Εδώ παπάς, εκεί παπάς

Που ειναι ο παπάς;

Όποιος έχει την ευλογία να γεννηθεί στην ιερή γη που λέγεται Ελλάδα, πέρα από τη μάνα του και τον πατέρα του, παίρνει απόφαση ότι, μεγαλώνοντας, θα συναντά ανά πολύ συχνά χρονικά διαστήματα κι από έναν παπά. Δεν σημαίνει ότι ο παπάς αυτός θα είναι πάντα ο ίδιος, όχι, μπορεί να σου τύχει να συναναστραφείς μέχρι και με εκατό διαφορετικούς παπάδες, που θα έχουν ασχοληθεί ο καθένας τους ξεχωριστά με την υπόστασή σου στις διάφορες φάσεις της. Από την ώρα δηλαδή που δεν θα είσαι ούτε σαράντα ημερών άνθρωπος και θα πρέπει ως βρέφος νεογέννητο να μη σε δούνε τα εγκόσμια όλες αυτές τις συνεχόμενες ημέρες, περιμένοντας να πάρεις την ευχή από τον πρώτο που θα αντικρίσεις στη ζωούλα σου παπούλη, έστω κι αν δεν θα μπορούνε ακόμα τα μάτια σου να δούνε καθαρά, εξάλλου στη θρησκεία μας δεν έχουν νόημα τόσο αυτά που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας, όσο αυτά που δεν δυνάμεθα να αντιληφθούμε, εξού και ο λόγος περί ορατών τε πάντων κι αοράτων, αμ πως. Μετά, οι προβλεπόμενες συναναστροφές σου με τους εκπροσώπους τού Θεού επί γης είναι εναλλασσόμενες και καλώς προγραμματισμένες. Θα τους δεις στη βάπτισή σου, έτσι όπως θα σε αρπάζουν άγαρμπα και θα σε βουτάνε σε θολά νερά, στους αγιασμούς τους σχολικούς για κάθε νέα τάξη, όταν για πρώτη φορά θα μάθεις να σκύβεις σεμνά και ταπεινά το κεφάλι, στις παρελάσεις, την ορκωμοσία σου ως πιστός και φιλότιμος στρατιώτης, στο γάμο σου και στις βαπτίσεις και τους γάμους των παιδιών σου, στις κηδείες των δικών σου των ανθρώπων, στα διαβάσματα προ των θανάτων, μέχρι και κατά τον ίδιο αυτόν το θάνατό σου θα τους έχεις να λιβανίζουν πάνω απ’ το κεφάλι σου. Αιωνία η μνήμη.

Θα πει κάποιος ότι όλα αυτά είναι υπερβολές και ότι τα πράγματα στη χώρα μας έχουν προχωρήσει και ότι ο καθένας πιστεύει σε όποιον Θεό θέλει πια και ότι δεν είναι υποχρεωτικό να ακολουθήσεις το δρόμο προς το Θεό αλλά μπορείς ανά πάσα στιγμή να τραβήξεις προς διάβολο μεριά χωρίς κανένας να σε εμποδίσει. Έχει διατυπωθεί και στο Σύνταγμά μας άλλωστε πανηγυρικά ότι υπάρχει ανεξιθρησκία και ότι είναι σεβαστές όλες οι θρησκευτικές πεποιθήσεις. Αυτήν την τελευταία τη διατύπωση πάντως πολύ την ακούω τελευταία και, δεν ξέρω γιατί, αλλά με πιάνει ένας κόμπος στο στομάχι κάθε φορά που την επικαλούμαι. “Σεβόμενος τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός”. Κάθε φορά πρέπει να γίνει αυτός ο διαολεμένος πρόλογος, είναι πολύ δύσκολο να βρεις έστω και μία χώρα από τον λεγόμενο ανεπτυγμένο ή αλλιώς θεϊκό κόσμο, που οι πολίτες πάντα να κάνουν αυτήν την περιττή διευκρίνιση, όταν μιλάνε γύρω από το αν υπάρχει Θεός, για το αν πρέπει να κάνεις το σταυρό σου, για το αν φιλάς τις εικόνες ή αν περιμένεις να σε φιλήσουν αυτές. Λες κι εδώ πέρα έχεις μόνιμα τη βαθύτερη, εσωτερική ανάγκη να κάνεις πάντα ένα απαραίτητο ξεκαθάρισμα στο συνομιλητή σου, λες κι έχει φωλιάσει στο μυαλό σου μέσα μια υποσυνείδητη ενοχή που σε κάνει να το λες και να το ξαναλές χίλιες δυο φορές ότι σέβεσαι αυτό στο οποίο πιστεύει ο καθένας, προτού μιλήσεις για όλα εκείνα στα οποία πιστεύεις ή δεν πιστεύεις εσύ. Λες και δεν είναι αυτονόητο ότι είναι έτσι. Είναι, ας πούμε, σαν να συζητάς με κάποιον για την οπτική γωνία που έχετε για τα πράγματα, αφότου του ξεκαθαρίσεις προηγουμένως ότι σέβεσαι το διαφορετικό χρώμα των ματιών του. Κύριε ελέησον!

Όσο πάντως κι αν σέβεται η ελληνική πολιτεία τα όσα έχουν ή δεν έχουν ως πεποίθηση οι πολίτες της, έχεις διαρκώς την αίσθηση ότι, ως εκ θαύματος, ο Θεός ο ένας, ο άγιος θα παρεμβαίνει πάνω από νόμους και κανόνες και θα επιβάλλει την παρουσία του ακόμα και στην πιο απλή ανθρώπινη δραστηριότητα. “Θα ορκιστείτε με θρησκευτικό ή πολιτικό όρκο;” / “Τι εννοείτε;” / “Θα βάλετε, κύριε, το χέρι σας στο Ευαγγέλιο ή όχι;” / “Α, τώρα κατάλαβα, μα φυσικά με θρησκευτικό όρκο, ορκίζομαι, ναι”. Θα ξεμπροστιαστείς, θέλεις δεν θέλεις, έτσι καθώς θα σε κοιτά πάνω από το κεφάλι του Δικαστή, ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός. Και όσο κι αν θέλεις εσύ να αποστρέψεις το βλέμμα σου, Αυτός θα σε παρακολουθεί όλη την ώρα, ενώ εσύ θα καταθέτεις χωρίς φόβο και πάθος για τη μία και μοναδική αλήθεια που κατέχεις μέσα σου, ως μάρτυρας, ως υπηρέτης, ως άλλος απόστολός Του. Και ακόμα και αυτή η κίνηση που εσύ θα θεωρείς τυπική και συνηθισμένη, το να θέσεις δηλαδή τη χείρα σου επί του ιερού Ευαγγελίου, είναι προαπαιτούμενο για να κυλήσει ομαλά όλη αυτή η δικαστική διαδικασία, μέχρι και να ακυρωθεί μια δίκη ολόκληρη μπορεί αν εσένα τα χέρια σου τρέμουνε και ιδρώνουνε και δεν βάλεις την παλάμη σου με χέρι πειστικό επάνω στις ανάγλυφες, επίχρυσες γραμματοσειρές από φθαρμένες καινές διαθήκες που τις έχουν αγγίξει χιλιάδες άλλα δάκτυλα πριν από εσένα. Κι αν θελήσεις να αποφύγεις όλο αυτό το βάσανο και κάνεις το λάθος και πεις ότι ορκίζεσαι με όρκο πολιτικό, τότε ξάφνου η φωνή του Θεού γίνεται ψίθυρος που εξαπλώνεται μέσα στο ακροατήριο, μαζί με χέρια που σε δείχνουνε και που μετά δείχνουν τον έναν, το Θεό. Θεία δίκη.

Αυτό το σφίξιμο στο στομάχι, αυτή η αίσθηση που έχεις όταν άλλα μάτια σε κυνηγάνε, θα σε βρει και θα σε απασχολήσει κι άλλες φορές στην ενάρετη ζωή σου και ειδικά όταν θα επιχειρήσεις να αποφύγεις την επαφή με τις θεάρεστες εκδηλώσεις που προσφέρει η θρησκεία μας στο ποίμνιό της. Για παράδειγμα, αν αφήσεις το παιδί σου αβάπτιστο, μεγάλο κακό που σε βρήκε, τι πατέρας και τι μάνα είσαι εσύ που αφήνεις το παιδί σου να γίνει ενήλικο πρώτα για να αποφασίσει σε ποιο Θεό θα πιστεύει, τι προοδευτικές σαχλαμάρες είναι όλα αυτά, εσύ είσαι ο γονιός που κατέχει τη γνώση και πρέπει να στρέψεις το βλαστάρι σου προς τη σωστή κατεύθυνση, αν αύριο δηλαδή που θα μεγαλώσει, βλέπει όλα τα χριστιανόπουλα τριγύρω και νιώθει άσχημα που αυτό δεν είναι βαπτισμένο; Γιατί να το αναγκάσεις να υποστεί όλη αυτή την ντροπιαστική διαδικασία, αν είναι να ντραπεί, ας ντραπεί μικρό, εξάλλου ντροπή σημαίνει αιδώς, σεβασμός, χρειάζεται κι αυτή που και που. Αλλά και σε άλλες φάσεις, όταν δεν νηστεύεις ας πούμε και πέφτεις με τα μούτρα πάνω στις μπριζόλες και τα περιττά λιπαρά, καθόλου αυτοέλεγχο δεν έχεις, δεν βλέπεις όλους αυτούς τους ιεροκήρυκες πόσο λεπτεπίλεπτοι είναι, εντάξει, μερικοί έχουν μερικά παραπανίσια κιλά επειδή από την πολλή την προσευχή άλλαξε ο μεταβολισμός τους και καίγεται διαφορετικά το λίπος που κουβαλάνε, μην αυθαδιάζεις, κι εν πάση περιπτώσει νήστευε και μη ερεύνα. Η μεγαλύτερη πλάκα πάντως είναι η λεγόμενη “πολιτική κηδεία”. Εκεί πραγματικά εισπράττεις τέτοια απαξίωση που θαρρείς ότι δεν κηδεύεται άνθρωπος αλλά ότι γίνεται αποκομιδή ανθρώπινων απορριμμάτων για τη χωματερή της Κολάσεως. Στο Πυρ το εξώτερον!

Αν θέλεις να τα έχεις καλά με την εξουσία, πρέπει να τα έχεις πρώτα καλά με το Θεό τον ίδιο. Εξάλλου Εκκλησία σημαίνει Κράτος και Κράτος σημαίνει Εκκλησία. Δεν γίνεται, λέει, να θέλει κάποιος να κυβερνήσει αυτήν τη χώρα, χωρίς προηγουμένως να περάσει από εξετάσεις σχετικά με τα πιστεύω του και με το τί θέλει να επιβάλει στο λαό μας, είδαμε τι πάθαμε στο πρόσφατο αμαρτωλό παρελθόν, τότε που με μια φωνή ενός ποιμενάρχη, χιλιάδες, σχεδόν εκατομμύρια πιστών βγήκαν στους δρόμους και με ογκώδη συλλαλητήρια έγιναν φωνή Θεού για το μεγάλο ζήτημα των ταυτοτήτων και για το αν έπρεπε να αναγράφεται ή όχι το θρήσκευμά μας πάνω στο πλαστικοποιημένο χαρτί τους. Έχει δύναμη ο κλήρος, όπως και να το κάνουμε. Όλοι οι ηγέτες, οι επερχόμενοι κι οι απερχόμενοι, ορκίζονται πίστη στο Σύνταγμα και τους Νόμους, αφότου πρώτα υποκλιθούν με τα χέρια σταυρωτά στους κατά τόπους μητροπολίτες, σεβασμιότατους και ενορίτες. Και τη μεγαλύτερη όλων έγκριση, σε περίπτωση δηλαδή που σε ενδιαφέρει δηλαδή το κάτι παραπάνω, θα πας και θα την πάρεις από εκεί που δεν μπορεί να πάει όποιος κι όποιος, ο καθένας και καθόλου η καθεμιά, εκεί που το χώμα είναι άβατο για όσους δεν μπορούνε να σταθούνε όρθιοι απέναντι στις προκλήσεις που έχει η εξουσία, εκεί που λίμνες και βουνά αλλάζουν θέση και όρια με θαυματουργή, σχεδόν θεϊκή παρέμβαση, εκεί που σε μια νύχτα βλέπεις υπουργούς να ντύνονται παπάδες και παπάδες να ντύνονται υπουργοί. Κάπως έτσι εναλλάσσονται οι μορφές, τα πόστα και τα ράσα. Όπως εκείνο το χαρακτηριστικό παιχνίδι στην τράπουλα που παίζεται εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα. Εδώ παπάς, εκεί παπάς.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παντού παπάς.

ΠΗΓΗ

Loading...

33 thoughts on “Εδώ παπάς, εκεί παπάς

 1. μπλακ-αης says:

  …στου Μαξιμου….
  θα βρεις μαλιστα ΔΥΟ παπαδες!!!
  τον Σαμαροαπατεωνα…
  και
  τον Βενιζελοπατσα….
  εξω δε απο του Μαξιμου
  περιφερονται τα παπαδαρια…
  Γεωργιαδης…Βοριδης…Βαρβιτσιωτης…Μητσοτακης…Γεννηματα…Χρυσοχοιδης…Δενδιας….

  • Pandora says:

   Γεια σου μπλακη….
   Τι σου συμβαίνει ;;;;; Μόνο 26 λέξεις , 3 θαυμαστικά και ορισμένα αποσιωπητικά ;;;; Μας κοροϊδεύεις μωρέ …;;;;;
   Όσο για τα ανθρώπινα αντανακλαστικά μου, πότε πότε τα ξεκουράζω ,κάνοντας το κορόιδο ,γιατί εκείνες τις στιγμές , είναι το μόνο που μπορώ να κάνω !!!

  • Ανώνυμος says:

   …..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ… ΟΕΟ ΟΕΟ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

   ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ…. ΡΕ ΠΑΝΟΥΛΗ ΜΟΥΧ [ Θ ] ΤΗΡΕ…Ο ΑΛΛΟΣ [ ΕΒΡΑΙΟΣ ] ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΕΞΑΥΛΩΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΜΑΧΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΒΡΕΦΗ…ΝΙΚΑΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΛΕΕΙ….ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ…ΑΜΕ ΣΤΟ ΓΕΡΟ-ΔΙΑΟΛΟ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ [ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΒΑΡΥΤΕΡΟ ]…ΠΡΟΣΚΗΝΥΜΕΝΟ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΤΣΙΡΑΚΙ…ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ ΟΥΝΙΑΣ…ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕΒΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ…ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΛΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ…ΑΡΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΦΑΡΙΣΣΑΙΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑ ΠΙΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΝΟ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ…

  • Ανώνυμος says:

   Το να μην πιστεύεις στον Θεό, ειναι δικαιωμα σου.
   Εξάλλου, γι αυτό σε έχει κάνει ελευθερο άνθρωπο.
   Αλλά στην Ελλάδα, να κοροιδεύεις έτσι, δεν ειναι σωστό.
   Κάποια στιγμή, αυτό που έκανες και σου απάντησα θα το θυμηθείς….

   ΥΓ ο γιος μου σε ηλικία 2 και κάτι, ειδε 2 αγγέλους μέσα σε εκκλησία,
   και μου περιέγραψε οτι βρίσκονταν στην Ωραία Πύλη δίπλα στον ιερέα!!!

 2. Ανώνυμος says:

  Εδω βρεθηκαν κι αλλοι παπαδες…

  Δέκα επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές συνολικού ύψους 3.109.600,00 ευρώ προκειμένου να αποφύγουν την απόδοση του ΦΠΑ και να μειώσουν ισόποσα τα κέρδη τους. Περιλαμβάνονται μόνο επιχειρήσεις με ανύπαρκτες συναλλαγές άνω των 100.000,00 ευρώ. Τέσσερις επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 31.636.146,00 ευρώ.

  Για τις συναλλαγές αυτές δεν καταβλήθηκε κανένας φόρος, ενώ από τους λήπτες χρησιμοποιήθηκαν για τον παράνομο συμψηφισμό ΦΠΑ και την μείωση των φορολογητέων κερδών.

  Ένας ιατρός κατά τα έτη 2005-2013 δεν εξέδωσε αποδείξεις για υπηρεσίες συνολικού ύψους 1.051.167,00 ευρώ. Δύο δικηγόροι κατά τα έτη 2005-2011 δεν εξέδωσαν αποδείξεις για υπηρεσίες συνολικού ύψους 289.000,00 και 234.370,00 ευρώ αντιστοίχως. Ένας λογιστής-σύμβουλος επιχειρήσεων κατά τα έτη 2007-2012 δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία για έσοδα ύψους 1.128.206,00 ευρώ.

  Οκτώ φυσικά πρόσωπα παρουσίασαν μεγάλη προσαύξηση της περιουσίας τους, χωρίς αυτή να δικαιολογείται από τα δηλούμενα εισοδήματά τους και χωρίς να προκύπτει η πηγή ή η αιτία προέλευσης. Συγκεκριμένα:

  Επίσης, δικηγόρος Αθηνών δεν δικαιολογεί προσαύξηση περιουσίας κατά 3.642.489,00 ευρώ. Ανεπάγγελτος που διαμένει στην περιοχή Καλαμπάκας Τρικάλων δεν δικαιολογεί προσαύξηση της περιουσίας του κατά 1.346.501,00 ευρώ.

  Αγρότης-αγροτοσυνδακαλιστής παρουσιάζει αδικαιολόγητη προσαύξηση της περιουσίας του κατά 714.642,00 ευρώ. Ιδιώτης-μέλος Ν.Π κάτοικος Αιγάλεω παρουσιάζει αδικαιολόγητη προσαύξηση της περιουσίας του κατά 343.184,00 ευρώ. Ιατρός με έδρα στον Πειραιά δεν δικαιολογεί προσαύξηση περιουσίας κατά 343.237,00 ευρώ. Ψυχίατρος αύξησε την περιουσία του κατά 246.513,00 ευρώ χωρίς να δικαιολογείται από τα δηλούμενα εισοδήματά του. Ιδιώτης κάτοικος Αμαρουσίου δεν δικαιολογεί αύξηση περιουσίας κατά 118.869,00 ευρώ. Ιατρός ρευματολόγος με έδρα στην περιοχή της Πρωτεύουσας δεν δικαιολογεί προσαύξηση της περιουσίας του κατά 570.918,00 ευρώ.

  Παράλληλα, επιχείρηση εμπορίας υποδημάτων και απομιμήσεων κοσμημάτων δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία και κατ΄ αυτόν τον τρόπο απέκρυψε έσοδα 891.634,00 ευρώ. Μεταβίβαση πολυτελών ακινήτων στην Βούλα Αττικής δηλώθηκε με τίμημα μικρότερο του πραγματικού κατά 1.863.000,00 ευρώ με συνέπεια την μη καταβολή του φόρου μεταβίβασης ,που αναλογεί σε αυτή τη διαφορά. Επίσης, δωρεά χρηματικού ποσού 2.347.762,29 ευρώ δεν δηλώθηκε με συνέπεια να μη καταβληθεί ο αναλογών φόρος. Η δωρεά διαπιστώθηκε από την επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών.

  Σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ: Στις έρευνες περιλαμβάνονται και έξι πελάτες της Τράπεζας HSBC που αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ. Σε πλήθος ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων διαπιστώθηκαν μικρότερες διαφορές.

 3. Ανώνυμος says:

  ΘΑΡΡΑΛΕΟ ΑΘΡΘΟ, ΜΠΡΑΒΟ !! ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 Χ Ι Λ Ι Ε Τ Ι Ε Σ .

  ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΚΑΙ ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ.
  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

 4. Ανώνυμος says:

  Το γνωστο παραληρημα καθε Χριστουγεννα , Λαμπρη και Δεκαπενταυγουστο . Ολα μαζι σ ενα τσουβαλι -Χρηστος , κληρος , θρησκεια , εκκλησια κι οτι αλλο μας κατεβει-κι οποιον πιασουμε . Καλη Παναγια κι αφηστε τους να λενε .

 5. Ανώνυμος says:

  Και η πηγή του άρθρου, ψηλά, έχει ένα διάβολο σαν έμβλημα-προτίμηση του μπλόγκερ. Ο καθένας έχει κι από μία γνώμη. So what.

 6. Ανώνυμος says:

  ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΚΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.
  ΟΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ!
  ΑΝ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΥΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ….
  ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ(ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ)Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΜΠΕΥΣΗ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΟΣΜΟ!
  ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΠΕΣΜΑΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.
  ΑΝ ΑΡΩΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΛΙΚΙΟΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ!
  ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΑΠΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ!
  ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΗ ΤΟ ΞΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟ….

 7. Ανώνυμος says:

  Παν ο μου χτ ερε με το εμβλημα του σατανα ως γελειογραφία…γελειογραφείες θα λες με ένα μονο σκοπο να θολώσεις τους αποκάτω η τους αποπανω.Όλο το σκηνικό που ξεδιπλώνεις ως αφελης φωτογραφικά παράγει απο μόνο του ενα προφίλ νινιου που δέν αντέχει να περάσει την διαχωριστική γραμμή που βασανίζει τώρα πιά όλους τους νέους εως 20 ετων.Τον κόμπο τον αναφέρεις δύο φορές αλλάδε σου κόβει να τον ερευνήσεις να δείς ποιός είναι.Ο μπαμπάς σου έλεγε πέστον και τρίτο και έλα να στον λύσω.Νινι πανο είσαι νινι ακόμα

 8. Ανώνυμος says:

  Αυτό το μέγεθος το παλεύουν όλοι απο αρχαιοτάτων χρόνων λέγοντας να έγινα διάσημος και πιό διάσημος μη ξέροντας τι αλυσίδα αφήνουν πίσω τους.Δε θέλει κοπο τροπο θελει οπως τρόπους θες και σύ.Μιλάς ασχημα;;; στο κορίτσι;;; πανο; σε παρατά

 9. Ανώνυμος says:

  Η διαβολή, η συκοφαντία, τα συνειδητά ψεύδη, η διαστρέβλωση της αληθείας, το ανακάτεμα της λάσπης, από ασήμαντα δημοσιογραφικά και άλλα ανθρωπάρια, προκειμένου να κερδίσουν την εύννοια των αφεντικών τους, είναι τα μέσα που τα όργανα του σκότους χρησιμοποιούν σε αυτόν τον ανελέητο πόλεμο με στόχο τον άνθρωπο και την υποταγή του.

 10. Ανώνυμος says:

  Tήν πτώση του ανθρώπου την περιγράφει και ο Ησίοδος…Συνηδειτοποιώντας αρχικά πριν την μελετήσουμς ενδελεχώς η πτώση είναι πολύ μεγάλη.Αφού την μελετήσουμε τι πρέπει να κάνουμε παιδάκια της στοας…παμε πακια πακια πακια

 11. Ανώνυμος says:

  «Γέροντα, μᾶς λέτε συνέχεια νὰ ἔχουμε καλὸ λογισμό, θὰ σᾶς ποῦμε ὅμως, μία περίπτωση, γιὰ νὰ δοῦμε τί μᾶς συμβουλεύετε νὰ ἀπαντοῦμε. Ἔρχονται μερικοὶ ἄνθρωποι καὶ μᾶς λένε:
  Ὁ τάδε ἱερέας παίρνει πολλὰ λεφτὰ ἀπὸ τὰ μυστήρια, ὁ δεῖνα καπνίζει πολλλὰ τσιγάρα καὶ πηγαίνει στὰ καφενεῖα, ὁ ἄλλος λένε πὼς εἶναι ἀνήθικος καί, γενικά, βγάζουν ἕνα δριμὺ κατηγορητήριο ἐναντίον τῶν κληρικῶν καὶ μάλιστα παρουσιάζουν μαζὶ κι ἀποδείξεις τῶν ὅσων λένε. Σ’ αὐτοὺς τοὺς ἀνθρώπους τί μποροῦμε νὰ λέμε;»
  Τότε, ὁ Γέροντας ἄρχισε νὰ μᾶς λέει: «Γνώρισα ἐκ πείρας ὅτι σ’ αὐτὴ τὴ ζωὴ οἱ ἄνθρωποι εἶναι χωρισμένοι σὲ δύο κατηγορίες. Τρίτη δὲν ὑπάρχει -ἢ στὴ μία θὰ εἶναι ἢ στὴν ἄλλη. Ἡ μία, λοιπόν, κατηγορία τῶν ἀνθρώπων μοιάζει μὲ τὴ μύγα. Ἡ μύγα ἔχει τὴν ἑξῆς ἰδιότητα: νὰ πηγαίνει πάντα καὶ νὰ κάθεται σὲ ὅ,τι βρώμικο ὑπάρχει. Γιὰ παράδειγμα, ἂν ἕνα περιβόλι εἶναι γεμάτο λουλούδια, ποὺ εὐωδιάζουν, καὶ σὲ μία ἄκρη τοῦ περιβολιοῦ κάποιο ζῶο ἔχει κάνει μία ἀκαθαρσία, τότε μιὰ μύγα, πετώντας μέσα σ’ αὐτὸ τὸ πανέμορφο περιβόλι, θὰ πετάξει πάνω ἀπὸ ὅλα τὰ ἄνθη καὶ σὲ κανένα δὲν θὰ καθίσει. Μόνο ὅταν δεῖ τὴν ἀκαθαρσία, τότε ἀμέσως θὰ κατέβει καὶ θὰ καθίσει πάνω σ’ αὐτὴν καὶ θὰ ἀρχίσει νὰ τὴν ἀνασκαλεύει, ἀναπαυόμενη στὴ δυσωδία ποὺ προκαλεῖται ἀπὸ τὸ ἀνακάτεμα αὐτὸ καὶ δὲ θὰ ξεκολλᾶ ἀπὸ ἐκεῖ.
  Ἂν τώρα ἔπιανες μιὰ μύγα, καὶ αὐτὴ μποροῦσε νὰ μιλήσει καὶ τὴ ρωτοῦσες νὰ σοῦ πεῖ μήπως ξέρει ἂν πουθενὰ ὑπάρχουν τριαντάφυλλα, τότε ἐκείνη θὰ ἀπαντοῦσε πὼς δὲ γνωρίζει κἄν τί εἶναι αὐτά. Ἐγώ, θὰ σοῦ πεῖ, ξέρω πὼς ὑπάρχουν σκουπίδια, τουαλέτες, ἀκαθαρσίες ζώων, μαγειρεῖα, βρωμιές. Ἡ μία λοιπὸν μερίδα τῶν ἀνθρώπων μοιάζει μὲ τὴ μύγα. Εἶναι ἡ κατηγορία τῶν ἀνθρώπων ποὺ ἔχει μάθει πάντα νὰ σκέφτεται καὶ νὰ ψάχνει νὰ βρεῖ ὅ,τι κακὸ ὑπάρχει, ἀγνοώντας καὶ μὴ θέλοντας ποτὲ νὰ σταθεῖ στὸ καλό.
  Ἡ ἄλλη κατηγορία τῶν ἀνθρώπων μοιάζει μὲ τὴ μέλισσα. Ἡ ἰδιότητα τῆς μέλισσας εἶναι νὰ βρίσκει καὶ νὰ κάθεται σὲ ὅ,τι καλὸ καὶ γλυκὸ ὑπάρχει. Ἂς ποῦμε, γιὰ παράδειγμα, πὼς σὲ μία αἴθουσα, ποὺ εἶναι γεμάτη ἀκαθαρσίες ἔχει κάποιος τοποθετήσει σὲ μία γωνιὰ ἕνα λουκούμι. Ἂν φέρουμε ἐκεῖ μία μέλισσα, ἐκείνη θὰ πετάξει και δὲν θὰ καθήσει πουθενὰ ἕως ὅτου βρεῖ τὸ λουκούμι καὶ μόνον ἐκεῖ θὰ σταθεῖ.
  Ἂν πιάσεις τώρα τὴ μέλισσα καὶ τὴ ρωτήσεις ποῦ ὑπάρχουν σκουπίδια, αὐτὴ θὰ σοῦ πεῖ ὅτι δὲ γνωρίζει, θὰ σοῦ πεῖ ἐκεῖ ὑπάρχουν γαρδένιες, ἐκεῖ τριανταφυλλιές, ἐκεῖ θυμάρι, ἐκεῖ μέλι, ἐκεῖ ζάχαρη, ἐκεῖ λουκούμια καὶ γενικὰ θὰ εἶναι γνώστης ὅλων τῶν καλῶν καὶ θὰ ἔχει παντελῆ ἄγνοια ὅλων τῶν κακῶν. Αὐτὴ εἶναι ἡ δεύτερη ὁμάδα, τῶν ἀνθρώπων ἐκείνων ποὺ ἔχουν καλοὺς λογισμοὺς καὶ σκέπτονται καὶ βλέπουν τὰ καλά.
  Ὅταν σ’ ἕνα δρόμο βρεθοῦν νὰ περπατοῦν δύο ἄνθρωποι, οἱ ὁποῖοι ἀνήκουν στὶς δύο αὐτὲς κατηγορίες, τότε φτάνοντας στὸ σημεῖο ἐκεῖνο ὅπου ἕνας τρίτος ἔκανε τὴν «ἀνάγκη» του, ὁ ἄνθρωπος τῆς πρώτης κατηγορίας, θὰ πάρει ἕνα ξύλο καὶ θ’ ἀρχίσει νὰ σκαλίζει τὶς ἀκαθαρσίες. Ὅταν, ὅμως περάσει ὁ ἄλλος, τῆς δεύτερης κατηγορίας, ποὺ μοιάζει μὲ τὴ μέλισσα, προσπαθεῖ νὰ βρεῖ τρόπο νὰ τὶς σκεπάσει μὲ χῶμα καὶ μὲ μία πλάκα, γιὰ νὰ μὴν αἰσθανθοῦν καὶ οἱ ἄλλοι περαστικοὶ τὴ δυσωδία αὐτή, ποὺ προέρχεται ἀπὸ τὶς βρωμιές». Καὶ κατέληξε ὁ Γέροντας:
  «Ἐγὼ σὲ ὅσους ἔρχονται καὶ μοῦ κατηγοροῦν τοὺς ἄλλους -καὶ μὲ δυσκολεύουν- τοὺς λέω αὐτὸ τὸ παράδειγμα καὶ τοὺς ὑποδεικνύω νὰ διαλέξουν σὲ ποιὰ κατηγορία θέλουν νὰ βρίσκονται καὶ ἀναλόγως νὰ ψάξουν νὰ βροῦν καὶ τοὺς ἀνάλογους ἀνθρώπους τῆς κατηγορίας τους».

  http://polichronis.wordpress.com/%CE%AD-%CE%90-%CF%8D-%CE%AD/

 12. π² says:

  ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΝΟΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ! ΜΠΡΑΒΟ!!!

  ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΓΙΑΤΙ "ΘΙΓΕΙ" ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ… ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ!!!

 13. μπλακ-αης says:

  Pandora mio amore!!!!

  μετα απο αυτην την συναψη της μεταξυ μας αναρμοστης σχεσης σκεφτηκα να αποχωρησω απο τα σεντονια των σχολιων του ιστοτοπου ….

  τι τιμη ειναι αυτη!!!!
  μια Θεουσα του μεσανατολισμου να χαιρετα και να συνυπαρχει με τον απειροερευνητη… του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

  η αποχωρηση μου στεκεται στο σκεφτικο για να μην προδωσω την δικη μας σχεση και αφου θα πρεπει να συμβαδισω μαζι σου….

  πρεπει να επισκεφτω τα ανακτορα διακοπων των πατερημαδων της Χαλκιδικης ειτε τους μετωρικους βραχους με την καταπληκτικη θεα για να δεχτω το μεσανατολιτικο φως για να μπορουμε ετσι να επικοινωνουμε!!!!

  με δεδομενο ομως το υφος του δογματος του Σαουλ/Παυλου που σας λεει δωστε κιαλλο μαγουλο..κιαλλο κρεας στα λιονταρια …κιαλλο χιτωνα…

  ελπιζω στην δικη σου μεσανατολιτικη χριστιανικη καλοσυνη για να σου προσφερω καγω την γενναιοδωρια του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ !!!!

  αγαπητη Κυρια/αγαπημενη συνσχολιαστρια ,

  χαιρομαι για την σοφη και σοβαρη και την πολυποικιλη γνωση σου
  που μοιραζεσαι …οταν θυμασαι…και οταν κανεις κεφι….μαζι μας!!!!

  η απουσια κακκιας…επαρσης…επιθετικοτητας …αλαζονιας…
  σε εχει ενταξει στις πλεον αγαπητες παρουσιες εδω μεσα!!!

  ((επιμενω να σου γραφω οτι το υφος των δικων σου γραπτων μου προκαλουν την ψυχικη μνημη της απο προηγουμενες ζωες γνωριμιας μας…))—-

  • Pandora says:

   Μπλακη-μπλακη….άσε τις μαλαγανιες!!! Εδώ δεν πρόκειται περί σοβαρής "σχέσης"……υπάρχει σχέση προσηλυτισμού !!!!
   Επειδή έγραψα μήνυμα αλλά δεν ξέρω που πήγε ….απαντώ συνοπτικά !!! Η μεσανατολική καλοσύνη μου ,ποτέ δεν μου επέτρεψε να γυρίζω το μάγουλο ! Αντιθέτως με σθένος να υποστηρίζω τα πιστεύω μου .Χωρίς Χριστό δεν μπορείς να ερμηνεύσεις ….. Ναι!!!! Να κάνεις το ταξίδι ,αλλά όχι στα ανάκτορα , αλλά στα κελιά των πατερημαδων να πας ,για να αποκτήσεις το φως , εκ φωτων !!! Εμείς οι ορθόδοξοι μπορούμε και μιλάμε με όλους ,είναι από μέσα μας ….εσείς οι "όλοι" δεν μπορείτε να νιώσετε τους Ορθοδόξους !!!! Και τέλος , αποκλείεται να έχουμε συναντηθεί σε προηγούμενες ζωές , γιατί ,άσε που εκ πεποιθήσεως δεν πιστεύω , αλλά να ένιωθα και ντροπή να αισθάνομαι ότι είμαι ένα μιχ γκριλ ατόμων…. Καλό Δεκαπενταύγουστο , απειροερευνητη του Ελληνικού Πνεύματος !! ….από την απειροερευνητρια της Ελληνικής ψυχής !!!

 14. Ανώνυμος says:

  Το κο προβλημα ειναι οτι δεν πιστεύεις σε τίποτε αγγελικη να οπως ο νικος καζατζάκης ο κρυφομασόνος και ο καβάφης ο πούστης.
  Ανασκαφικά πάντα….οι ρωμαίοι κατάκτησαν την Ελλάδα πολύ πρίν και διέδωσαν τον μίθρα .οπου πολλά ταφικά του μίθρα βρίσκονται ακομη στο σκοτάδι κάτω απο πολυκατοικίες.Η φτώχεια και η ανάγκη στην Ελλάδα που την έριξε ο κυκλικός αδυσιωπητος χρόνος πολλόι δέν είχαν σπιτι να μείνουν έτσι γκρέμιζαν οοι ίδιοι οι Ελληνες τα αρχιτεκτονικα των ναών για να χτίσουν σπίτια …ακόμη και σήμερα αν φθαρουν ι σοβάδες θα δείς κίονες η κιονόκρανα σε παρειές τοιχων.Κόψε τις αφέλειες που καταντουν επαναλαμβανόμενη βλάκεία και θυμίσου πως το έτος αναγράφει 2014 και πρέπει να ζείς αυτό το έτος που αναφέρει ς δέν το έζησες και άν επιμένεις να το ζής μόνο τρελλή θα χαρακτηριστείς ανασκαφικα παντα

 15. Ανώνυμος says:

  pros-anazhthsh-thaym.pblogs.gr/2012/08/o-hristos-einai-ensarkwsh-toy-apollwna.html

  ΠΛΗΣΙΆΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ..

  ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΈΓΓΙΣΗ..

  ΓΙΑ ΑΡΧΉ..

  ΦΑΕΘΩΝ

  η παραβατικη συμπεριφορά ως κάλυψη του σοκ.
  μην υποκύπτεις στην διόρθωση..

  ΑΠΟΚΑΛΎΠΤΕΙΣ..

  ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΊ.

 16. Ανώνυμος says:

  Της γυναίκας ο καημός λούσα πούτσα και χορός αντε και κανα μαυρισμα το καλοκαίρι για κοζα μοστρα.Αν θές να πείς και καμμιά κουβεντα που να εχει βάση παράτα το κοπυ και ΕΡΕΥΝΑΤΕ μονο τους σκοπούς της ρωμαικής αυτοκρατορίας αβε
  Επ για στασου του άντρα ο καημός ποιός είναι…ν γ τ α

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *