Εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα στα χέρια των ισλαμιστών της ISIS


Μεγάλες ποσότητες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού έχουν περιέλθει στα χέρια των ισλαμιστών τζιχαντιστών της οργάνωσης για ένα Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και την Λεβαντίνη (ISIS) – ο εξοπλισμός της 2ης Μεραρχίας του Ιρακινού Στρατού που είχε την έδρα της στην Μοσσούλη.

Σημαντικός αριθμός από βαρέα άρματα μάχης, φορτηγά και άλλα θωρακισμένα οχήματα αμερικανικής προέλευσης, έχει πέσει στα χέρια των ιλσλαμιστών αναρτών, και αυτά τα όπλα αποστέλλονται τώρα στους αντάρτες της ISIS στη Συρία, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι μέρος του εν λόγω εξοπλισμού έχει σταλεί στην Συρία. Οι μεταβιβάσεις αυτές έχουν εν τω μεταξύ επιβεβαιωθεί από το Αμερικανικό Πεντάγωνο.

Ο ακριβής αριθμός των κατασχεθέντων όπλων και εξοπλισμού δεν είναι γνωστός. Γνωστό είναι ότι οι αντάρτες εισέβαλαν σε όλες τις αποθήκες όπλων και οχημάτων που ανήκαν στην 2η Μεραρχία του Ιρακινού Στρατού στη Μοσούλη, η οποία περιελάμβανε μια μηχανοκίνητη ταξιαρχία και αρκετές ταξιαρχίες πεζικού.

Η οργάνωση ISIS είχε ισχυριστεί νωρίτερα ότι έχει κατασχέσει προηγμένο εξοπλισμό, όπως αμερικανικής προέλευσης ελικόπτερα Blackhawk, αν και ελικόπτερα του τύπου δεν έχει ανακοινωθεί πoτέ επίσημα ότι έχουν πουληθεί στο Ιράκ.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι αντάρτες έχουν ανεβάσει φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικύωσης στις οποίες διακρίνονται αμερικανικά οχήματα Humvee, για τα οποία αναφέρεται ότι είναι καθοδόν από το Ιράκ στη Συρία.

Τα όπλα που κατασχέθηκαν συμπεριλαμβάνουν αμερικανικής προέλευσης βαρέα άρματα μάχης M-1 Abrams, σοβιετικής κατασκευής άρματα μάχης T-55, και τουλάχιστον τρία ελικόπτερα Mi-17. Πολυάριθμα Humvee παρουσιάστηκαν σε καρότσες φορτηγών που μεταφέρονται από την επαρχία Νινευή, στο βορειοδυτικό Ιράκ, σε περιοχές της Συρίας ελεγχόμενες από τους ισλαμιστές της ISIS, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής αλ-Σαντάτι και την πόλη Ταλ Χαμίς.

Άρματα μάχης Τ-55 φέρεται να έχουν αποσταλεί στην περιοχή Ντέιρ εζ-Ζορ στη Συρία. Σε άλλες φωτογραφίες των κατασχεθέντων όπλων παρουσιάζονται συρόμενα οβιδοβόλα και οχήματα μεταφοράς στρατευμάτων.

Τα όπλα αναμένεται να παράσχουν στην ISIS ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες ομάδες ανταρτών στη Συρία, καθώς και να χρησιμοποιηθούν εναντίον άλλων αντίπαλων ανταρτικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των επίσημων συνεργατών της αλ-Κάιντα, το Μέτωπο αλ-Νούσρα.

Η δύναμη των ανταρτών της ISIS, η οποία δημιουργήθηκε το 2004 ως μια ομάδα αντίσταση στην αμερικανική κατοχή του Ιράκ, εκτιμάται ότι περιλαμβάνει περίπου 10.000 άνδρες. Ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν ορισμένες περιοχές, αλλά η ISIS έχει πλέον τον έλεγχο σε πολλούς τομείς και ελέγχει πλήρως έναν διάδρομο που οδηγεί απευθείας στη Συρία.

Άλλες εξελίξεις στο Ιράκ:

Η ISIS δημοσίευσε ανατριχιαστικές φωτογραφίες που δείχνουν μαζικές εκτελέσεις ιρακινών στρατιωτών που αιχμαλωτίστηκαν πρόσφατα. Αποκεφαλισμοί και σταυρώσεις Ιρακινών επίσης αναφέρθηκαν. Ο λογαριασμός του Twitter που δημοσιεύτηκε μια σειρά από αυτές τις φωτογραφίες, αφαιρέθηκε αργότερα.

Οι ιρακινές αρχές μπλοκάρουν όλες τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης σε μια προσπάθεια να ματαιώσουν την προσπάθεια επικοινωνίας και προπαγάνδας της ISIS. Ο αποκλεισμός καλύπτει το Facebook, Twitter, YouTube, και άλλες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των WhatsApp, Viber και Tango.

Στη Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, η ISIS έδωσε εντολή για την κατεδάφιση όλων των εκκλησιών, ως μέρος της πολιτικής της καμένης γης των ισλαμιστών και της επιβολής του νόμου της Σαρία.

fox2magazine.net

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *