ζήτησης κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν αναγκαίες εκ περιτροπής περικοπές ηλεκτρικής ενέργειας. Εφ’ όσον δοθεί η σχετική εντολή από το Διαχειριστή του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ), η ΔΕΗ θα ανακοινώσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Πρόγραμμα εκ Περιτροπής Περικοπών. Το Πρόγραμμα Περικοπών θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, ενώ οι καταναλωτές θα μπορούν επίσης να ενημερώνονται από ειδική τηλεφωνική γραμμή.http://greki-gr.blogspot.com/2011/06/blog-post_3712.html#more Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *