Εκτόξευσαν SCUD-B κατά της Κρήτης οι κανταφικοί; .

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Καταρρίφθηκε εν πτήσει…

Οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι εκτόξευσαν τακτικό βαλλιστικό βλήμα εδάφους-εδάφους SCUD-B, από κινητή βάση εκτόξευσης κοντά στην πόλη Σύρτη, δήλωσε σήμερα αμερικανός αξιωματούχος της Άμυνας. Το βλήμα είχε κατεύθυνση «ευρωπαϊκή περιοχή» και ο… Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιος ήταν ο ακριβής στόχος κατά του οποίου εκτοξεύτηκε ο Scud.
Πάντως το βλήμα καταρρίφθηκε καθώς είχε εντοπιστεί από δορυφόρο η εκτίξευσή του και αμέσως έσπευσαν μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ και όπως μεταδίδεται «τον κατέστρεψαν εν πτήσει».
Το ερώτημα είναι ποιος ήταν ο στόχος του βλήματος, το οποίο θεωρητικά, από το σημείο που βρίσκεται θα μπορούσε να φτάσει στην Ιταλία ή και την Κρήτη, αν όντως είχε υλοποιηθεί το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού για το οποίο είχαμε γράψει παλαιότερα.

(Ανανέωση): Αργότερα, το ΝΑΤΟ βομβάρδισε πριν από τα ξημερώματα, την περιοχή της κατοικίας του Μουαμάρ Καντάφι, μετέδωσε το Αλ Αραμπίγια, επικαλούμενο πηγές των επαναστατών.


(Αρχικό κείμενο): Με σφοδρότητα συνεχίζονται οι μάχες γύρω από την συγκρότημα των οικειών του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι στην Τρίπολη, αλλά υπάρχει έντονη φημολογία ότι κατάφερε να διαφύγει στη διάρκεια της νύχτας για το Γκανταμές, απ’ όπου φυγαδεύτηκε στην Αλγερία. Στόχος του Καντάφι, πλέον αν καταφέρει να διαφύγει είναι να οργανώσει αντάρτικο κατά των Λίβυων αντικαθεστωτικών, οι οποίοι δεν χαρακτηρίζονται για την ομοιογένειά τους και έχουν τεράστια προβληματα στο εσωτερικό τους. Ήδη οι εξεγερμένοι της Μισράτα θέλουν να ανακηρύξουν αυτόνομο κρατίδιο την πόλη!
Οι περισσότερες φυλές της Λιβύης στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν τον Μ.Καντάφι και είναι ελάχιστα πιθανό να δεχθούν τη νέα κατάσταση. Ένα νέο Ιράκ, πολύ κοντά στις ελληνικές ακτές, ξεκινά.

Επίσης ο γιός του Μοχάμεντ Καντάφι διέφυγε από το σπίτι όπου βρισκόταν υπό περιορισμό με τη βοήθεια στρατευμάτων πιστών στο καθεστώς, μετέδωσε πριν από λίγο το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, την ώρα που οι εξεγερμένοι προσπαθούν να πάρουν τον πλήρη έλεγχο της Τρίπολης.

Ο Μοχάμεντ είναι ένας από τους τρεις γιους του Μουάμαρ Καντάφι που είχε συλληφθεί από τους εξεγερμένους. Δυνάμεις πιστές στο καθεστώς εισέβαλαν στο σπίτι όπου βρισκόταν ο Μοχάμεντ και τον απελευθέρωσαν, αφού συγκρούστηκαν με τους φρουρούς, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο. Ο Μοχάμεντ είχε παραδοθεί στους εξεγερμένους χθες Κυριακή και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Δύο σοροί, που θα μπορούσαν να ανήκουν στον γιο του Μουάμαρ Καντάφι, Χαμίς και στον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Αμπντάλα αλ Σενούσι, βρέθηκαν, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, επικαλούμενο πηγές οι οποίες δεν κατονομάζονται. Ο Χαμίς είναι ο διοικήτής της επίλεκετης ταξιαρχίας που έχει δώσει δεκάδες μάχες μέχρι στιγμής και είχε καταστεί ο φόβος και ο τρόμος των αντικαθεστωτικών.
Οι ΗΠΑ δεν έχουν στη διάθεσή τους κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να δείχνει ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι εγκατέλειψε την Τρίπολη, παρά την είσοδο των αντικαθεστωτικών στη λιβυκή πρωτεύουσα, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
»Δεν υπάρχει καμία απόδειξη σύμφωνα με την οποία έχει φύγει», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.
Ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης (NTC) δήλωσε, πάντως, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, ότι κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο συνταγματάρχης Καντάφι.
Από την άλλη, οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι δεν έχει εγκαταλείψει τη χώρα. «Ο Μουαμάρ Καντάφι βρίσκεται ακόμη στη Λιβύη» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, συνταγματάρχη Ντέιβιντ Λέιπαν. «Πιστεύουμε ότι βρίσκεται ακόμη στη χώρα. Δεν έχουμε κάποια πληροφορία, που να δείχνει ότι θα εγκαταλείψει τη χώρα» δήλωσε ο Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Στο μέτωπο των μαχών, οι εξεγερμένοι κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία της δημόσιας τηλεόρασης. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Jamahiriyah της Λιβύης σταμάτησε να εκπέμπει και εκπρόσωπος των εξεγερμένων είπε ότι δυνάμεις που αντιτίθενται στο καθεστώς του Καντάφι πήραν τον έλεγχο των κεντρικών του γραφείων στην Τρίπολη. Ενώ αργά το βράδυ απόψε κατέλαβαν και το αεροδρόμιο της Τρίπολης.
Οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι έχουν οχυρωθεί με άρματα μάχης κοντά στο συγκρότημα που βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης στην Τρίπολη, σε μια προσπάθεια να καθυστερήσουν τις δυνάμεις των εξεγερμένων που τις πολιορκούν. Αντιμετωπίζουν ήδη πρόβλημα πυρομαχικών.
Παράλληλα, οι αντικαθεστωτικοί ανακοίνωσαν ότι έχουν συλλάβει τρεις γιους του Καντάφι -τους Σαΐφ, Σαάντι και τον μεγαλύτερο Μοχάμαντ, αυτόν που δραπέτευσε και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Σε κάθε περίπτωση, πηγές των εξεγερμένων δήλωσαν ότι το NATO πρόκειται να βομβαρδίσει το κτίριο όπου βρίσκεται το αρχηγείο του Λίβυου ηγέτη, αμέσως μετά το πέρας της προσευχής, στη δύση του ηλίου, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια. Οι Λίβυοι εξεγερμένοι λένε ότι έχουν καταλάβει τον έλεγχο του 95% της πρωτεύουσας, πλην του οχυρωμένου κτιριακού συγκροτήματος Μπαμ αλ Αζιζία.
Από την πλευρά της, η Γερμανία θα αναλάβει έναν αφοσιωμένο ρόλο στην ανοικοδόμηση της Λιβύης, όπως δήλωσε τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στη διάρκεια επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κροατία.
Η Μέρκελ χαιρέτισε την πτώση του Λίβυου ηγέτη από την πολιτική εξουσία και σημείωσε ότι «τώρα αρχίζει στη Λιβύη η ανοικοδόμηση και η δημιουργία δημοκρατικών δομών του κράτους».

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *